Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Precenjen Dubrovnik

Precenjen Dubrovnik

majo ja, zato pa hrvaška z vsako rekordno sezono še bolj potone finančno? blišč je zgolj zato, da se lažje prikriva beda
[/quote]

Malo se pozanimaj o financnih podatkih za RH, ne kar na pamet pisat.

Malo se pozanimaj o financnih podatkih za RH, ne kar na pamet pisat.
[/quote]
uradni niso ravni vzpodbudni, ampak ti imaš verjetno neuradne bilance ki so verjamem, briljantne))

Itak da je precenjen, tako kot je recimo precenjen naš Piran, pa še marsikaj bi se našlo. Folk pač gre, ker vsi pravijo kako je sploh in oh in se pojavi neka fama okoli tega, pri sebi si pa vsak misli, pa sej ni nič posebnega, ampak če vsi pravijo da je, potem že mora bit.

sevda infrastruktura ne požre, saj Dubrovnik ni bil zgrajen za turiste, dobička pa tudi nimajo bajnega, saj so že skapirali, če bi bili taki dobički bi država cvetela tako pa propada in nazaduje v vseh pogledih
[/quote]

Hrvaška je letos od turizma pokasirala denarja v velikosti proračuna cele Slovenije. Kako s tem denarjem ravna in koliko ga ponikne, je pa druga tema. Brez turizma bi bankrotirali kot Argentina. Samo zaradi denarja iz tega naslova upokojenci in javni uslužbenci dobivajo plače in pokojnine.

Dubrovnik je bolj ime, kot pa kaj drugega. Saj na tem se gradi turizem. Za Ime je treba vedno plačati. To pa ne pomeni, da je nekaj lepo oh in sploh, da je dobro, da je zanimivo. Jaz osebno ne rad obiskujem popularne kao turistične kraje. Ker je samo ime. Kot piramide v Egiptu. Samo ime in dobra tržna niša. Če že je veliko bolje biti arheolog v Egiptu kot pa turist.

Ce gres nekam samo zato, ker hodijo tja vsi, potem je marsikaj brezveze in precenjeno.

Tudi ce gres v Postojnsko jamo samo zato, ker je pac svetovno znana in za tisto eno urico das 26€, je brezveze. In zelo precenjeno.

Hrvaška je letos od turizma pokasirala denarja v velikosti proračuna cele Slovenije. Kako s tem denarjem ravna in koliko ga ponikne, je pa druga tema. Brez turizma bi bankrotirali kot Argentina. Samo zaradi denarja iz tega naslova upokojenci in javni uslužbenci dobivajo plače in pokojnine.
[/quote]
drži in slovenija tudi doživlja enormno rast, mapak hrvaška je s svojo zastarelo infrastukturo dosegl max, slovenija pač ne, slovenija še ima veliko prostora za rast, medetem ko hrvaška ne več, poleg tega slovenija ni življensko odvisna od turizma hrvaška pa, kot si sam ugotovil gre v maloro če se tok obrne

Ce gres nekam samo zato, ker hodijo tja vsi, potem je marsikaj brezveze in precenjeno.

Tudi ce gres v Postojnsko jamo samo zato, ker je pac svetovno znana in za tisto eno urico das 26€, je brezveze. In zelo precenjeno.
[/quote]

Postojna je eden zame najlepsih krajev v Sloveniji. Tudi zelo lepo obcinsko stavbo ima.

Postojna je eden zame najlepsih krajev v Sloveniji. Tudi zelo lepo obcinsko stavbo ima.
[/quote]

Res? 😉 Pa ti je samo obcinska stavba vsec? 😛

Pomoje bi ti bil zanimiv stari del Postojne, Majlont. Sedaj je vse temeljito obnovljeno, hise in tiste ozke ulicice. Ko bos v tistih koncih, priporocam… 😉

majo ja, zato pa hrvaška z vsako rekordno sezono še bolj potone finančno? blišč je zgolj zato, da se lažje prikriva beda
[/quote]

ja glej .. oni pač ne gledajo na jutri, važno kaj je danes 🙂
so mojstri v poneverjanju v resnici vsega in zaenkrat jim to dobro uspeva, vsi pa vemo da se krivulja vedno enkrat obrne, do takrat naj pač terajo svoje, ker enkrat bodo že dobili lekcijo, ki jo pač potrebujejo.

drži in slovenija tudi doživlja enormno rast, mapak hrvaška je s svojo zastarelo infrastukturo dosegl max, slovenija pač ne, slovenija še ima veliko prostora za rast, medetem ko hrvaška ne več, poleg tega slovenija ni življensko odvisna od turizma hrvaška pa, kot si sam ugotovil gre v maloro če se tok obrne
[/quote]

Mogoče med sezono, zunaj sezono je mogoče pa še marsikaj. Samo je treba vlagat. Hrvate rešujejo tuje investicije. Praktično vse razprodano.

