Praznovanje
Včeraj smo imeli praznovanje, vendar razen pri štrudlu, drugje nisem uporabila listnatega testa. Sem pa zato goste “fascinirala” s pitulicami, kruhom v obliki rožice – recept je bolj spodaj napisala sonce rumeno, namazi, domačo pico, kruhovimi rogljički in pehtranovo potico – recepte za večino stvari sem dobila na tem forumu – punce, hvala!
Lahko pa tudi iz listnatega testa narediš mini pice oz. uporabiš poljuben nadev ali pa listnato testo enostavno razvaljaš, razrežeš na razne oblike, posuješ s sezamom, makom,…. Dober je tudi piščančji ali puranov file v listnatem testu – file na hitro opečeš v ponvi, nato pa položiš na razvaljano listnato testo, dodaš še malo goste paradižnikove omake, začiniš, previdno zaviješ v zavitek in spečeš; lahko pa oblikuješ tudi blazinice s posameznimi koščki mesa.
Hej!
Lahko naredis slano, da narezes razne oblike, premazes z jajckom ali beljakom, na vrh potreses razna semena po okusu( janez, mak,sezam …), vtisnes polovicko oreha, mandlja, lesnika.
Sladki zepki, polnjeni s skuto ali marmelado,cokolado( kot tisti Pecjakovi).
Verjetno si vesca ravnanja z l. testom, da lepo naraste. Pekacek oplaknes z vodo in ko namazes z jajckom, pazi, da ti ne stece po robovih, ker se potem sprime in ne lista.
To so drobni prigrizki. Lepo praznijte Babi
Najlepša hvala obema!
Že iščem po med.ovru za pitulice…. so mi kar zadišale…
Sem se že navdušila na pitulicam… jih bom probala narediti… tudi testo sama… Mogoče mi pa uspe.
Sem tudi slikice videla, tako da… njami :))) Samo še recepte vkup dam. Če pa imate kakšen link, da hitreje pridem do teh, pa… se priporočam!
HVALA!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.