Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Praznovanje da ali ne

Praznovanje da ali ne

Imela bom rojstni dan. Sorodniki,znancì in sosedje pričakujejo žur

Meni ni do tega. Sploh pa se v krogu sorodnikov, sosedov in znancev ne počutim dobro, kajti vsi imajo neprimerno višji standard od nas in s tem tudi velika pričakovanja.

Kaj naj naredim?

pa jih recimo povabi na pohod nekam in potem žgance in kislo mleko. pa če so vsi tako zelo situirani, bo vsaj darilo odtehtalo?

Napisi jim sms: Dragi prijatelj, sorodnik! Za rojstni dan me ne bo doma, ker si ga bom naredila cisto po svojih zeljah. Ker pa nisem pozabila na vas, vas vabim en teden kasneje, takrat in takrat na klepet ob kavici in koscku torte. Hvala vsem, ki razumete mojo zeljo. Vasa ta in ta.

Znance vabite na rojstne dneve? Zakaj že? Za številko in darilo?

Nič jim nisi dolžna razlagati. Če te vprašajo kdaj bo praznovanje jim kratko odgovoriš, da boš letos praznovala samo v krogu najožje družine. Kratko in jedernato.

Siti smo ljudi, ki se sami vabijo in izsiljujejo praznovanja.

Uf, ja …pri nas je svakinja taka …, to se kar vsiljuje, pa pridite pa to pa tisto…leta pa leta in je nič ne izuci, da bi imela kanček empatije ,da nekaterim pa ni do nečesa več in ne bodo več zaradi spodobi se neke muke prenašali …, tam pa siljenje z tistim futrom, do katerega nam itak ni …,  pa alkoholom pa opravljanja , …

Lej, se ne grem več pa zamere gor ali pa dol…Se samo vošči ali z napisano voščilnico ali sms ali se pokliče … za tisto pozornost. Dovolj je . No , naša ima zdaj snaho pa vnuka v bližini …tak, da je ljubi mir in se z njimi ukvarja…Aleluja !

hahahaha, ja,ja,ja … pri nas se je tudi  to vabljenje na vsake pasje procesije  prenehalo, umirilo z novo generacijo, ( ko so nečakinje in nečaki svoje partnerje zvlekli v domačo bajto pa otroke naštepali )…, ko so k bajti prišli ali zeti ali snahe pa so prihajali vnuki in so imele zdraharice potem pri lastni bajti zadosti dela in so ostalo žlahto malo pri miru pustile …ma milina, vam povem po resnici…, tak miiir, …

so pa nadrajsali prišleki , snahe , zeti …hahahaha, se mi prav smilijo, kot krdelo, pa skupi praznovat , godove, vikende, ni da ni…, si kar zmislijo …, drugač jim je dolgcajt samim s sabo …,nobene intime več… in vam povem, da bodo mladi  vztrajali, da ne bodo za dolgo v mansardah …

jaz sem praznovala in uživala v tem.. res pa za svoj rd ne crkljam jaz (četudi najbližje vedno ?) ampak se pustim crkljat..

Mi smo rojstne dneve največkrat preživljali na tak način. Ob tej uri krenemo na vlak iz te postaje, izstopimo tam, od tam pa tja…. Malico in napitke za pohod si prinese vsak sam. Pohodi so bili cca 3 do 5 km v eno stran, ker so bili vmes tudi starejši. Na kmečkem turizmu ali planinski koči pa nekaj na žlico, za posladek štrudl, štruklji, gibanica…. Stalno smo se imeli fajn, praznovanje ni bilo praznovanje ampak druženje. Pridejo pa itak samo pravi, nergačem ni za it. Za darilo je bilo naprej povedano, da na pohod ni zaželeno prenašanje daril, da pa lahko prispevajo pri računu.

Tvoj rojstni dan, tvoja odločitev. Drugi pri tem nimajo nič. Njihova pričakovanja-njihov problem.

Eni se vedno odzovejo na praznovanje, povabilo, ko pa “morejo” sami zrihtat je pa vedno nek izgovor. Pri tebi je pač denar, pri enih prostor, pri drugih vreme, pri meni je pa tak super, ker imam prostor, da se otroci lahko igrajo.

Nazadnje, ko sem imela praznovanje sem kupila 3 kg reber za na žar v akciji nekje po cca 5 eur/kg, 3 kg perutničk v akciji tudi nevem po 5 eur, hrenovke, kruh, kajmak, zelenjava iz mojega vrta in torta iz spara (ki so jo vsi pohvalili) + pijača.

Problem rešen za malo denarja.

Da se ne boš vsako leto živcirala, povej da boste odslej praznovali v ožjem krogu in tudi ne doma. Če ti ni do tega, da jih gostiš, se tega ne pojdi. Tudi meni ni. Pa pri tem denar nima veze. Z veseljem bi plačala, naj praznujejo, ampak brez mene.

Jaz nikogar ne vabim, le najožji doma malo posedimo ob šparovi torti.

Če pa drugi vabijo, grem z darilom.Lp

Ja, to itak-tvoj rojstni dan- tvoja odločitev , kaj in kako ali pa nič…to že …problem je, … ko te žlahta non stop vabi, / pa zavračaš in nakoncu že direkt vsekaš- kaj vsiljuješ …pa ne dojame …/ , prav prisiljuje na te pasje procesije in te tam silijo s hrano, ki ti ne paše sploh, z alkoholom, pridejo še neki čudaki , ki jih sploh ne poznaš, se zaćne opravljat, šimfat, pričkat…eto tud varajo se v alko omami na teh kvazi rojstnodnevnih feštah…, to sploh niso luštne zabavice ….No, na takle mi nočemo več od žlaht pa kar silijo-pridite…Ehh, nobeden me ne bo več silil v nekaj , pa v neke kvazi žlahtne odnose, če mi ni …pika. Pa naj zamerijo, briga me !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close