Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Predlog za ime za psa

Predlog za ime za psa

Zivjo!

Danes dobimo črnega labradorca, imena pa še zdaj nismo izbrali. Vse, kar mi pade na pamet, je Nero, toda tega imajo že sosedi. Za vsakršen predlog bom neeskoončnooo hvaležna.

P.S. Kakšno lepo jutro

Lp, Monstro

Car,Taček:))),Bobi,Johan,Dino

Jaz sem imela volčjaka, ki mu je bilo ime ROJ

Novonundlandcu pa KAN

Vse ostalo so bile psice (no, dve – ena je bila DINA druga je PIA)

Nataša

Ime naj bo kratko, nezapleteno in pasji velikosti primerno. (mali koderček ne more biti Rambo tako kot je rotvajler tezko Cukerček 🙂

Nas 5 letni nemski ovčar je Lord, nasa 2.moznost je bila samo se Nero 🙂
Meni je zanimivo če ma ime kaksno mozno razlago kar jo npr Nero ali Lord vsekakor imata. Nikoli ne bi mogla dati psu ime Kala ali Muri, ali bognedaj Rex:)

P.S Nekoč sem poznala nekega labradorca(belega) ki mu je bilo ime Pan. Meni se je zdelo ‘smetanasto’ ime res super;)

Ja, Katja, saj to je tisto. Rada bi, da ime nekaj pomeni, pa nikakor ne dobim nobene pametne asociacije.

Lp, Monstro

Hehe. Poskusi gledat psa ene pol ure, kaj počenja, kako gleda.. Nekaj ti bo ziher padlo na pamet 🙂

Bono, Don,

Pa sporoči za katero ime se boste odločili.

Lep vikend, Maja

Mi smo imeli Danteja 🙂
Pa Ogija, pa Arona … zmeraj pritepenčke 🙂

Za črnega labradorca – Zeus 🙂 je rekel moj sine :)))
T.

Važič! :-)))

Ps.:pobrano iz knjige Jana Plestenjaka!

Naj se ti ne mudi! Jaz sem svojo pripeljala domov in se komaj do večera odločila za ime! Kot je rekla Katja, gotovo ti bo pes s svojim vedenjem, videzom, kakšno specifično gesto ali vizualno značilnostjo, kar sam ponudil ime….. ;o)

Sporoči odločitev in obilo užitkov z novim članom družine! :-)))

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Če ti bo to kaj pomagalo…….

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Đin,roni,car…

Hogar (Grozni) ;))))))))))))

Za vse predloge se najlepše zahvaljujem in bom definitivno sporočila, kako se bomo odločili. Joj, komaj čakam, da ga pripeljejo. Iskat so ga šli v Maribor, kar je dve uri vožnje od nas. Naš triletnik je čisto nor. Pa da ne bo pomote, za psa se nismo odločili zaradi otroka, ker bi bilo to brezveze, ne? Moj dragi je čisto nor nanje. Zdaj bom pa nehala, ker moram postaviti še eno vprašanje.

Lp, Monstro

Urh, Uran ali Vran (se mi zdi idealno za črnega psa), Reno

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Maks, Žur, Grom

oj, prosim, ne dajat cloveskih imen psom – je zelo neprijetno, ko nekdo zaslisi klicat svoje ime, pa ugotovi, da prilaufa psicko ….

Meni je všeč Woody – ker je v bistvu tudi lovski pes… 🙂

Poznam primer dveh deklet, ki imata vsaka svojo psičko. Da bo bolje razumljivo bom razložila takole:

– Dekle z imenom Tina ima psičko po imenu Kaja
– Dekle z imenom Kaja ima psičko po imenu Tina

Spoznali sta se, ko sta klicali vsaka svojo psičko. In sta se dobro nasmejali naključju. Sedaj sta dobri prijateljici.

Nataša

HIL, CAR,

Nas crni labradorec je bil skoten na 25. 05, zatorej mu je ime Tito.

Katera pa so človeška imena? Danes je že tako težko določiti mejo med imeni, da res ne moreš reči, katero je človeško in živalsko ime. Od nekdaj so kravam, konjem, kozam, … dajali človeška imena; niso bile vse samo Liske, pa Šeke, …. Lahko bi tudi rekli, da naj se otrokom ne dajejo živalska imena, a ne?

LP

Ja, ta debata je zmeraj zanimiva. Se spomnim da ko smo bili majhni, so imeli sosedje psa Žigata (je igral tudi v enem filmu, pa se ne spomnim katerem – stransko vlogo, seveda) in sem šele leta pozneje izvedela, da je Žiga tudi ime za otroke. Ja, in? Dandanes (pa verjetno tudi včasih) je tako že vse pomešano. No, zdajle so kužata pripeljali domov in je prestrašena mala stvarca. Šele po pol ure božanja se je toliko opogumi, da je stopil malo okoli hiše. Živimo bolj na samem, imamo veliko parcelo in še gozd čisto zraven, tako da mislim, da se mu bo lepo godilo. No, moj dragi ima navado, da vse pse, ki jih ne pozna, kliče Rex. Tako je tudi tega, čeprav sem takoj ugovarjala. In začne moj triletnik: Reski, Reski. KS ku namreč delata težave. Sem rekla, Rex pa že ne bo, potem pa naj bo raje Neks. In danes bo tako, jutri pa mogoče že drugače.

Lp, Monstro

Pri stari mami so imeli kužka Reksija. Moja nečakinja takrat še ni mogla izgovarjati R, zato je kužka klicala Seks :)))

In tako se je psa prijelo ime Seksi

NatašaH, od srca sem se nasmejala.

Lp, Monstro

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close