Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Predlogi za dopust za eno sam(sk)o

Predlogi za dopust za eno sam(sk)o

Morje si privoščim še najraje, za kakšna konkretnejša potovanja pa res ni cvenka, za dopust računam en teden vse skupaj cirka 400 evrov največ…no, septembra se bo dalo tudi za precej manj skoz prit…upam,da bo še dovolj vroče, ker mojemu zdravju toplo sonce in toplo morje res hudo pašeta:-)[/quote]

Jaz letos grem že tretje leto na Hvar. Z agencijo in z njihovim prevozom stane 400 evrov na osebo all. inclusive hotel. Res je bilo plačano first minut ponudba in datum zadnji teden v avgustu, ki je malo ceneje. Sem pa lani spoznala eno gospo, ki je tudi bila sama in mi je rekla, da je zato tukaj, ker ni bilo doplačila za eno sobo. Bivala v hotelu, jaz pa v despadansi. In po njenih besedah ni bilo več kot 400 evrov. Jaz bi preklicala od agencije do agencije in verjemi, da boš našla hotel brez doplačila. Sicer jih ni veliko, obstajajo pa. Če iščeš konec avgusta ali septembra ko cene padejo, pa bo.

Morje si privoščim še najraje, za kakšna konkretnejša potovanja pa res ni cvenka, za dopust računam en teden vse skupaj cirka 400 evrov največ…no, septembra se bo dalo tudi za precej manj skoz prit…upam,da bo še dovolj vroče, ker mojemu zdravju toplo sonce in toplo morje res hudo pašeta:-)[/quote]

V kamp pa ne bi šla?
Če imaš tisto napihljivo blazino, se čisto udobno spi.
Ali pa na morje pa spiš v hostlu?
Tudi dosti ugodno.[/quote]

Hvala za tvoj trud.
Ja, saj če ostanem sama, pol bom kar na našo obalo šla kot ponavadi, kadar je tako…v hostel, pa bicikl pa sem čsit srečna:-) No, mogoče pa se z eno kolegico le uspeva dogovorit, da bom šla mal dlje od plank:-) V tem primeru bi morala pač it zdaj v polni sezoni, ko so cene najvišje…jah, vsega pa tud ne mormo vedno imet ,al reskiram gnar al pa družbo, a ne:-) Nč ne obupam, vse se bo uštimalo kot se je do zdaj.

Jaz letos grem že tretje leto na Hvar. Z agencijo in z njihovim prevozom stane 400 evrov na osebo all. inclusive hotel. Res je bilo plačano first minut ponudba in datum zadnji teden v avgustu, ki je malo ceneje. Sem pa lani spoznala eno gospo, ki je tudi bila sama in mi je rekla, da je zato tukaj, ker ni bilo doplačila za eno sobo. Bivala v hotelu, jaz pa v despadansi. In po njenih besedah ni bilo več kot 400 evrov. Jaz bi preklicala od agencije do agencije in verjemi, da boš našla hotel brez doplačila. Sicer jih ni veliko, obstajajo pa. Če iščeš konec avgusta ali septembra ko cene padejo, pa bo.[/quote]

Tole se pa dobro sliši, a lahko izvem za to agencijo? Ali pa mogoče kraj in hotel? Bi mi prav prišlo,se mi zdi, vsaj za primer, kadar bom sama.Hvala.

V kamp pa ne bi šla?
Če imaš tisto napihljivo blazino, se čisto udobno spi
.

Ma kakšno udobno spanje, no? Če je sama, bi imela mogoče tisti mali šotor, kjer sploh ne moreš stati, če nisi navajen taborjenja, je tudi malo pozno se v upokojenskih letih se tega navajati, se ti ne zdi?

Jaz sem bila v šotoru dvakrat, še zelo mlada, pa sem takrat prisegla, da nikdar več, raje nikamor, kot to. Sicer danes vidim, imajo že šotore, da se reče, ampak vseeno.

