Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prazniki, dopust, menstruacija

Prazniki, dopust, menstruacija

To mi gre pa res nekam. Zdaj, ko bo tip en teden skupaj doma, ko bom imela mal dopusta, ko bo do prazniki in žurke bom jaz imela nadlogo mestruacijo. Sicer jemljem tablete, vendar… “Čas” imam samo od srede do petka. Mal premalo, da bi se izšlo. Najrajši bi nadaljevala kar z drugo škatlo. Če pa nič ne naredim bom brez glih takrat, ko bo šel moj na pot in ga spet ne bo dva tedna skupi. Pa taki prazniki…..

Ah, kompliciraš. Saj menstruacija ob tabletkah je bolj švoh, s tamponom lahko počneta vse (vključno z oralo), ko nastopi trenutek pa brisačko pod rit pa tampon ven…

Pa saj lahko jemlješ novo škatlo naprej, nič ne bo narobe.

No morm rečt, da mam jst glede teh terminov kr srečo :))

a ti BLONDY poznaš mogoče kakšen slovenski pregovor, zmeri pišeš te balkanske pregovore, dej nehi noooo…

No fino, sem že jaz hotla načet podobno temo. In sicer me zanima, če je zdravo, če parkat na leto zamakneš menstruacijo. Jaz jemljem tabletke in včasih se mi tako smotano izide, da potem rajši vzamem dve ali tri tabletke več iz druge škatle in tako za dva ali tri dni zamaknem menstruacijo (oz. včasih neham jemati dva, tri dni prej). Pa me zanima če je to kaj škodljivo. Saj ne počnem tega vsak mesec, ampak včasih pa. Pa še to me zanima, če npr. vzamem tri tabletke iz nove škatle in potem neham jemati, ali potem ko začem spet jemati lahko pojem kar une tabletke iz te že načete škatle (kjer manjkajo tri tabletke, pa pač tisti mesec jemljem samo 18 dni namesto 21) ali je bolje da se potem kar načne nova škatla pa jemljem celih 21 dni kot je predpisano. Ker ne vem ali je dobro da se ta ciklus (3 tedne tabletk, 1 teden pavza) zmeša, ker se mi zdi da se telo kar navadi na reden ciklus. Upam da veste kaj mislim.

Pa še to me zanima, ker sem že parkrat slišala, da sex med menstruacijo ni priporočljiv, oz. da je takrat nožnica bolj občutljiva za kašne gljivične okužbe in vnetja. Tako da ne vem zdaj ali je bolje da se med menstruacijo ne sexsa ali je to vseeno.

jah meni med M fuuul paše in se ne bi odrekla temu :)) nisem imela nikoli nobenih težav.

Meni je g. rekla, da podaljsevanje jemanja tablet nima nobenega skodljivega ucinka. Pravi, da je tistih nekaj dni, za kolikor prestavis m. tako malo, da za telo to ni nic. Jaz jo vseeno malo z rezervo jemljem.
Ciklus lahko podaljsujes, skrajsevati pa ga ne smes, ker je sicer kolicina hormona za zacsito pred nosecnostjo premalo. Vedno torej pojej najmanj 21 tabletk.

lp,
Simona

Če sta oba zdrava, se nimaš česa bat!

Sreča da sem vprašala, hvala vsem za odgovore.

Johann…
1. Ni pregovor, ampak del pesmi.
2. Če ti ni všeč, preskoči.
3. Ne najedaj za brezveze.

Meni pa med M ni prijetno, cutim se vsa odprta spodaj, pa kako naj recem, ni mi prijetno, vsaj prva dva dni ne, ko se samo malo premaknem, ze cutim pretok. Ti vzami ene tri tabletke vec, pa bo vse ok. Jaz sem to ze parkrat naredila, pa je zdaj spet ok. Ali pac imejta samo petting, pa bosta se bolj zrajcana pol.

Tudi dr. Pušenjak iz sosednjega foruma je rekel, da podaljševati ciklus ne škodi. Zasledila sem celo to, da če bi ženska jemala 6 škatlic zapored, se pravi, da pol leta sploh ne bi imela M, tudi ne bi škodilo.

Lahko jemlješ več škatlic zaporedoma brez premora. Ni nič narobe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close