prehrana pri sladkorni
Pozdravljeni,
Tu sem prvič. Sem noseča in sicer mi niso diagnozirali gestacijskega diabetesa, sem pa blizu. Seveda moram paziti pri prehrani. Rečeno mi je bilo, naj se ogibam sladkarij in enostavnih oglikovih hidratov. Kaj zdaj to pomeni, da ne smem jesti kruha, krompirja, riža? Tudi za sadje, ker je sladko, so mi rekli, naj ga ne uživam preveč, naj vitamine raje dobim z zelenjavo… Katera živila so tista z nizkim glikemičnim indeksom?
Mi zna kdo svetovati? Hvala!
ogljikovih hidratov se moraš res izogibat.Prav si navedla, vse iz moke,krompir,riž,polenta,sladkarije pa itak.Lahko v manjših količinah uživaš ajdo (kašo in moko) proseno kašo,kvinojo,sladki krompir (rdeče barve z oranžnim mesom-nizek gl.indeks).Sicer pa ti priporočam zelo veliko surove zelenolistne zelenjave, solate,motovilec,špinača,(koprivo tudi še kje dobiš in jo sočiš).Za sočenje je zelo dobra cikorija, pa tudi regrat še dobiš na njivah.
Pusto meso.Črtaj pa belo olje (razen če dobiš hladno stiskano, potem pa boljše oljčno olje.Izogibaj se vse hrane ki je že pripravljena-konzerve, čipsi-vse kar je že sestavljeno in ni posamezno živilo.
Forum je zaprt za komentiranje.