prekinitev bolniške
Spoštovani, prosim za pomoč pri nastali situaciji. 5.3. mi je potekla bolniška, vendar moje zdravstveno stanje ni bilo primerno za odhod na delo, zato sem se na odločbo že takoj 5.3. pritožila, zdravnica mi je svetovala, naj ostanem doma, saj za delo nisem bila sposobna, ocenjevala je, da bo glede na moje stanje pritožba sprejeta in s tem podaljšan bolniški stalež. Vendar je prišlo do tega, da sem danes dobila odločbo, da se pritožba zavrne. Tako sem bila ‘neupravičeno’ odsotna z dela od 6.3. do 16.3., 17.3. pa je itak nastopila nova bolniška zaradi odhoda na preiskave v bolnišnico. Gre torej za 7 delovnih dni, ki tako ‘manjkajo’ v vmesnem času. Delam v zelo majhnem privatnem podjetju in lahko vam je jasno, da direktor ni zadovoljen z nastalim stanjem, milo rečeno. Glede na to, da se je on že posvetoval z odvetnikom, vas prosim za nasvet, kako bi bilo nastalo situacijo možno rešiti na miren način in če mi lahko poveste kaj več o tem, kakšne so njegove in moje pravice v nastali situaciji. Za odgovore bom izjemno hvaležna, saj se mi je kaj takega zgodilo prvič po 12 letih rednega dela.
saj to je… težko se da zmenit,poleg tega se sodelavcu ravno izteka odp.rok in je še dodatno ‘obremenjen’. jaz sem ga sicer obveščala o mojem stanju, da sem podala pritožbo, kdaj grem na preiskave.. s tem je uradno seznanjen. problem je v neizkušenosti moje os.zdravnice (v 30 letih menda še ni imela takega primera) in mojem naivnem zaupanju v ‘saj se bo uredilo, bodi doma in se ne sekiraj, pozdravi se do konca, misli nase in na otročka…’
ali lahko naredi še kaj hujšega, kot da mi da neplačan dopust?
se opravičujem za toliko vprašanj, upam, da razumete mojo stisko
Če je delodajaladec pripravljen poslušati delavci potem se da vse zmeniti. Trenutno pa so smo v času recesije in z delavci delajo prav grdo in do njih imajo premalo posluha. Verjamem, da je tvoja stiska velika. Glede na tvoje stanje ( nosečnost ) te ne smejo odpustiti!!! V najslabšem primeru je lahko neplačan dopust.
smo s težkimi mukami uredili.
moram pa nujno zamenjati osebnega zdravnika (tudi po priporočilu inšpektorja), saj je do te situacije prišlo zaradi neizkušenosti in nepoznavanja postopka, kako nekoga ‘dat na bolniško’.
kriva, ker sem naivno zaupala…. dobra šola, stala veliko živcev in energije
skratka, če slučajno kdo priporoča sposobnega zdravnika splošne medicine v LJ in okolici, se priporočam 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.