Prednosti-slabosti kampiranja
Živjo!
Čedalje bolj me vleče z družino kampirati (4 in 2 leti stara otroka), vendar si sploh s tamalim kar ne upam v to dogodivščino.
POvejte mi, kateri kampi od Zadra dalje oz. Biograda so “otrokom prijazni” – torej da imajo sanitarije posebej za otroke, tuše posebej,… ker le to me drži nazaj, namreč higiena stranišč in kopalnic.
Aja, pa cene, kakšne so kaj?
hvala za vaše odgovore in lp!
Pag – Straško, ni sicer dol, vendar je super zrihtano, kamp je prenovljen, za otroke je super. Ta starost je ravno pravšnja za kampiranje. Na netu je njihova spletna stran.
evo link:
http://www.turno.hr/sl/camping_strasko_cjenik.html#
glej … to je tako kot vse drugo v lajfu … če preveč komlpiciraš nikoli ni nič dovolj dobro in če starši niso zadovoljni tudi otroci niso in to je začaran krog 🙂
če te skrbi wc vzami sabo kahlo, za tuš pa solarno varjanto, obeseš na drevo in zvečer otroka stuširaš 🙂
sicer pa … na hrvaškem so wc-ji v kampih večinoma zelo lepo urejeni in te nima kaj skrbeti … otroku obuješ papuče in gre lepo v tuširanje …
nasvet … ne obremenjuj se preveč … kampiranje je nekaj najlepšega kar nudiš otroku … ves dan je zunaj, prost kot ptička … ni lepšega 🙂
Zadnjih nekaj let še nisem zasledila kje slabo urejenih sanitarij. Povsod čistilke kar z metlo in cunjo čakajo in čistijo. Imajo pa ponekod možnost najema družinskih kopalnic, ampak se plačajo posebej.
Povsod se otroci in starši tuširajo skupaj. Sploh ne vem zakaj bi otroci morali imeti posebne tuše. Imate tudi doma posebej tuš za starše in za otroke?
Je pa res, da se vse vrti okoli kompliciranja…
Slabost kampiranja je edino dež in slabo vreme, drugo so pa same prednosti!
Kje npr. pa se dajo družinske kopalnice najeti? Ali je zraven tudi wc? To bi me pa zelo zanimalo.
Ne vem, zato bi imela otroške variante, ker si ne predstavljam, da bi 2 letnik ali 4 letnik opletal po wcjih, kjer hodijo odrasli, no, ne bom posploševala, ampak poznam precej ljudi, za katerimi ne bi želela, da se moj otrok usede na školjko. Pač se mi zdi, da če se za otrokom, je nekako drugače, morda le v moji glavi, a je:-))
hvala in lp!
Edini camp, ki se ga spominjam iz naših šotorističnih let na Hrvaškem, in je že pred leti izpolnjeval vaše pogoje (ves čas topla voda brez žetonov, posebej kopalnice za pse, otroška kopalnica, mali WC ji za otroke, res čisto ves čas, posebej odtok za kemične WCje) je bil FKK Istra pri vasi Funtana. Ampak žal ni v vaši smeri, na splošno je tako, da bolj greš proti jugu Dalmacije bolj so v ponudbi apartmaji, kampi so ali zelo veliki (recimo Adriatic pri Primoštenu) ali pa privat (meni niso zgledali zaupanja in preizkusa vredni)in miniaturni.
Družinska kopalnica je v kampu Galeb v Omišu (na splošno super kamp za otroke z animacijo) in pa mislim, da tudi kamp Soline v Biogradu. Pa še nekje sem videla, pa mi je trenutno ušlo.
Na wc-jih pa imam tudi sama vedno tisti papir, ki se položi na wc školjko ali pa plast toaletnega papirja. Pa ja ni problema :-)) Pogumno!
Slabost kampiranja je samo slabo vreme, pa še to ne tako zelo. Treba se je znat animirat. Prednosti pa nešteto.
Družinske kopalnice in podobne neumnosti pa niso za tiste, ki so kampiranju predani z dušo in telesom ampak za tiste, ki so radi bolj komot in ki se kampiranja lotijo samo vsake toliko, ker pride nekako v “modo”. Imam tudi jaz majhnega otroka in kampiramo z njim od vedno, pa mi še na misel ni prišlo da bi zaradi tega najemala in posebej plačevala svojo kopalnico. Če bi hotela svojo bi šla v apartma ali hotel. Ravno v tem je eden izmed čarov kampiranja, da je treba včasih kaj improvizirat.
Čim manj komplicirajte in veselo na dopust… Se je resnično škoda s takimi malenkostmi obremenjevat…
Jaz vidim edino slabost kampiranja v tem, če je slabo vreme! Letos se kar malo bojim, ker ne kaže dobro. Gremo pa v sredini julija. Mlajši je star 9 mesecev, starejša pa tri leta in 3 mesece.
Če ne maraš, da posedanja po WC-jih, si kupiš kemični WC in je problem rešen. Tudi jaz se nikoli ne usedem na školjko nikjer razen doma, za otroka pa imam papir, ki se ga položi na školjko.
Mi kampiramo ne glede na starost otrok- začeli smo z dojenčki. Gremo pa v majhne kampe, kjer imam okolico pod kontrolo. Slaba stran je vreme, ostalo je vse +.
V sanitarijah imamo plastične natikače, na WC pa so šle na kahlo. Letos, ko ima tamala že 5 let, pa mislim, da ne bomo več nosili kahle s sabo. Itak grem tudi povsod drugod vedno z njo na WC in jo ponavadi dvignem čez sedalo školjke, tako, da se nikoli ne usedemo.
Ne komplicirat. Kamorkoli boste šli je treba na otroke pač mirkat. Na stranišče malčki naj ne hodijo sami, da ga lahko mal poservisiraš preden se vsede in kontroliraš umivanje rok. Sicer pa je kahla tut fajn zadeva.
Vsi prej našteti kampi so super urejeni. Imam pa pomislek, ker so zelo veliki. Midva z možem sva pristaša manjših kampov, tudi če niso sanitarije nadstandardne. V manjšem kampu se otrok lažje orientira pa tudi plaža je bliže, tako da ni potreben cel logistični premik igrač od šotora do plaže in nazaj.
Mi smo pristaši kampiranja. Imava že šolobvezne otroke, pa sploh slišat nočejo za kakšen drug način dopusta. Za prvi maj sva jih komaj zvlekla v apartma.
Mejte se fajn,
Marjetica
Kampiranje je zakon pri nas že kar nekaj časa, če slabo vreme je edinstvena prilika za oglede, če ne peš pa z avtom. Čistoča in urejenost kampov pri sosedih v času sindikalnih prikolic in kuhanja špaget v avgustu ni bila vrlina.Časi se spreminjajo in počasi sledijo zahodu, tam kampirajo zahtevni gosti. Tudi na jugu se najdejo lepi kampi, poglej na internet, članki so tudi na camping-zanimiv.net, morda še v ADAC katalog.
veliko lepih in ne prevročih dni
želi ABS
Forum je zaprt za komentiranje.