Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis prazne strani v knjigi Žena popotnika…

prazne strani v knjigi Žena popotnika…

Zdravo,

precej počasi berem knjigo Žena popotnika v času in ko se končno prebijem do 82. strani ugotovim, da je ta prazna. Na naslednjih 20 straneh je nekako 6 ali mogoče celo več praznih (nepotiskanih strani). Ali slučajno kdo ve, ali je to v vseh izvodih trdo vezane knjige in nima smisla v knjižnici menjati? Domnevam, da to ni namenoma, saj se zgodba nadaljuje in prazne strani niso ravno hudo smiselne.

LP
b.

Nimam sicer knjige, a domnevam, da se je tiskarski škrat malo poigral. Najbolje, da jih v knjižnici opozoriš na to, verjetno bodo poskusili pri založbi zamenjati z brezhibnim izvodom.

Jaz sem brala, pa se tega ne spomnim. Očitno gre res za defekten izvod. (Pa prevod tudi – si ne morem kaj! :)).

Se zgodi, ja, jaz imam doma tako – Rokopis iz Xanaduja. Kupljena v antikvariatu.

Se mi je pa zgodila še podobna zgodba pri Colferjevem Seznamu želja – 20 strani je popolnoma manjkalo (verjetno je bil preskočen en paket pri vezavi). Ker pa sem jo kupila na sejmu knjig, direktno pri založbi Miš, sem jih o napaki obvestila po mailu, so mi v nekaj urah poslali opravičilo, v nekaj dneh novo knjigo in navodilo, da lahko nepopolno knjigo obdržim. Vendar se mi je zdelo prav, da jim jo vrnem – sicer sem to uspela narediti šele na prihodnjem sejmu knjig, pa vendar.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Meni se je isto zgodilo, ko mi je kot osnovnošolki mama kupila Ta glavno Uršo. Nekje v začetnih poglavjih manjka osem ali deset strani – so prazne. Knjigo sem prebrala x-krat, saj mi je bila zelo všeč, in vselej sem ugibala, kaj natančno se dogaja v tisti belini; a šele kot odrasli mi je kapnilo, da sem šla v knjižnico, si sposodila drug izvod, manjkajoče strani fotokopirala in jih prilepila v svojo!

Še v nosečnosti sem jo zopet prebrala. Kot večino iz domače knjižnice. Kaj čem, če mi je knjiga všeč, jo lahko prebiram vsako leto!

K.

New Report

Close