Prazniki v ednini
Spet je leto naokoli in jutri že prva adventna: Kaj početi, če si sam?
Koliko si daste dela s temi prazničnimi opravili npr. Peka piškotov, ki se ti valjajo naokoli dokler jih sam ne poješ,… kuhano vino, ki si ga narediš za 2-3dl sebi in spiješ sam,… Venčki, smreke, darila, pojedine, praznična dekoracija, šarklji in parklji, božični filmi itd.
Ne vem koliko vložiti za tisti “božični čar”, da je vredno in ne samo odveč. Še kdo tak? Kakšni nasveti, ideje, mnenja?
Praznična praznina, 27.11.2021 ob 20:07
Koliko si daste dela s temi prazničnimi opravili npr. Peka piškotov, ki se ti valjajo naokoli dokler jih sam ne poješ,… kuhano vino, ki si ga narediš za 2-3dl sebi in spiješ sam,… Venčki, smreke, darila, pojedine, praznična dekoracija, šarklji in parklji, božični filmi itd.
Ne vem koliko vložiti za tisti “božični čar”, da je vredno in ne samo odveč. Še kdo tak? Kakšni nasveti, ideje, mnenja?
Vse našteto si lahko pripraviš zase, z glasbo, z vonjem po dobrem. Sicer poznam ljudi, ki namenoma ignorirajo praznike, češ da je to čisto vsakdanji dan. Res pa je tudi, da si tudi vsakdanjika ne znajo narediti prazničnega.
Dan je enak dnevu.
Dec sem, pa sem vse to naredil samo zase – dokler sem bil sam. Pa za kakšen obisk – a predvsem za svoj lep dan.
Kdaj pomisliš kako je lepo, ko sedeš pred okno, v fotelj, s knjigo v naročju, dobro glasbo v ozadju, in kozarcem svežega kuhanega rdečega? Gledaš ven v sneg, ti pa noter na toplem… Pa kakšen domač piškot… po športnem dnevu, je to prava blaženost.
Saj je lepo, … Samo peči piškote ni stvar 5min, okrasiti smreko tudi ne, … Tako za malo se mi 3h postavljati jelko za božič za tri fotke, potem pa jo spet podreti. Ali pa brskati za božično dekoracijo…
Kot napisano: kje bi bil tisti optimum.
Piškote pečem tudi, ko ni praznik – na yt so že te gingerbread hiške, pa me ravno toliko mika, da ne morem presoditi ali je vredno umazane posode… :/
Praznična praznina, 27.11.2021 ob 20:44
Saj je lepo, … Samo peči piškote ni stvar 5min, okrasiti smreko tudi ne, … Tako za malo se mi 3h postavljati jelko za božič za tri fotke, potem pa jo spet podreti. Ali pa brskati za božično dekoracijo…
Kot napisano: kje bi bil tisti optimum.
Piškote pečem tudi, ko ni praznik – na yt so že te gingerbread hiške, pa me ravno toliko mika, da ne morem presoditi ali je vredno umazane posode… :/
Če ti okraševanje ni v veselje, če nočeš peči piškotov, postavljati smrekice….pač ne počni tega. Ne vem jaz vem da ne počnem nič kar mi pač ni. Ena prednost če si sam. Drugače pa pečem piškotov ne, ker jih ne jem. Okrasim pa si. Čaj, kuhanček….in kot je nekdo že napisal knjiga, kakšen dober film… Letos imam že skoraj vsa darila nakupljena, zavijanje me še čaka. Mi je recimo ful v veselje da sem res dobre stvari letos našla (sem že celo leto imela sezname in dopolnjevala). Božič pa drugače preživim pri mami z mojo družino. Ko ta dež malo mine komaj čakam sprehod po okrašeni ljubljani. Verjetno bom šla tudi še na obalo kakšno popoldne malo na sprehod.
Adventnih venčkov in pečenja piškotov in podobnega nisem nikoli delala, edino smrečico smo postavljali z otroci. Zdaj, ko so bolj kot ne od doma, se mi še tega ne da. Sem tak verjetno pretirano praktičen tip in so mi te stvari, okrasje, opravila samo zaradi praznovanja… odveč. Zame je večer ob ognju v kaminu in serija nadaljevank ali pa družabni popoldan/večer z otroci, prijatelji, sosedi, lahko tudi ob kartah, čisto dovolj. Ampak to je lahko kadarkoli, ne le ob praznikih, res pa, da se takrat kaj več ljudi prikaže naokoli.
Jaz ne pozrebujem vec od strehe nad glavo. Da me ne zebe in da si lahko kaj dobrega skuham. Pa seveda dobra muzika ne sme manjkat. Jaz pravim, bolje biti sam kot pa v slabi druzbi. Uzivaj.
. https://youtu.be/ayrS_srEXyQ
Piškotov ne pečem. Vina ne pijem. Venčkov, smrekce, dekoraicje – ne delam.
Božičnih filmov ne gledam. Sam doma sem pa itak že prevečkrat videla, ko sem bila še otrok.
Pojedine? Hm, se ne nažiram. Hujšam :).
Okraševanja pa take reči, to me ni nikoli veselilo. Ene so tako tečne v službi s tem okraševanjem in tečnarijo, da bi morali tudi drugi krasiti. Jaz nočem pomagat.
Peka peciv, piškotov, tudi to me ni nikoli veselilo.
Zgleda, da pač nisem tipična ženska :).
Aja, kaj delam ob praznikih? Šport v naravi :).
Namesto okraševanja, grem na smuči, namesto visenja po raznih štantih, grem na sprehod. Namesto blesavih božičnih tržnic, počohljam mačkice :). Namesto 100. ponovitve Sam doma pa recimo kako nemško serijo pogledam.
Teden je naokoli in spet ne vem kaj bi za drugo adventno in Miklavža – kaj kej dogaja pri ostalih s.b.-jevcih (samostojni Božiček). Si bo kdo parklje pekel, kupil, bil Grinch… Zdaj ko so stojnice s kuhanim zaprte – si nas/vas bo kaj več sebi skuhalo…
Imate kakšne sebi lastne tradicije za priporočat :/?
(Malo obujam temo)
?Hugs& Kisses ?&?
Forum je zaprt za komentiranje.