Najdi forum

predvajanje komadov

en problem imam. s CD-ja bi posnela ene komade na disk, pa mi jih noče predvajat; zraven napiše končnico cda; v mapi, kjer so ostali komadi na disku (in kamor hočem še ene dat, imajo vsi končnice mp3); se mi zdi, da sem te komade na CD dajala s te iste mape in da so prej tudi imeli končnico mp3; očitno je nero sam pretvoru … zdej pa ne vem, kaj narediti, da bi jih lahko spet poslušala z diska; pred časom sem presnela tudi en avdio CD (sposojen s knjižnice; torej originalen glasbeni CD) na disk in so zraven komadov ravno tako končnice cda in mi tudi noče predvajati teh komadov … Lp

Audio datoteke na CD-ju, moraš pretvoriti v mp3 datoteke. To narediš s posebnimi programi, kot so:

Cdex:

Easy CD-DA Extractor:
.
.
.

Lp, Max

Več pa tulele

Heli, najprej morava nekaj razčistiti. Avdio zapis glasbe ni enak kot npr. wordova datoteka, ki jo lahko enostavno prekopiraš na disk in od tam zapečeš na cd. Torej, cda datoteko lahko predvajaš le z avdio cd-ja.

Avdio cd se namreč razlikuje od podatkovnega cd-ja, zato moraš tudi pred peko izbrati ustrezno opcijo v programu, s katerim snemaš.

Seveda si lahko privoščiš tudi mixe. V tem primeru lahko z avdio cd-ja naprej s posebnim program izdelaš mp3 ali pa wav datoteke želenih komadov (slednje omogočajo polno kakovost posnetka), le-te pa lahko potem poljubno posnameš na praznen cd – seveda v avdio zapisu.

Kadar pa boš želela posneti zgolj mp3, ki jih boš poslušala le na računalniku ali z mp3 predvajalnikom – uporabi opcijo podatkovni cd.

Upam, da sem bil dovolj razumljiv. Seveda boš rabila še program, s katerim boš napravila mp3? Ga že imaš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close