Jaz letos grem že tretje leto na Hvar. Z agencijo in z njihovim prevozom stane 400 evrov na osebo all. inclusive hotel. Res je bilo plačano first minut ponudba in datum zadnji teden v avgustu, ki je malo ceneje. Sem pa lani spoznala eno gospo, ki je tudi bila sama in mi je rekla, da je zato tukaj, ker ni bilo doplačila za eno sobo. Bivala v hotelu, jaz pa v despadansi. In po njenih besedah ni bilo več kot 400 evrov. Jaz bi preklicala od agencije do agencije in verjemi, da boš našla hotel brez doplačila. Sicer jih ni veliko, obstajajo pa. Če iščeš konec avgusta ali septembra ko cene padejo, pa bo.[/quote]

Tole se pa dobro sliši, a lahko izvem za to agencijo? Ali pa mogoče kraj in hotel? Bi mi prav prišlo,se mi zdi, vsaj za primer, kadar bom sama.Hvala.[/quote]

Otok Hvar, hotel Lavanda – Stari grad. Jaz ponavadi vplačam prek Relaxa ker nudi super prevoz do hotela. (Res se mi ne da z avtom gužvati po cesti, pa še dražje je zaradi trajekta).

V kamp pa ne bi šla?
.

Ma kakšno udobno spanje, no? Če je sama, bi imela mogoče tisti mali šotor, kjer sploh ne moreš stati, če nisi navajen taborjenja, je tudi malo pozno se v upokojenskih letih se tega navajati, se ti ne zdi?

Jaz sem bila v šotoru dvakrat, še zelo mlada, pa sem takrat prisegla, da nikdar več, raje nikamor, kot to. Sicer danes vidim, imajo že šotore, da se reče, ampak vseeno.[/quote]

še zmerm ti ostane Soča, ajde v tvojem primeru Sava (lahk pa pridš tud v naše kraje) pa pir in roštiljada

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz sem bila v šotoru dvakrat, še zelo mlada, pa sem takrat prisegla, da nikdar več, raje nikamor, kot to. Sicer danes vidim, imajo že šotore, da se reče, ampak vseeno.[/quote]

še zmerm ti ostane Soča, ajde v tvojem primeru Sava (lahk pa pridš tud v naše kraje) pa pir in roštiljada[/quote]

Prej Kokra, ker Sava točno v Kranju nima neke “plaže”. Ampak za dopust jaz mojega morčka ne zamenjam, tudi za pir in roštilj ne:))

Poišči privat nastanitev.. privatne sobe so vedno cenejše, za eno osebo se “single use” doplača zelo malo, par evrov samo. Povsod imaš tudi v ceni v glavnem že ponudbo zajtrka..

Ti povem, tako na morju, kakor tudi v toplicah se da dobit čist blizu term privatno sobo…
Preko raznih kuponov – 1 na dan ali kuponko itd. – si kupiš pred tem karte za dnevno kopanje, ali pa kopanje s kosilom… In kombiniraš . Spiš privat, kopaš se v termah.
Enako velja za morje…. privat soba z zajtrkom, kopaš se v morju, čez dan poješ kaj lahkega, sadje, zvečer pa greš ven nekaj pojest v bližnjo restavracijo.

ti kar naštejem: Privatne sobe Šalamun… tik ob Banovcih, samo čez parking stopiš, pa so v termah.
Sobe Lovrenčec v Moravskih toplicah, čisto blizu ter Vivat… kupiš za terme vivat kupine za kopanje, sobe z zajtrkom te pridejo okoli 25 E. ZA ENO OSEBO.
Radenci – sobodajalstvo Kűplen…. tudi samo čez park stopiš in si v termah na kopanju.

VSi ti privatniki imajo tudi pogodbe z termami in so karte običajno cenejše, če že ne bi dobila preko kuponov kart za kopanje.

Morje: Bio hotel Koper.. najdeš jih na Bookingu…. lepo hotelček, dobra hrana, kopaš se v Žusterni, ali pa se pelješ en dan v Izolo, naslednji dan do Portoroža.. pač odvisno, ali imaš avto, ali pa greš na avtobus ali s taksijem. Prav tako so ugodni in ti sobe za eno osebo ne bodo drago zaračunali.
Preko Booking boš našla še več manjših privatnih nastanitev, recimo na morju, ki niso tako dragi. Nad Portorožem nad Sečo je penzion Forma viva.. prav tako zelo prijazni, bolj skromno sicer opremljeno, a razgled je čudovit. vidiš soline in ves zaliv. V ceno je vključen zajtrk, ki je zelo pester in se vedno zelo potrudijo. Spodaj je restavracija Ribič, lepa plaža, do večje plaže prav tako ni daleč, lahko se kopaš na plaži kampa Lucija.

