Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis predor pod Markovim hribom

predor pod Markovim hribom

Markov hrib pri Kopru. Ime dobil po Sv. Marku še v času, ko so bili v Slov.Istri pod Beneško republiko.

Novodobni domačini priseljeni v nove bloke na hribu nekje po letu 1980 mu rečejo tudi Markovec.

Ampak kaj si ne izmislijo novinarji A kanala ?!

Predor pod Markovim hribom so preimenovali v “Markovški predor”.

Kaj pravite, Istrijanke, na to spakedranščino ?

Ma škoda vsakršnega komentarja, kaj vse ne slišimo in preberemo, ta še niti ni najhujša. Sklepam, da podobno grešijo tudi za druge kraje, ker se ne poglobijo v zadeve.
Pa ni samo kanal A, tudi na nacionalki in na POPTV-ju ni nič bolje.
Pri nas še vedno kroži anekdota komentiranja neke regate pred leti s strani takrat začetnice Jolande Bertole, ko je samozavestno izjavila v prispevku, da je pihala zmerna bonaca (bonaca pa je brezvetrje, t.j.brez sapice) – meddrugim tudi o samem jadranju ni imela pojma.

Jaz sem slišala, da mu rečejo tudi Narkovec.

O, bačin! Kateri princ te je kušnil, da si se iz žabe spremenila v dobro mačko?

O, bačin! Kateri princ te je kušnil, da si se iz žabe spremenila v dobro mačko?[/quote]

Haldor!! :)))

O, bačin! Kateri princ te je kušnil, da si se iz žabe spremenila v dobro mačko?[/quote]

Haldor!! :)))[/quote]

;)) Počaki, da probam še enkrat :-*

Se boš zdej spremenila v človeško “dobro mačko”?

Haldor!! :)))[/quote]

;)) Počaki, da probam še enkrat :-*

Se boš zdej spremenila v človeško “dobro mačko”?[/quote]

Pa to sem že!! Me prideš pogledat? Se dobiva pod Markovcem? :))))

Že proti morju letim na svojem belem vrancu ;-))))
Samo če obljubiš, da se ne boš spremenila v ščurkinjo ali kaj podobnega, ko te naslednjič bačnem! :))

Že proti morju letim na svojem belem vrancu ;-))))
Samo če obljubiš, da se ne boš spremenila v ščurkinjo ali kaj podobnega, ko te naslednjič bačnem! :))[/quote]

Zate bom sempre mačka. :))) pa vzami rokavčke s sabo, ker morje je mrzloooo :))
Mwaa :)))

Uf končno princ na belem!!!

Meni se ne zdi nič kaj zelo čudnega. Za nas vedno je in bo Markovec, torej Markovški predor kar gre.. ne vem, meni se ne zdi nič narobe 🙂

New Report

Close