Predjed
Hej,
imam dobro idejo, pa še kakšen dan vnaprej jo lahko pripraviš… Torej, potrebuješ kozarec vloženih školjk (v slanici) – najboljše so tiste iz kvadratnega kozarca z modro nalepko, proizvajalca se trenutno ne spomnim (so pa uvožene, večkrat sem jih dobila v Nami) – in pa na tanke rezine narezano kraško panceto (prosi, da ti jo v trgovini lepo narežejo in prej olupijo)-cca. 25 dag. Školjke odcedi, večje prereži, nato pa položi po dva koščka školjke na levo in desno stran pancete in tesno zvij od leve in od desne. Zašpili z zobotrebcem (v pomoč – od strani izgleda podobno kot tisti znak za kaseto na radiu). Naloži jih drug poleg drugega na pladenj in zamrzni. Pred uporabo jih preloži v pekač (nikakor ne drug vrh drugega) in zlato zapeči na 180°C. Vroče rahlo posuj z mletim čilijem. Postreži tople, lahko pa pojeste tudi hladne, vendar so topli boljši. Priloga: kruh
Res ni poceni, je pa BAJNO, pravi moj mož…
Pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.