Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prehrana otrok

Prehrana otrok

Sem študent Višje šole za gostinstvo in turizem Bled, ter pišem diplomo na temo Prehrna otrok, oziroma prehrana Otrok šoli v naravi!

Zanima me
– kaj jedo radi vaši otroci najraje? ( Stari med 8 – 12 let)

– Ali ste seznanjeni, z prehrano vašega otroka, v primeru da je ta bil v Šoli v naravi!

– In vse informacije o prehrani otrok in njihove prehranjevalne navade!!!

lp MArko

Moj sin je star 12 let. Najraje je testenine in njoke z mletim mesom, razne zrezke, krompir pire s kuhano govedino in vsakim mesom, pohane bučke, melancane, od rib pohane sardone.
Zraven teh jedi poje nekaj solate, špinačo. Ne mara zelene kuhane zelenjave.

Ko grejo v šolo v naravo, nikoli ne zavemo kakšna bo prehrana.
Šola je v Ljubljani.

Vnuk – 14 let

Manjse ribe na zaru ali v ponvi, dobre zrezke,testenine,riz,v peci pecen krompir,navdusen nad kitajsko hrano(tudi zelenjavo v testu) in hrano bliznjega vzhoda-razne pogace polnjene z mesom…,palacinke,
struklji, cimetova peciva,jabolka, razni orescki…

Nima rad kuhane zelenjave in mehkega sadja, ki se mu valja po ustih.

Starejši sin-7,5 let:je vse,najraje seveda makarone s kakršnokoli polivko-omako,pire+špinača, riž obožuje,mesa nima pretirano rad,kakšno kurjo bedro morda,enolončnice ima rad,če mu zelenjavo z vilico pretlačim-ne mara notri kuhanega krompirja???. Ja pa zrnat fižol ga “pika”. Rad ima ribe,lignje,rakce…
Pecivo in sladko? Obožuje čisto vse;od palačink,tort, zavitkov,piškotov…ja pri nas ni problem spravit v promet kar mami speče ;-).Sveže sadje,tako tako:banane,pomaranče,mandarine,lubenice ,breskve ja,po jabolkah ga draži-kašlja,zato kuham kompot…

Ne s prehrano v šoli v naravi nismo seznanjeni.

Prehranjevalne navade:
zjutraj zajtrk,vendar ne v prevelikih količinah,včasih ne bi nič jedel,spije pa skodelico kakva ali mleka,potem do kosila kakšno sadje. Za kosilo se zelo napoka in potem do večera nič,ali na dvorišču kakšen košček peciva,sadje,žemljo. Za večerjo ponavadi kakšen čokolino ali kruh namazan z marmelado,redkokdaj pašteto,ali jogurt in žemljo…

Težko je reči. Večja je bila vedno izbirčna, nobene kuhane zelenjave, malo mesa. V šoli pa je bila s prehrano zadovoljna, malo manj v šoli v naravi. Druga sploh ni izbirčna, poje vse, predvsem kuhano zelenjavo, šolska kosila pa so vedno ostajala nedotaknjena, da sem jo morala izpisat.
Prehrana v šoli v naravi pa je bila vedno neznanka.

prehrambene navade otrok so kar precej razlicne. mislim,da je precej odvisno od tega,kako jih “navadijo” doma ze od malega. imam kolegico,ki pravi,da ne pripravi otroka /sedaj je star ze 15 let/,da bi pojedel koscek paradiznika,zelenjavno juho…ker ona teh stvari ne mara,mu tudi kot otroku tega prakticno ni pripravljala.kasneje- v soli otrok tega ni “maral”…ces ,saj tudi mami tega ne mara.
iz lastnih izkusenj- hci je jedla prav vse,najraje mogoce res makarone in njoke:) /ce ze moram izbrati/; zelenjavo vso- kuhano in presno. edina stvar,ki se ji je “uprla” so bili vampi! teh ne pokusi se sedaj! je pa interesantno,da jih je normalno jedla do 1. razreda OS !?
kar se prehrane po solah tice- ni najboljsa- !?
v soli v naravi pa je bilo menda prav dobro.

ze kar nekaj casa je od hcerinih prednajstniskih let- nekaj mi je pa se ostalo v spominu:) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close