Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev preizkus znanja na ministrstvu

preizkus znanja na ministrstvu

Pozdravljeni,
prijavila sem se na razpis za delovno mesto na enem ministrstvu.
Vem, da je to bolj ali manj uzalud, pa vendar…
Zdej nas vabijo na pisni preizkus znanja.
Zagotovo je tukaj kdo, ki je že opravljal pisni preizkus znanja
na katerem od ministrstev. Zanima me, kako to izgleda.

Pozdravljena,

sem čisto na istem in ne vem kako to sploh izgleda in kaj lahko pričakujem!

Mogoče kak namig!?!!

LP Svetlana

Vsedeš se za mizo še z nekaj kandidati, zraven je komisija in ti dajo nek vprašalnik iz področja na katerega si se prijavila in ga moraš rešit po najboljših močeh. So zelo prijazni zato kar pogumno. To traja cca 15 min in po pošti ti sporočijo kako si se odrezal oz. če si prejel največ točk greš na razgovor.

Najprej lepa hvala za odg. le da si sploh ne predstavljam kakšen test naj bi to bil, oz. delam v drugem delokrožju in nisem nikoli delala v informatiki! Zato me skrbi ali je to sploh zame!?

LPS

Jst sem tudi na istem, v petek imam pisni preizkus na mnz.

Če so te povabili na razgovor, potem že vidijo v tebi nek potencial, tako da pogumno. Tudi sama sem si danes sprintala vse kar sem najdla na temo, za katero je bil razpis, pa vidim, da gre samo za zakone, tako da si tudi ne predstavljam najbolje kako naj bi preizkus izgledal, pa vseeno. Moramo biti pogumne in samozavestne pa bo šlo, če ne je itak brezveze:)

Pa srečno!!!!!!!

Jaz sem imela ponavadi občutek, da so me vabile na preizkus ali pa na razgovore ravno za delovna mesta, kjer sem bila najmanj primerna.

Ko je bil razpis na SVLR so recimo na pisni preizkus povabili diplomantko francoščine, mene pa ne.

Ne vem ali ima še kdo podobne izkušnje?

Zaposlena sem v državni upravi in sem tudi sama morala izpolnjevati tak vprašalnik. Teme so zelo različne:
– psihološko stanje kanditata (navzkrižna vprašanje glede pogleda na življenje in državno upravo)
– splošna razgledanost (politika, vlada, zastave itd).

Tako je vsaj bilo pred 8 leti, danes pa ne vem, ali je še tako.

Lp

Lahko komu pošljem vprašalnik na zasebno pošto, kako to zgleda.
Jaz nisem dobila vprašanj tipa zastave in podobno. Sem pa dobila vprašanja delitve oblasti, pod katero vejo oblasti sodi državna uprava, zakoni na področju – pa je bilo za pripravnika, hierarhija pravnih aktov.
Pristojnosti dotičnega ministrstva, naloge, ki jih pokriva. Enkrat drugič sem na MNZ pisala kot nekakšen test in večina vprašanj je bila o zakonu o azilu.
Tretjič sem na upravni enoti dobila vprašanji:
-lastnosti uslužbenca na UE nekaj v tem stilu
-razmejitev pristojnosti med UE in občino

Po mijih izkušnjah nikoli ne moreš točno predvidevati kaj te čaka, čeprav pa so vprašalniki na istem ministrstvu bolj ali manj podobni.
Glede tega koga vabijo in če vabijo najprimernejše kandidate pa je čist drugo vprašanje. Vsaj v zadnjih mesecih prejšnje vlade je bilo tako, da so bila vsa delovna mesta v JU že vnaprej odsana preverjenim kadrom, tako da je bilo itaq brez veze sploh hodit na razgovore in preverjanje.
Upajmo, da se bo tole sedaj mal spremenilo…

LP

Pozdravljene punce,

jaz imam tudi na UE pisni preizkus znanja na podlagi prijave za delo. Imam 8 let delovne dobe v gospodarstvu in me zanima kaj bi bilo dobro da si preberem preden grem na izpit?

Najlepša hvala,

Odvisno za kakšno delovno mesto gre, pa zdaj ponovadi za UE zahtevajo ZUP.
A je bil ZUP zahtevan?

Mojčka, jaz bi pa prosila če mi lahko pošlješ vprašalnik na E-mail
Hvala

absolutno.tc@gmail.com

Enkrat sem pisala tak test na ministrstvu. Vprašanja so bila vsa mogoča: o nogometu, EU itd. Ne šalim se!

malce pozno,

ZUP ni bil pogoj saj v tem je največji štos ker potem res ne vem čemu bodo dali prednost pri preizkusu znanja?

še 3 dni,….

LP

Vsem v vednost, da s strani Mojčke nisem prejela vprašalika za preizkus na ministrstvu, da me ne boste po nepotrebnem kontaktirali na moj E-mail, ker vam ga žal ne morem posredovati.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close