Res? 😉 Pa ti je samo obcinska stavba vsec? 😛

Pomoje bi ti bil zanimiv stari del Postojne, Majlont. Sedaj je vse temeljito obnovljeno, hise in tiste ozke ulicice. Ko bos v tistih koncih, priporocam… 😉
[/quote]

Bom vzela na znanje. ☺

kaj pa ima Dubrovnik od turistične masovke? saj jim je že kapnilo hrvato da jim kruzerji naredijo več stroškov kot profita, in kaj ima tusrit od tega da porabi eno uro da se prerine po stradunu? zato pa bodo omejili vstop v mesto, da tisti ki gre not tudi doživi mesto, Mozirje se lepo razvija in tudi infrastruktura tam, življenje je prijetno, turistov ravno prav da se lahko preživi, vsak pa tudi ve, da v turizmu ni neke dodane vrednosti in da v razvitih državah ne doprinese neki veliko v bdp, tud Hrvatom se počasi svita da ne morejo preživeti zgolj od turizma, zemljo so pa tako ali tako že razprodali
[/quote]

Hahaha, če pa ti nisi prismojen … :))) V Dubrovniku sem vsaj 6x na leto. Nazadnje pred 14. dnevi.
Petek, 13. okt. avion iz Zagreba – poln, nazaj (torek) – poln (sva z dedcem narazen sedela), na rentacar-ju komaj dobiš spodoben avto, za taxi moraš imeti zvrhano mero potrpljenja, hotel “žnj” kategorije – 800 kun/noč – poln, mize za eno spodobno južno ne dobiš nikjer, ker valda sedijo vsi tisti s kruzerjev. Samo od obzidja letno pokasirajo 5MIO (če se ne motim). Sploh od kar snemajo vse tiste Igre prestolov in Robine Hoode in kaj-ti-jaz-vem-katere-še filme. Pariking 40 kun/ura. Kvadratni meter na ulici, za tisto stojalo, kjer te vabijo na barčico ali pa posojajo kanuje – 5.000 € (menda med najdražjimi v Evropi, ampak baje se ponudnikom ful splača). Sezonci ne najdejo nastanitve, ker jim za neko razumno vsoto nihče ne odda niti kleti. In ti praviš, da vsi ti ljudje nimajo nič od turistične masovke? Avio prevozniki, taksisti, gostinci, hoteli, trgovci, zasebniki? :)))))) Jaz ti pa povem, da Dubrovčani ne delajo NIČ. Čisto nič. Ker jim ni treba. Živijo ko bubregi v loju. Vse se jim prodaja samo od sebe. Sem pa vesela, da se tudi Mozirje v tej smeri razvija :))))

Hahaha, če pa ti nisi prismojen … :))) V Dubrovniku sem vsaj 6x na leto. Nazadnje pred 14. dnevi.
Petek, 13. okt. avion iz Zagreba – poln, nazaj (torek) – poln (sva z dedcem narazen sedela), na rentacar-ju komaj dobiš spodoben avto, za taxi moraš imeti zvrhano mero potrpljenja, hotel “žnj” kategorije – 800 kun/noč – poln, mize za eno spodobno južno ne dobiš nikjer, ker valda sedijo vsi tisti s kruzerjev. Samo od obzidja letno pokasirajo 5MIO (če se ne motim). Sploh od kar snemajo vse tiste Igre prestolov in Robine Hoode in kaj-ti-jaz-vem-katere-še filme. Pariking 40 kun/ura. Kvadratni meter na ulici, za tisto stojalo, kjer te vabijo na barčico ali pa posojajo kanuje – 5.000 € (menda med najdražjimi v Evropi, ampak baje se ponudnikom ful splača). Sezonci ne najdejo nastanitve, ker jim za neko razumno vsoto nihče ne odda niti kleti. In ti praviš, da vsi ti ljudje nimajo nič od turistične masovke? Avio prevozniki, taksisti, gostinci, hoteli, trgovci, zasebniki? :)))))) Jaz ti pa povem, da Dubrovčani ne delajo NIČ. Čisto nič. Ker jim ni treba. Živijo ko bubregi v loju. Vse se jim prodaja samo od sebe. Sem pa vesela, da se tudi Mozirje v tej smeri razvija :))))
[/quote]
ni vsem dano razumeti, pa nič se ne sekiraj, nisi sama kriva za to))
ps.
in ker tako dobro domačini živijo na hrvaškem zato vozijo polni avtobusi za dojčland?)) butara babja))

