Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pred penzijo

pred penzijo

sem leto in par mesecev pred penzijo. imam opcijo iti za 1 leto na zavod. ima moj nadrejeni možnost,pravico,da to prepreči oz.da me niti ne konzultira?

če je pameten, potem ne.

Kako misliš it na zavod in tam prejemati nadomestilo brez da bi te sedanji delodajalec sam postavil na cesto? (in plačal odpravnino) . Razen če ti je potekla pogodba za določen čas?

Kolikor vem nadomestilo lahko prejema samo tisti, ki mu je delovno razmerje prenehalo po tuji krivdi.

Kar sama se pa ne moreš odločit, zakaj pa bi država plačevala zate eno leto?? Če te delodajalec odpusti zaradi raznih poslovnih razlogov, greš na zavod da, drugače pa ne.

ja, to se moraš zmenit z delodajalcem. lahko te da na borzo. Pred časom je bilo mogoče 1 leto pred upokojitvijo. Dobivaš nadomestilo. če ne veste, ne govorite bedarij.

raje idi v bolniško, boš več vun dobla ko od borze

Seveda se ne moreš kar sam odločit in it na zavod za 1 leto (in živet na stroške davkoplačevalcev). Na zavod te da delodajalec, če te pač lahko pogreša, ker če greš na zavod, ne more kar nekoga drugega zaposlit na tvoje mesto. Pa še odpravnino ti je dolžen izplačat.

Spet ena niša za tiste, ki se jim ne da več delati.
Z delodajalcem se res lahko dogovoriš, če pa on ni za to mu nič ne moreš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close