Prehod hr meje brez registracije na portalu
Pred dvema dnevoma me je v nližini Novega mesta ustavil policaj in po pregledu dokumentov vprašal, če sem namenjen na Hrvaško. Pa mu rečem, da bi moral, a še nisem prijavljen na portalu za registracijo.
In – pazite: policaj mi reče, da se itak ni več treba prijavljati in da je on šel že dvakrat zasebno čez mejo brez registracije.
Jasno, da sem mu verjel, a sem vseeno iskal potrditev tega na netu. Nikjer ni podatka o tem.
Me pa zanima, če kdo od vas ve, kako je s tem?
To izpolnš. Drugač te pa meji isprašajo.
To izpolnš. Drugač te pa meji isprašajo.
[/quote]
Aja, pa ne pozabt sprintat potrdilo, no sej ti vse baje piše gor.
Zaželjeno je, da izpolneš obrazec na Entercroatia.mup.hr in ga daš na vetrobransko steklo, ker greš lahko v posebni koloni skozi brez ustavljanja.
Zaenkrat velja za Slovenijo in še 9 držav eu enak režim kot pred corono. Ostale države morajo imeti potrdilo o lastništvu, rezervacijo… Ta režim se lahko zaostri, odvisno pač od stanja v posamezni državi.
A je res tak problem tistih par podatkov v spletni obrazec vtipkat in sprintat potrdilo? Zadeva ti vzame par minut, dosti manj kot preverjanje in debatiranje po forumihm a to rabiš al ne in podobno.
Sva šla zadnjič čez mejo in tudi osebnih izkaznic nbiso pogledali. Naslednji mesec grem ponovno in si bom spet sprintala potrdilo, brez razprav, a ga rabim al ne.
Forum je zaprt za komentiranje.