Poleg tega lahko v malo večjih krajih vedno greš jest kosilo recimo v njihove restavracije Špar ali Tušove restavracije, kjer so kosila ugodna.

Za tvoja leta kampi niso več primerni, sklepam, da si starejša, ker si že v pokoju. saj veš, pogosti odhodi v sanitarije, nizki šotori, slabo spanje ponoči… to ni več niti zame, pa jih imam 53, kaj šele za upokojenko.

V glavnem, jaz prakticiram vedno spanje v privatnih sobah, ostalo pa kot sem zgoraj napisala.
In odloči se, najdih telefonske številke na googlu ali Bookingu, pokliči jih in POJDI, ne ostajaj doma.
In ne se obremenjevat s tem, da si sama, ko greš kam na kavico ali kaj pojest. Vedno imej pri sebi kakšno revijo, malo listaj, beri, opazuj ljudi okoli sebe.. nihče te ne bo čudno gledal, to se ti samo tako zdi.
Edin problem, ki sem ga jaz imela, je bil le ta, da plesat zvečer nisem mogla, kadar je bila kje živa glasba, ker so bili tam običajno pari. Ampak poslušala sem pa kljub temu in ob tem srkala kak dober vinček.
Lep dopust ti želim in kar pogumno.

Hvala za izčrpno poročilo, slovensko obalo kar dobro poznam, sem menda sprobala že čist vse tapoceni variante.-) Ja, mal me je letos zamikala ladja al pa mogoče Grčija, zato sem želela družbo..če ostanem sama, potem itak uberem eno od teh variant. Ja, tudi Špar pa Tuš…madonca, pa muzka ja, vse to mi je blizu:-)))
Vidim pa, da je tista Lavanda na Hvaru , ki jo je omenila gospa, res ugodna izbira, sploh v septembru.
Menda imam mal težav prav zarad penzije, ker se med seniorje še nisem vpisala, kolegice pa še vs e v službi in seveda da one imajo dopust večinoma v sezoni.No, do smrti se bomo vsega navadili:-)

še zmerm ti ostane Soča, ajde v tvojem primeru Sava (lahk pa pridš tud v naše kraje) pa pir in roštiljada[/quote]

Vaših krajev ne poznam, nisem tolk stalna tle na forumu, da bi obvladala, če pa bi vedela kam, sem tik tak na kolesu pa gremo…kilometri mi ne delajo težav:-) No, pa imam Kamniško Bistrico blizu, pira je pa tud še neki od fešte ostalo, tako da še jaz lahk koga povabim:-)

Če si v penziji res ne razumem zakaj bi rinila na morje sredi sezone. Konec septembra, še oktobra se v Grčiji lahko takrat kopaš, pa še turistov ne mrgoli vsepovsod.
Cene so pa takrat več kot ugodne.

Ja , saj to vem, ampak v tem primeru moram it sama, ker moja družba je še vsa po službah in kar večina imajo dopuste zdaj, v sezoni. saj to sem hotla povedat, da moram izbirat ali zdaj pa dražje ali pozneje pa sama…no, se bo treba počas spravit v kak seniorski klub menda:-)

če bi bla kje blizu. bi te povabila na kavo. Da vidim, če sva sposobni preživet dopust skupaj.
Ker tudi mene letos mika Grčija, ni mi pa do teh doplačil za samsko osebo. PA še za dopust ne vem, kdaj ga bom uspela dobiti……

No, na kavo se z veseljem dobim s tabo, pa se malo spoznava….sem iz Lj. bližnja okolica.

Sem za hostel v velikem mestu in ves dan raziskujem in občudujem vse kar me zanima. Božansko. Pozdrav iz Dunaja.

