Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prekinitev pogodbe-javna uprava-nujno

prekinitev pogodbe-javna uprava-nujno

Pozdravljeni,

moja situacija je taka. V trenutnem podjetju sem v odpovednem roku. Z novo službo (za določen čas) naj bi začela s 1.12. in sicer v javni upravi. Z ministrstvom sem podpisala predpogodbo (podpisala sem jo samo jaz) pravo pogodbo naj bi pa dobila šele na dan začetka zaposlitve, ampak so mi v kadrovski ministrstva rekli, da je zavezujoča za obe strani. V njej je tudi člen, ki pravi da se pogodba razveljavi, če prvi dan delavec ne nastopi dela.

Problem je pa sledelči: danes sem bila na razgovoru za delo v bančnem sektorju (tudi za določen čas), kar je dosti bolj nadaljevanje mojega dosedanjega dela in tudi mojih poklicnih želja, s čemer se z delom v javni upravi oddaljim od njih,…

če povzamem, kakšne so pravne posledice, če ne nastopim dela v javni upravi (razen tega da se zblamiram :/ ). Ali je tako enostavno, da 1.12. ne pridem delat in to je to (seveda prej pokličem v kadrovsko in tako, ne da kar nebi prišla) ali me lahko kakorkoli sodno preganjajo.

Najlepše se Vam zahvaljujem za vaše odgovore.

Ne morejo te sodno preganjati. Delovno razmerje se ti pač ne bo začelo. Glede na to, da si bila v bančnem sektorju šele na razgovoru, ni še nič rečeno, da si tam tudi sprejeta, tako da s tem, če ne prideš na delo v javno upravo (1.12.) tvegaš, da ostaneš brez obeh služb… To pa je tudi vse.

No, ssj nisem mislila 1.12. ostati doma in čakati na odgovor banke 😉 Smo dogovorjeni da mi sporočijo jutri, samo pozanimati sem se hotla kako je s prekinitvijo pogodbe… če me slučajno izberejo. Itak so potem še testiranja…in dokler nimam pogodbe ne mislim tam odjaviti. Ampak hvala za skrb.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close