Predmenstrualni sindrom
Večina stvari res izvira iz glave, pri PMS je pa, kolikor vem, tako, da je dogajanje v glavi (razdražljivost, lakota, slaba samopodoba…) posledica dogajanja v telesu. In če ti nekdo stopi na nogo, zakričiš, hočeš ali nočeš. Če te daje PMS, se pa smiliš sama sebi in se bašeš s čokolado, hočeš ali nočeš.
Čokolada dejansko pomaga, pa kaki zeliščni čaji (melisa, kamilice, zeleni čaj), pa mogoče nekaj kapljic baldrijana na sladkor… Pa dobro se je odpovedati hrani, ki napenja (tudi gaziranim pijačam), ker se že itak počutiš napihnjeno, pa izogibati se soli, ker se že brez tega zadržuje voda. Pa čakat, da mine.
Jst sem ful tecna in grem se sebi na zivce,za brezvezne stvari se razburjam….drugace sem pa zelo pozitivna in vedno dobre volje- razen teh dveh dni v mesecu. najbolj pomaga samokontrola, torej,ko vidis,da se nekaj dogaja (ponavadi fant ze prej pogrunta) se je treba brzdati. meni pomaga da se umirim,grem v naravo in razmisljam-si skadim glavo 😉
Deprim so zeliščne tablete od Leka, ki so na voljo brez recepta in so neke vrste antidepresivi..ampak od njih ne mores postati odvisen.
Kar se tice PMS-a pa pri meni zgleda tko da dobim napad smiljenja sami sebi in napad lakote…preden sm zacela jemat KT sm mela se bolecine v krizu, obcutek da mi bo trebuh raznesl in ful bolece prsi…no zdj tega ni, tud med M ni bolecin in iz 7 dni jo mam zdj 4 dni…
…pa tud želje po seksu ni čist ta prave… (se pa proti koncu M vrne s tako silo, da podiram vse ovire pred sabo, da pridem do moža!)
Je pa hecno (no, prvič slišim), po pomaga antidepresiv. Kdo bi si mislil, da odpravi napetost v dojkah! To, da si boljše volje, to mi je pa bolj logično.
Jaz ne vzamem nič, počakam, da mine, ker pri meni ni tako hudo, kot nekatere pišete.
Še eno pojasnilce: šentjanževka, iz katere delajo tablete Deprim, ni SAMO antidepresiv. Uporablja se za marsikaj, npr. šentjanževo olje je znano mazilo za po sončenju, pa res ne vem, kaj bi imelo to opraviti z glavo. MED DRUGIM pa ima tudi antidepresivni učinek.
In še eno: ni res, da ne more škoditi. Zelo natančno je treba prebrati priloženi listek in se navodil tudi resno držati.
Jožica, meni pomaga in to je glavno. Šentjanževka je tudi zdravilo za tiste, ki imajo težave z vremenskimi spremembami. Res pa je, da se moraš izogibat sončenju, če uživaš Deprim, ker postaneš flekast. Jaz jih uživam že par let in nimam nobenih stranskih učinkov in tudi odvisna nisem od njih, saj jih jemljem le nekaj dni vsak mesec.
Danes sem se že zjutraj zbudila ztakoim glavobolom, da kom aj še dohajam kaj se dogaja v službi. Imam migreno. Včasih kar dam dopust in pač preležim doma v temi z ledom na glavi, pa mine. Seveda nafilam se s tabletami. A imate take težave? Kako si pomagate? Včasih sem imela bolj pogoste napade sedaj (45) pa manj ampak je hudo. A ti sploh kdaj neha.
LP ANJA
Moja mami je imela iste težave. Vsak mesec, do mene. Ne, ne neha.
Je pa pojedla en Imigran čisto takoj, ko je začutila začetek. Pa v temno sobo z mokro krpico čez oči. Ponavadi je zaspala. Ko se je zbudila, je vstala in previdno živela do večera. Rekla je, da boli je ne, ima pa “rahle možgane”. Včasih tudi ni šla delat.
Zdaj je v meni in migrene ni več.
Forum je zaprt za komentiranje.