Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Predlogi za dopust za eno sam(sk)o

Predlogi za dopust za eno sam(sk)o

Sem se obirala tako dolgo, da so vse znanke že po svoje odletele dopustovat…ostala sama in kar nevem, kaj naj? No, če le ne bi šlo drugače , bi se kam pa tudi sama odpravila, a v tem primeru pride vse skupaj precej drago. Imate kakšne ideje, izkušnje glede dopustovanja za eno osebo? Pa tolk ločenih , samskih…a nikjer ne ponujajo nič za nas, ki smo med takimi.
Zaradi moje šlamparije, da tako pozno rešujem vprašanje dopusta, sem se že sama čist dovolj spljuvala, torej bi bila vesela predvsem dobronamernih idej, hvala že vanprej:-)

Težko ti svetujem kaj, ker nimam pojma kaj te zanima.
Jaz potujem sama, do sedaj oblazila že kar nekaj držav. Nobenih težav.

Sploh ne razumem, kaj želiš od nas?
Sama greš lahko kamorkoli, ne boš verjela;-) Sem prepotovala cel svet solo, ni bilo boljšega. Najbolje se putuje, kad putuješ sam! Nobenega prilagajanja, delaš kar želiš, ko želiš, spoznaš kogar želiš…..

To je res.
Pa vse sam odločaš kam greš. Noben ne teži, da tvoj program potepanja, dopustovanja ni ok.

Najbrž sem premalo poudarila podatek, da je v primeru, ko greš kamorkoli sam, vse skupaj precej dražje, to mi ni všeč.

Niti ne toliko. V kampih imajo ponekod cene na osebo. Tu je vseeno ali sta dva ali en ali pa pet ljudi. Je pa ponekdo potrebno posebej plačat za šotor. Tu pa res pride malce dražje, ker če sta dva, lahko spita v istem šotoru.
V hostlih so cene tudi na osebo. Tako, da je vseeno ali si sam ali v dvoje.
Vlak, avion, bus – ponavadi ni ceneje, če sta dva. Tu in tam se najde kaka akcija, ampak večinoma je pa vseeno ali si sam ali v dvoje.

Jah s takim jamranjem verjetno res ne boš nikamor prišla.
Le kaj je dražje? Letalo? Hrana? Hotel? Not.
Strošek se deli edino, če rentaš avto ali apartma.

Nehaj se smiliti sama sebi, veš koliko imaš na razpolago, kaj te zanima (upam?!!) in piči.

Predlagam, da si do sebe vzgojna in ostaneš doma! Drugo leto pa prej planiraj!

SOČA + GAJBA HLADNEGA PIRA + ROŠTILJ..top kombinacija

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Nak, to pa ne bo držalo, da je kar povsod ista cena, pa če to izpade kot jamranje al ne, tako je.
Sem se pozanimala za ladjo, je treba plačat dvoposteljno kabino ( no, nekje po dalmaciji na barki bi doplačala “samo” 130 evrov, pomeni to veliko ali pa ne, kakor za koga), bi šla tudi recimo v Grčijo, je pa treba doplačat za dvoposteljno sobo 70 %…no, tolk sem preverila, naprej se pa nisem spuščala.
V lastni režiji kam po tujini pa se pri mojih malce visokih letih ne bi več spuščala.

Aha, ti hočeš luksuz. Ja luksuz je pa res drag.
Jaz sem šla iz Trsta v Grčijo z ladjo pa na Kreto pa na Sardinijo pa še marsikje drugje. Nikjer nisem več plačala kot ostali. Seveda si pa nisem umislila luksuza :). Luksuz je pa res treba plačat.
Pa z agencijami tudi ne potujem.

Jest sm veliko sama potovala in mene nikjer niso marali. V Piranu sem dobila sobo iz srednjega veka, ker se bojijo narkomanov. Na hrvaškem ko sem iskala apartma so mi enkrat rekli, da se za eno samsko osebo ne splača oddati apartmaja. Nikoli več ne grem nikamor po Sloveniji, sama ne.
Potem sem začela raje hoditi v kamp… pa sem ugotovila, da je tudi to drago, tudi če imaš samo šotor in si sam…. Ampak jaz sem hodila bolj septembra in junija, ko je dost lahko dobiti plac, oziroma lažje kot na višku sezone,… ker pač nimam otrok. Sem bila v veliko kampih po Istri, samo ne vem,… mislim, da bi mi bilo južneje bolj všeč…. že zaradi vode, ker včasih smo hodili južneje od Istre…

Predlagam, da si do sebe vzgojna in ostaneš doma! Drugo leto pa prej planiraj![/quote]

Nak, doma pa ne bom, to bi bila prevelika kazen:-) Bom že neki stuhtala.

Čez dva tedna greš lahko za par dni v Tolmin in upleniš kakšnega fejst metalca.

