Prehod Mobitel-Simobil
Imam eno vprašanje, upam, da mi bo kdo znal odgovoriti.
Kolegica ima sedaj pri Mobitelu nek paket in bi rada to prekinila in prenesla številko na Simobil. Do tu ni težav.:)
To bi pa naredili na moje ime, ker bi sklenila Orto paket, ki ga ona ne more več… a je sploh možno, da prenese številko, ki je bila na njeno ime, potem pa je napisano name?
A se da recimo naredit tako, kot da bi ona to številko dala meni…?
Upam, da sploh razumete kaj sprašujem. Vem, da je čudno napisano, ampak težko sploh razložim kaj bi rada…
Hvala in lp.
Živjo,
sem delala na mobitelu, ti povem postopek.
Gresta na operaterja, kjer bi imela zdaj račun, kamor bi prenesla številko torej na simobil. Če ne prenašaš številke, itak greš samo ti odpret na simobil naročnino in je to to (ona pa prekine in zadeva rešena), če pa prenašata cifro, je pa postopek sledeč; prej naj kolegica poskrbi, da je na mobitelu vse poplačano, drugače povpraševanje ne bo šlo skozi (to jim vzame tko 3-4 dni). Na mobitelu NIČ ne prekinjajta, ker to stori simobil za vaju. Če je številka od mame, naj mama da podpisano izjavo, da dovoljuje uporabo te številke TEBI (ne njej) – (na mobitelu to vedno zahtevajo, mogoče je simobil izjema). Vzemita zadnji plačan račun (ne le odrezek ampak celo fakturo) in pojdita tja s tvojo osebno in davčno. Kolegica v tem primeru tak ni pomembna, ker bo vse nate. Poveš da bi prenesla številko, daš izjavo mame, fakturo, osebno, davčno, izbereta paket in je to to.
Lp
Tečka1, pozdravljena,
veseli nas da ste se z vprašanjem obrnila na forum, kjer vam lahko odgovor podamo iz prve roke.
Postopek prenosa je hiter in enostaven. S prijateljico se oglasita na Si.mobilovem prodajnem mestu (link), kjer boste uredili prenos številke, sklenili naročniško razmerje ter si izbrali mobilni aparat po svojih željah.
Za prenos številke in sklenitev naročniškega razmerja potrebujete:
– Veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list oz. novo vozniško dovoljenje),
– davčno številko,
– zadnji račun starega operaterja, ki ni starejši od 90 dni.
Številka za katero želite narediti prenos mora biti aktivna, zato ne prekinjajte naročniškega razmerja pri Mobitelu. Z zahtevkom za prenos, ki ga boste podali na Si.mobilovem prodajnem mestu, lahko prekinete naročniško razmerje pri starem mobilnem operaterju. Na zahtevku za prenos številke bo napisana vaša prijateljica, ki je naročnica pri starem operaterju, zato tudi mora priti z vami. Naročnino pri Si.mobilu pa boste sklenili vi.
Več o prenosu lahko izveste na www.simobil.si
Če še niste povsem odločeni, kaj bi izbrali, vam sveujemo, da preverite našo ponudbo naročniških paketov na www.simobil.si, kjer lahko v Orto segmentu izbirate med ORTO U NULO, ORTO MUZIQ in ORTO BERI.
Naši ORTO naročniki lahko do 10.7.2010 oz. do razprodaje zalog izkoristijo tudi akcijo Android invazija,kjer je zajetih 5 telefonskih aparatov po Orto nizkih cenah, deležni pa boste še dodatnih 10 GB prenosa podatkov.
Za kakršen koli dodatne informacije ali pomoč smo na voljo.
Simobil, naročćniške odnose lahko urejate le v skladu z objavljenimi Splošnimi pogoji. Ali imate še kakšne skrite pogoje, po katerih je mogoče skleniti naročniška razmerja za pakete, kjer imate pogoje ( Orto- 12 do 31 let???)
In opozorilo za take menjave, ki se običajno slabo končajo za naročnika ob velikem računu !!
Iz SP Simobila
Razmerja med naročnikom in Si.mobilom opredeljuje naročniška pogodba. Si.mobil je v pogodbenem razmerju (v vsebini, kot to določa naročniška pogodba) izključno z naročnikom in to ne glede na to ali je uporabnik storitev naročnik in/ali druga oseba (oz. drug uporabnik).
Če naročnik po naročniški pogodbi in uporabnik storitev po isti naročniški pogodbi nista ena in ista oseba, naročnik odgovarja za takšnega uporabnika kot za samega sebe, kar med ostalim pomeni, da se v razmerju do Si.mobila vedno šteje, da obveznosti iz naslova naročniške pogodbe in druge obveznosti v razmerju do Si.mobila izpolnjuje oz. ne izpolnjuje izključno naročnik.
Jaz sem delal podobno pred leti ko sem menjal službo. Imel sem svojo zasebno številko na mobitelu, ko pa sem šel v novo službo, sem pa dobil služben mobitel (firma ma vse naročnine na Simobilu). Ker nisem hotel menjati svoje številke ali imeti dveh mobitelov sem prosil za prenos številke na Simobil in na naše podjetje. V nekaj dneh je Simobil prestavil mojo številko iz mobitela, račune pa od takrat naprej plačuje firma.
@Foušija: Splošni pogoji poslovanja veljajo za vse uporabnike. Hkrati pa ponudbo paketov, storitev in ostalih izdelkov zaradi posameznih specifik lahko opredeljujo dodatni pogoji. Vse informacije o ponudbi so jasno in transparentno predstavljene na naši spletni strani.
Forum je zaprt za komentiranje.