Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PREHRANA ZA NOSEČNICO

PREHRANA ZA NOSEČNICO

Mi lahko katera prosim pove, kaj je primerna hrana za nosečnico, da se ne bašem s preveč kalorično hrano, in česa zaradi svojega “blaženega” stanja sploh ne smem?

LP Urša

Ješ lahko kar ti paše razen, salam (čeprav tist trikrat ko ti zapaše je bolje da jo ješ )-predvsem prekajeni izdeliki, svinine naj bi se izogibala, drobovina odpade, pa razne gorganzole in brie-ji…..plesnivi siri(naj bi sprožili prezgodnji porod…in še pa sem pozabila)…..pa ne preveč slano, da ti ne zatekajo noge, veliko pij predvsem vode, pa ne jej Za DVA, gibanje- veliko plavanje, na morje le pojdi, hoja, vse kar si počela prej le nevarne športe izpusti….to je to…..pa kakšna masaža….

Draga Urša,
najprej čestitke. Predvidevam, da si čisto frišna nosečnica, kajne? :)) No, sama nisem tako zelo frišna (5. mesec) in sem se s tem vprašanjem tudi jaz ubadala pred meseci.

Tisto o plesnivih sirih prvič slišim, niti tega nisem zasledila v nobeni literaturi. Kar se pa prekajenega mesa in suhomesnatih izdelkov tiče, sem pa vprašala zdravnico. Je rekla, da ni priporočljivo jesti kakšnih domačih izdelkov, ker nikoli ne veš, ali je vse tako kot mora biti. Pršut, bržola, razne salame, ki jih prodajajo v trgovinah, pa so itak ustrezno obdelane in pregledane, tako da ni problema.
Vem pa, da je “prepovedana” rabarbara – sem pozabila, zakaj.

V glavnem je dovoljeno vse v zmernih količinah. Prehrana mora biti čimbolj pestra, priporočljivo je uživati morske ribe in morske sadeže, razen školjk.

V čakalnici pri ginekologu sem videla zloženko na to temo, mislim, da najdeš nekaj nasvetov tudi na spletni strani od Krke (ali od Leka, ne me držat za besedo).

Pa srečno in zdravo nosečnost ti želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close