Če gledaš te v naprej organizirane aranžmaje je res dražje, ker se pikira na pare ali družino.
Če imaš vsaj malo avanturista v sebi kupi letalsko karto….barcelona recimo, lizbona….najdeš hostel za prespat in fijakaš okoli.
Moj najboljši dopust ever!

Predlagam, da si do sebe vzgojna in ostaneš doma! Drugo leto pa prej planiraj![/quote]

Nak, doma pa ne bom, to bi bila prevelika kazen:-) Bom že neki stuhtala.[/quote]
Seveda boš!

Bus, vlak, letalo itak plačaš po osebi.
Imaš hotele, kjer za enega v sobi ni toliko dražje, kot za dva, malenkostna razlika.
Če si mečkala, ko so se znanke menile za dopust, pač si sama, nimaš kaj, požri in plačaj tistih par € več.
Jaz grem prez problemov sama povsod, pa sem poročena, ampak je mož veliko odsoten in nimava enakih interesov…

Bo treba it na svojo roko. Prek agencij je pa za samske oz. same res dražje.
Samo jaz nikoli ne potujem prek agencij, zato ni te panike.

Jaz sem šla iz Trsta v Grčijo z ladjo pa na Kreto pa na Sardinijo pa še marsikje drugje. Nikjer nisem več plačala kot ostali. Seveda si pa nisem umislila luksuza :). Luksuz je pa res treba plačat.
Pa z agencijami tudi ne potujem.[/quote]

Že vse življenje sem prisiljena, da iščem najcenejše variante, še do par let nazaj sem spala po hostlih, če grem z agencijo, grem vedno res tisto najnajcenejšo, ultra last minute in dve zvezdici pač, če je vmes agencija…moja penzija niti ne dopušča kaj več, ladja po Dalmaciji bi prišla okrog 400, to sem si želela privoščit ob moji okrogli…saj je še čas, nič mi ne bo ušlo, tud če eno leto počakam.

Ne napišeš, kam bi šla in kakšen je tvoj budget. Znanka je ravnokar vplačala potovanje v dežele daljnega vzhoda pri eni agenciji in ni doplačala nič za enoposteljno.

Pa z agencijami tudi ne potujem.[/quote]

Že vse življenje sem prisiljena, da iščem najcenejše variante, še do par let nazaj sem spala po hostlih, če grem z agencijo, grem vedno res tisto najnajcenejšo, ultra last minute in dve zvezdici pač, če je vmes agencija…moja penzija niti ne dopušča kaj več, ladja po Dalmaciji bi prišla okrog 400, to sem si želela privoščit ob moji okrogli…saj je še čas, nič mi ne bo ušlo, tud če eno leto počakam.[/quote]

Hm, jaz si privoščim šotor ali hostel in nobeni kabin :). Ker tu ni hudih razlikih v ceni. Kar se pa turističnih agencij in hotelov in najema sob tiče, je pa res, da je za samske dražje. Žal.
Včasih kje v tujini naletiš na sobo, ki za enega ni dražja kot za dva. AMpak bolj poredko.
Tu se žal ne da nič :(.
Kar se agencij tiče, so cene za enega res bistveno bistveno višje kot za dva. Če preračunoma na osebo, seveda.

Morje si privoščim še najraje, za kakšna konkretnejša potovanja pa res ni cvenka, za dopust računam en teden vse skupaj cirka 400 evrov največ…no, septembra se bo dalo tudi za precej manj skoz prit…upam,da bo še dovolj vroče, ker mojemu zdravju toplo sonce in toplo morje res hudo pašeta:-)

Morje si privoščim še najraje, za kakšna konkretnejša potovanja pa res ni cvenka, za dopust računam en teden vse skupaj cirka 400 evrov največ…no, septembra se bo dalo tudi za precej manj skoz prit…upam,da bo še dovolj vroče, ker mojemu zdravju toplo sonce in toplo morje res hudo pašeta:-)[/quote]

V kamp pa ne bi šla?
Če imaš tisto napihljivo blazino, se čisto udobno spi.
Ali pa na morje pa spiš v hostlu?
Tudi dosti ugodno.

Ha ha, tud ni slaba ideja tako kot tista gor s Sočo ne…bi pa raje “plenila” po rokerjih kot metalcih, če se pri mojih letih lahk še tolk afnam, da bi zbirala:-)
Smeh je pol zdravja. Pa tud težave prec zgledajo pol manjše:-)

Vsaka čast vsakemu, ki ima pogum in gre sam ali na dopust ali pa na potovanje. Jaz nisem tako pogumna in nimam pojma, kaki občutki me bodo prevevali letos, ko greva z možem v toplice, pa bo on samo 1 teden, jaz pa 2, ker ima neke nujne opravke. No saj, po drugi strani se pa veselim, ker bom imela čas, da se bom zopet malo spoznala in preživljala čas sama s sabo.

Želim ti lep dopust, kjerkoli že boš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close