Hvala za izčrpno poročilo, slovensko obalo kar dobro poznam, sem menda sprobala že čist vse tapoceni variante.-) Ja, mal me je letos zamikala ladja al pa mogoče Grčija, zato sem želela družbo..če ostanem sama, potem itak uberem eno od teh variant. Ja, tudi Špar pa Tuš…madonca, pa muzka ja, vse to mi je blizu:-)))
Vidim pa, da je tista Lavanda na Hvaru , ki jo je omenila gospa, res ugodna izbira, sploh v septembru.
Menda imam mal težav prav zarad penzije, ker se med seniorje še nisem vpisala, kolegice pa še vs e v službi in seveda da one imajo dopust večinoma v sezoni.No, do smrti se bomo vsega navadili:-)[/quote]

In v tisti Lavandi na Hvaru je tudi od 24. avgusta ( vsaj lani in predlani je bil) senior klub. Tudi jaz se še nisem vpisala med seniorje :), pa sem se vseeno dobro imela tam. Če želiš brez problema najdeš družbo, dogaja se. Če ne želiš pač po svoje…

Menda imam mal težav prav zarad penzije, ker se med seniorje še nisem vpisala, kolegice pa še vs e v službi in seveda da one imajo dopust večinoma v sezoni.No, do smrti se bomo vsega navadili:-)[/quote]

In v tisti Lavandi na Hvaru je tudi od 24. avgusta ( vsaj lani in predlani je bil) senior klub. Tudi jaz se še nisem vpisala med seniorje :), pa sem se vseeno dobro imela tam. Če želiš brez problema najdeš družbo, dogaja se. Če ne želiš pač po svoje…[/quote]

Pomlad, res hvala , sem se kar zagrela za tale Hvar:-) če bi šla v začetku avgusta, imam celo že družbo za to lokacijo…..čeprav priznam, da me bolj mika tisti termin konec avgusta, je ceneje, a zaenkrat res nimam nikogar za takrat, kar pa pravzaprav ni problem, si vse tako lepo povedala, da se samo še pozanimam jutri, kako je z doplačilom, če bi morala sama it. Hvala. No, mogoče s epa midve srečava tam dol:-)))

V kamp pa ne bi šla?
.

Luksuz je pa treba plačat.

Enkar sem šla na dvomesečno potepanje po Dalmaciji, sama. Vlak, trajkt, barka. To so bila prevozna sredstva, ki sem jih uporabila. Iz enega otoka na drugega. Prenočišča poiskala sproti. vedno našla. Sicer je to kar nazaj v preteklosti, a ni bilo drago. In bilo mi je super. spoznala nekaj ljudi. Počela točno tisto, kar se mi je zaluštalo.

Z avtom sem tako jaz že tudi vse prevozila. Bilo fajn.
Me pa zadnje čase mika prehoditi peš otoke, seveda ne v glavni sezoni, čist pohodniško varianto. Z rukzakom in malim šotorom. Edino čakam še, da Hrvati markirajo evropsko pešpot čez otoke do Medžugorja, pa do Juga…Sporazum so podpisali, kdaj bo pa to, pa ne vem.
Srenja leta so res nora, ali pa sem samo jaz takšna. Samo se bojim, da bom prej ostarela, preden Hrvatom uspe markirati. 😉

Hvala vsem, dobila nekaj koristnih nasvetov, veliko od tega sem že sama v preteklosti uporabila….
Mogoče pa bo še komu koristila informacija, da je cena v Lavanda hotelu na Hvaru za eno osebo RES ista kot za ostale, ki bivajo v dvoposteljnih..ker je to bolj izjema kot pravilo, se mi zdi prav , da ta podatek dam v vednost ostalim, mogoče komu prav pride. In res pomlad, hvala!!! Pa tudi vsem ostalim, ki ste se potrudili z nasveti. Uživajmo v poletju vsi , itak bo prekratko!!!!

Ni za kaj. Rada pomagam, glede na to, da mi je tukaj zelo všeč, pa sploh. Tudi hrana in hotel sta vredu.Pa še kar nekaj samih je bilo obe leti tam. Tako, da, če bom morala kdaj iti sama, grem sigurno sem. No, letos grem tudi na Hvar zadnji teden v avgustu, toda letos je bilo ceneje v hotelu Hvar v Jelsi. ( prevoz je bil akcijski, pa se pozna) Ker tudi jaz gledam, da pridem čim ceneje skozi, bom letos poskusila to varianto. Upam, da mi ne bo žal, saj mi je Lavanda in Stari grad res pri srcu. Uživaj poletje, pa kjerkoli že boš.

pozdravljena
Ravnokar sem bil sam na Rabu v hotelu Eva.Neponovljivo,pa še ne predrago,za eno osebo.

pozdravljena
Ravnokar sem bil sam na Rabu v hotelu Eva.Neponovljivo,pa še ne predrago,za eno osebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close