Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prehranska dopolnila nateg ali nateg

Prehranska dopolnila nateg ali nateg

točno tako,a pol je moj dojenček full pameten pa že zna brat in ve kaj sem mu kapala vsak dan v ustka? probiotične kapljice za črevesje in so definitivno pomagale,kar pomeni,da niso placebo!!trenutno jemljem samo omega3,ker VEM,da ga s hrano dobim premalo..Zdi pa se mi,da vse le ni tak larifari,ker recimo v nosečnosti zdravniki priporočajo jemanje folne kisline-ker jo nekateri tudi s hrano ne zaužijejo dovolj(zelenolistnata zelenjava)ki je zelo pomembna za zdrav razvoj ploda.Pa magnezij proti mišičnim krčem itd…Samo je pa razlika al kupiš ene npr.šumeče v dm-ju za 0,70e ali pa isto količino v lekarni,ki stane 4e…[/quote]

Sem šla preverit tisto z magnezijevim karbonatom in evo, genav v tej tej obliki je v poceni šumečih tabletah in v petkrat dražjih, ki jih prodajajo v lekarni.
Moraš se zavedat, da so lekarne po novem tudi ali predvsem trgovine, ki skušajo v promet spraviti čim več reči, pa ni pomembno, ali delujejo ali ne.

točno tako,a pol je moj dojenček full pameten pa že zna brat in ve kaj sem mu kapala vsak dan v ustka? probiotične kapljice za črevesje in so definitivno pomagale,kar pomeni,da niso placebo!!trenutno jemljem samo omega3,ker VEM,da ga s hrano dobim premalo..Zdi pa se mi,da vse le ni tak larifari,ker recimo v nosečnosti zdravniki priporočajo jemanje folne kisline-ker jo nekateri tudi s hrano ne zaužijejo dovolj(zelenolistnata zelenjava)ki je zelo pomembna za zdrav razvoj ploda.Pa magnezij proti mišičnim krčem itd…Samo je pa razlika al kupiš ene npr.šumeče v dm-ju za 0,70e ali pa isto količino v lekarni,ki stane 4e…[/quote]

Sem šla preverit tisto z magnezijevim karbonatom in evo, genav v tej tej obliki je v poceni šumečih tabletah in v petkrat dražjih, ki jih prodajajo v lekarni.
Moraš se zavedat, da so lekarne po novem tudi ali predvsem trgovine, ki skušajo v promet spraviti čim več reči, pa ni pomembno, ali delujejo ali ne.[/quote]

ja to se strinjam definitivno,zdj mam doma sam une tapocenske pa ne da se mi po netu iskat v čem je pol fora,da je taka razlika v ceni?dm-ove vsebujeta 2šumečki magnezija 375mg,magnesol ki je občutno dražji pa ena tabl.150mg,kar je skor isto razlika pa v ceni za 4e??!!

Dejstvo je, da večino prehranskih dopolnil rabimo zaradi nezdrave hrane: s hormoni in pesticidi ter herbicidi in podobnimi stvarmi nafilane hrane, ki nas dela bolne. Z njimi samo popravljamo škodo, ki jo omenjena hrana naredi.

Poglej starejše ljudi: veliko so delali in malo jedli (kakšna dopolnila neki) pa so bili veliko bolj zdravi kot smo in bomo mi.

Ja, ker niso jedli hrane, kot jo omenjaš v prvem odstavku. In tudi ne polpripravljene in predpripravljenje in hitro zamrznjene industrijske hrane iz jumbo vrečk – npr. ocvrti globoko zamrznjeni dunajci, pa pomfrit, pa ribje palčke, pa paniran sir, zamrznjenih pic iz škatel, ipd ipd – skratka hitri junk food iz trgovin diskontnih prodajalcev.

Jaz bi rekel da gre za sklop dejavnosti in posameznikovega poznavanja samega sebe.
Vsi imamo drugacno strukturo, metabolizem, navade in dozivetja…
Vsem ne pomaga isti recept kot naprimer meni.

Zame vem da deluje sledece:
Rekreacija, dobra prehrana(sam sestavis primeren menij) in dopolnila(vitamini minerali)
kar bi moralo marsikomu pustiti vidne pozitivne spremembe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close