Bom vzela na znanje. ☺
[/quote]

Nic kaj zgovorni nismo…. 😉 😀

ni vsem dano razumeti, pa nič se ne sekiraj, nisi sama kriva za to))
ps.
in ker tako dobro domačini živijo na hrvaškem zato vozijo polni avtobusi za dojčland?)) butara babja))
[/quote]

Ja ja, iz Dubrovnika vozi direktna linija za dojčland. Sami reveži tam dol, hahaha :))))

Precenjen ali ne midva s starim imava na Dubrovnik res lepe spomine take vesele haha
Ko bo naslednje leto obletnica poroke greva. Privoščila si bova pa hiltona za tri dni in to sama.
Če bo čas pa se turo po muzejih narediva.

Ja ja, iz Dubrovnika vozi direktna linija za dojčland. Sami reveži tam dol, hahaha :))))
[/quote]

si kratke pameti in ti ponovim, ni vsem dano razumeti, tudi tebi ne butara:)

si kratke pameti in ti ponovim, ni vsem dano razumeti, tudi tebi ne butara:)
[/quote]

Ja veš da, zdej sm pa jst butara :)))

Sem ze bila tam. Zelo lepo. Ni za take, ki jim je Bled presezek. ☺
[/quote]
Tudi meni je Dubrovnik prelepo mesto in vse tam ob morju. Neum itd…

Ja veš da, zdej sm pa jst butara :)))
[/quote]
veš da si, ker si površna bralka, ti si lahk vsak mesec v Dubrovniku , ko potegneš črto si še vedno butara))

Dubrovnik je prestiz prezet z zgodovino ki se dobro trzi. Osebno sem zapravila kar precej…stacuna star wars npr. Kosilo na Stradunu. Zal bodo omejili turiste znotraj obzidja. Namesto da bi iskali drugacne resitve.
Panorama, enako kot Bled. Piran ni primerjava.
Hrvati odhajajo najvec iz Slavonije. Iz okolice Dubrovnika niti ne ker dobro sluzijo.
Pa res me zanima kaj vse je hrvaska prodala ker razmisljam o mali hiski v dalmaciji. A to pomeni da je moja kucica tudi ze prodana? Z argumenti prosim.

veš da si, ker si površna bralka, ti si lahk vsak mesec v Dubrovniku , ko potegneš črto si še vedno butara))
[/quote]

Ma neeeee, zdaj ne bom več hodila.
Bom poslušala pametnejšega (tebe!) in bom šla rajši v Mozirje. Sej je isto, praviš :DDDD

Lupčka in hvala za smeh :))

Ma neeeee, zdaj ne bom več hodila.
Bom poslušala pametnejšega (tebe!) in bom šla rajši v Mozirje. Sej je isto, praviš :DDDD

Lupčka in hvala za smeh :))
[/quote]
, rojena kot butara, živiš kot butara in umrla boš kot butara, iz tega razloga boš tudi dobila popust pri sežigu, ker boš kot butara hitreje zgorela, posušena od starosti))
ko bi vsaj prebrala kontekst glede Mozirja bi še mogoče razumela, tako pa kot ovca bleješ eno in isto, saj pravim, butara))

, rojena kot butara, živiš kot butara in umrla boš kot butara, iz tega razloga boš tudi dobila popust pri sežigu, ker boš kot butara hitreje zgorela, posušena od starosti))
ko bi vsaj prebrala kontekst glede Mozirja bi še mogoče razumela, tako pa kot ovca bleješ eno in isto, saj pravim, butara))
[/quote]

Julijus, daj razumi, da ne moremo biti vsi tako pametni kot. Eni smo se pač butasti rodili, kaj češ :))) Navedi kakšen argument, da bom bolje razumela. Poleg tistega, da sem butara, seveda. To sem zdaj že dojela :))

Seveda blejem kot ovca, če se pa ovca po horoskopu. Kako naj bi drugače? :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close