Prekine mi program in zaklene dokument
Oj, kaj naj naredim, če mi računalnik napiše “Ta program je izvedel neveljavno operacijo, zato bo prekinjen”? To se mi je v enem letu (računalniku se ravno izteka garancija) naredimo kakih 10x, zdajle pa v pol ure trikrat. Ko kliknem “Zapri” (ker itak nimam druge možnosti, razen “Podrobnosti”), mi zapre Word (vse odprte dokumente). Ko hočem spet odpreti dokument, mi pravi, da je dokument zaklenila Tejca (enkrat pa mi je celo napisal, da “nekdo drug”!) in ga lahko odprem “Samo za branje”. Tako tudi naredim in shranim pod drugim imenom, a kaj, ko nimam shranjenega teksta zadnjih nekaj minut … Piše tudi, da če se bo to še ponovilo, da naj se obrnem na … Pozabila, na koga. Vem sicer, da ne piše na forum :), ampak vseeno bi rada, če mi kdo lahko kaj svetuje. Računalnik zdajle ful rabim (pišem diplomsko) in ne bi ga rada dajala od sebe, če to ni nujno potrebno. Pa še – priznam in se posipam s pepelom – nimam originalnih Windowsov (že računalnik sem si kot študentka težko privoščila …). Je to vzrok? Sicer imam Word 2000 Office in Windowse 98. Hvala za pomoč, če mi bo kdo lahko pomagal. LPT
Tejca, čimprej si napravi rezervne kopije dokumentov, ki si jih doslej pripravila za svoje diplomsko delo in jih varno shrani (lahko 2x) na diskete ali cd. Škoda dosedanjega dela, ki si ga vložila, če bi slučajno izgubila podatke na računalniku.
Vzrokov za opisane težave je lahko več: najprej bi bilo treba pregledati, ali se na disku ne skriva kakšen word macro virus.
Spraviti z njega spy navlako, ki se nasuje na računalnik med surfanjem. Po potrebi ponovno namestiti Office 2000.
Če potrebuješ tovrstno pomoč, mi sporoči na mail. Upam, da nisi s področja hmelja, ker to področje uspešno pokriva Klemenxx.
lp Tajfun
Eee…, upam da se motim, ampak bojim se, da ti prodajalci ne bodo kaj dosti pomagali (gre za softversko napako, softwer pa, praviš, ni njihov), če pa bodo, si pa zaslužijo, da jih pohvališ javno tule gor.
Nasvet pa, kot ponavadi: (copy/paste dosedanjih odgovorov):
Preveri, kaj si inštalirala na zadnje. Včasih take stvari počne kakšen protivirusni program.
Preveri če imaš omogočeno Obnovo sistema (Start/programi/sistemska orodja/ obnovitev sistema (System restore)) in ga poskusi obnoviti na zgodnjši čas (o tem je bilo že nekaj napisanega kakšno stran nazaj)
Preveri, kaj lahko zgubiš, če vse skup sformatiraš in naložiš na novo.
Preveri, kje v bližini je kakšen dober lokal s senco in hladnim pivom in pusti ta k… računalnik in pojdi raje malo ven v lajf.
Sicer pa, kot pravi klemenxx: več luči!!
Lep pozdrav!!
Forum je zaprt za komentiranje.