Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Predlog za nakup knjig

Predlog za nakup knjig

Pozdravljeni!

Iščem naslov kakšne res dobre knjige, ki bi lahko bila darilo. Vem, da so merila o tem, kaj je dobra knjiga različna od posameznika do posameznika, pa vendar mi svetujte knjigo za osebo staro 36 let, ženskega spola, po poklicu profesorica.
Hvala in lep pozdrav;
Metka

Jaz knjig za darilo ne kupujem več, raje vzamem v knjigarni darilni bon, pa potem sami izberejo, kar jim je všeč.

Okusi so namreč tako različni, da sem vedno presenečena, ko mi kasneje povedo, katere knjige so vzeli za darilni bon. V miljon letih ne bi prišla na te naslove. En zelo resen in študiran gospod je npr. vzel Davinčijevo šifro, ena punca, za katero sem mislila, da jo zanima samo moda (sem ji hotela kupiti kaj o modi ), knjige Michaela Moora in 11.september-velika laž, znanka, ki se večinoma pogavarja samo o receptih, pa Harryja Potterja.
Potem se pa znajdi:)))

Zanimivo, niti eden ni izbral nobene od knjig, ki so sicer klasika pri darilih – knjige o naravnih znamenitostih, pomembnih ljudeh, zanimivih krajih sveta, prav tako nihče ni vzel kakšne enciklopedije ali kuharske knjige ali kaj podobnega…. Edino, kar je še kar popularno, so zbirke pregovorov oz. modrosti.

No, jaz sem se odločila v trenutku — ne dobim vsak dan v roke knjigo, ki bi me očarala, tako, mislim, odnesla, pa se da potem na koncu ta čar, recimo ob razpletu zelo zapletenih ugank, ne razblini …
Če je gospa profesorica, pa mislim, da je itak že bralka in je sladokuska … Torej na dan z naslovom
Jean Giono PETJE SVETA. mOČNO za.

lLEP POZDRAV
aLOJZIJA.

az sem pred parimi meseci kupovala knjigi za roj. darilo. Prijatelju, ki prodaja, sem za finto kupila knjigo:Prodaja za telebane (pač šala), prijateljici, ke ne rada kuha pa knjigo zdrava kuhinja. Vse to s(m)o vzeli za šalo in se zraven nasmejali. 🙂

Kaj bi morala storiti vsaka ženska do 40. leta, morda pa le čudovit dnevnik s ključavnico in posvetilom, pa še kakšen poseben nalivnik in dišeč roza signir.

Morda “Tara Road” od Maeve Binchy ali pa “Drowning Ruth” od Christine Schwarz? Zelo dobre knjige ima Toni Morrison. Če ta prijateljica rada potuje ali pa si želi v določeno državo/mesto bi ji morda bila všeč kakšna taka knjiga o tem kraju (pa ne turistični vodič – ali pa tudi;) ).

Prijateljema (paru) sem kupila knjigo in družabno igro Sofijin svet. Knjigo sta prebrala, zdaj pa velikokrat igrata tudi igro, saj sta oba “debaterja” in se baje že ob prvem ali drugem “velikem vprašanju” zapleteta v debato in igra ostane nedokončana :))

Če ima koga za debatiranje, filozofiranje, premlevanje… je to mogoče dobra ideja. Res pa jo moraš dobro poznati. Jaz npr. ne poznam drugega para, ki bi jim kupila to kombinacijo – zanju pa se mi je zdelo, da bo zadetek v polno.

sigurno Panika od dese muck..

Jaz bi se odločila za klasično leposlovje, morda biografijo ali potopis, če bi se odločila kupiti knjigo… razen, če bi poznala njen okus in bi vedela, da si kakšne knjige še posebej želi v svoji zbirki.

New Report

Close