Najdi forum

Predjed

V kratkem prirejam žur za fantov rojstni dan in rada bi kakšen vaš predlog za predjed. V mislih imam že paradižnik z mozzarelo, pa melono s pršutom (upam, da se melono še dobi v septembru???!!!), potem mi pa že zmanjka idej. Kaj mi predlagate??? LP Melisa

Mogoce toast namazan z margarino in z dimljenim lososom………..

VSEKAKOR KAKRŠENKOLI NAMAZ: tunin namaz, ali pa morda namaz iz feta sira z obilo česna in peteršilja.

Hej,
imam dobro idejo, pa še kakšen dan vnaprej jo lahko pripraviš… Torej, potrebuješ kozarec vloženih školjk (v slanici) – najboljše so tiste iz kvadratnega kozarca z modro nalepko, proizvajalca se trenutno ne spomnim (so pa uvožene, večkrat sem jih dobila v Nami) – in pa na tanke rezine narezano kraško panceto (prosi, da ti jo v trgovini lepo narežejo in prej olupijo)-cca. 25 dag. Školjke odcedi, večje prereži, nato pa položi po dva koščka školjke na levo in desno stran pancete in tesno zvij od leve in od desne. Zašpili z zobotrebcem (v pomoč – od strani izgleda podobno kot tisti znak za kaseto na radiu). Naloži jih drug poleg drugega na pladenj in zamrzni. Pred uporabo jih preloži v pekač (nikakor ne drug vrh drugega) in zlato zapeči na 180°C. Vroče rahlo posuj z mletim čilijem. Postreži tople, lahko pa pojeste tudi hladne, vendar so topli boljši. Priloga: kruh
Res ni poceni, je pa BAJNO, pravi moj mož…
Pa dober tek!

Sorry,
pozabila sem povedati, da se jed imenuje “Angelčki na konjskem hrbtu”.

Jaz vzamem kar rio mare konzerve z zelenjavo in potem zmiksam v namaz. Zelo okusno. Lahko pa dodaš še kako svežo zelenjavo in malo skute.

Jaz prerežem toast na trikotnika in popečem, da je hrustljav. Potem ga natrem s česnom in olivnim oljem. V posodici na majhne koščke narežem paradižnik in dodam baziliko in to potem dam na toast. Zelo enostavno, pa še dobro zgleda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close