Predavanja – obleka
Hej zenske, rabim vas nasvet. V petek imam predavanje, srednje formalna zadeva, tam nekje med 50 in 80 poslusalcev. V principu sem bolj pristas sportnega sloga, samo vem, da se to ne spodobi. Zanima me vase menenje, ce je zadosti “spodbno” in formalno – recimo elegantne hlace in zgoraj bluza ali eleganten pulover, brez jakne ali pa krilo tam malo nad koleni in zraven bluza ali pulover prav tako brez jakne ali je nujno potrebno, da imam kostim (potem se pocutim 15 let starejse…).
Hvala za pomoc in lep dan
p.s. ne delajo mi sumniki, nimam pojma zakaj, zato je tole napisano bolj vtaksni “zulu slovenscini”
Po moje bo čisto v redu elegantno (to kar si naštela) in brez kostima.
Jaz imam rada kostime, vendar ne vedno. Če si kupiš moderen kostim, prave barve, ne vem, zakaj se počutiš potem starejšo. Saj je isto, kot če nosiš elegantne hlače in bluzico. Pri kostimu je pač zraven še jakna.
Ampak vsak ima svoj okus in pomembno je počutje.
LP
Po poslovnem bontonu,naj bo krilo do kolen, na to bodi mal pozorna, da ne bo prekratko…saj ves ko se vsedes zleze se gor, ali ko se sklonis…in naj nogavice ne bodo vpadljive,kaksne zive barve…meni je sicer to okej…ampak bonton je bonton;)
Jaz bi imela hlace…bluzo..in pulover cez ramena…ter cevlje ala “kolidž” stil…to je klasika, ki vedno vzge…in zraven enake barve nogavicke kot je bluza ali pulover…
Ne puloverja! V poslovnem svetu ni pletenin!
Srajca in hlače ok, kikla do kolen oz. mao čez kolena. Več kože kot pokaže, manj imaš moči v rokah! 🙂 Žal res….
Drugače pa…kostim je kostim….lep kroj, da se počutiš sproščeno, spodaj pa imaš lahko majčko…ni nujna srajca. Potem pa pazi še barve….črna bela kombinacija…vzvišeno do ljudi. Bolj tople barve….
1. Pletenin res ni v poslovnem svetu, pa tudi če so le te od Missoni.
2. Več kože manj avtoritete
2. Krilo do kolen
3. Čevlji če se le da naj bodo čim novejši, ne smejo zgledati ponošeno, morajo biti čisti, spolirani, peta lepo ohranjena
4. Nobenih prosojinh tkanin
5. Tako kot obleka je pomembna frizura, da ni narasta, da ste ostriženi primerno, da imaste negovane roke, manikura,….
6. Res je, lahko se poslužujete bolj toplih barv. Izogibajte se trendov, če so leti v prevladi!
7. Kostim je kostim kakor koli ga obrneš. Pa je to od Armanija ali Mure
Pazljivi bodite pri nogavicah, da ne bodo preveč vpaldjive. Obvezno ene imejte še za rezervo.
8. Materili se ne smejo mečkati. Ja, tu pa se bo videla kvaliteta. Po poslovnem bontonu, je lahko zmečkam samo LAN! Če boste prišli ven iz avata v hlačah polnih gub, ne bo ok.
9. Kljub tolažbi, da imaste veliko izbire, jo ne vem koliko v resnici ni. Res je, da imaste lahko majčko in ne srajco. Samo jakna pa mora biti. Pa še to, rekelc po domače mora ostati na vas celotno predavanje. A ste videli moške, ko se začnejo slačiti in potem ostanejo v srajci s kravato? NE. Ne vem zakaj ženske menijo, da se to zanjih spodobi. ČE boste imeli oblečen kostim, mora jakna ostati na vas!
10. Če rabite jakno, presodite sami, ne vem kako formalna je ta zadeva.
Menim,da je MURA odličen izbor. Izredna kvaliteta za dostopno ceno. Vse kar ima Zara, Mango, H&M Benetton, S. Oliver,… vse to za poslovne sestanke ni.Zakaj ne? Ker bo vaš šef videl na vas majčko, katero je kupila od njega hčerka za na faks, ki ima 20 let.
Pa kljub temu, da sedim v kavbojkah ko pišem, na žalost to ni to. Prvi vtis je zelo pomemben!
Obleke za posel se razlikujejo od oblek za prosti čas. Takrat imaste lahko roza majčko z volančki in S.J. Parker stil.
Če pa delate v poslovnem sistemu, kjer imajo kodeks, pa sem vam ga ravno nekaj bolj ko ne prepisala.Lp
Mojca
Forum je zaprt za komentiranje.