Najdi forum

pregrevanje računalnika

Zanima me, kako je s pregrevanjem računalnika. Č je računalnik prižgan 24 ur na dan, je takrat potrebno vgraditi kakšen dodaten hladilnik? Ali zadostuje osnovna varijanta? Ali obstajajo možnosti požara?

Najlepša hvala za odgovor(e)!

--- pa lep dan še naprej!

Ni potreben dodaten hladilnik, čeprav dodatno hlajenje nikoli ne škodi ma to ni pogojeno s tem ali ti mašina dela 5 minut na dan ali pa 24.

Možnost požara je praktično ista kot npr. pri videorekorderju, tv-ju, pralnem stroju.. Drugače nisem še slišal, da bi komu zagorel pc:)

Jaz imam v svojem sistemu z Linux-om, kateri gori 24 ur na dan dodan samo še en dodaten jebentilator, kateri od spredaj piha noter, pa še senzor ima.

Drugače sem pa videl do sedaj 2 zgorena računala, ampak to je bilo
posledica, da je bilo računalo tako stisnjeno, prah se je nabral v ventilatorju
od napajalnika in je samo napajalnik fizično zagorel.

Načeloma pa skoraj ni možnosti za požar, kot je že Tadej omenil.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

No, jst sm tudi videl: :))

Mah, vse je možno, tudi to, da ti prileti meteorit skozi dimnik in ti zakuri peč;)
Drugače jst moje pc serverje 1x letno fajn prepiham, ker prah je dober toplotni izolator. V najbolšem primeru začne jebiventilator ropotat kot 100 hudičev!

Izpihavanje prahu je res edino,kar rabi pogosto delujoč računalnik.Gre z močnim fenom,še boljši pa je kompresor.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Jaz to lepo naredim s čopičem in sesalcem, pač grem s čopičem po
elementih in zraven odsesavam.

Ja, najlepša hvala za vse odgovore, če mi pa pc zagori, vam pa pošljem sliko 🙂

--- pa lep dan še naprej!

če ji boš seveda imed od kod he,he

malce mim vprašanje: kam pa mora pihat dodatni ventilator zadaj na ohišju – not al ven? Men se je do sedaj zdelo logično da ven, sedaj pa slišim klemenxxa da vpihava not. Je torej treba obrnit bentilator?

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Na ohišju not,pri napajalniku ven.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close