praženo zelje
Aso zeljne krpice in praženo zelje eno in isto?
Ja znam naredit samo praženo zelje……. Zelje bolj grobo narežen in polijem s kropom, da se zmehča in spusti neprijeten vonje, opraćim malo čebule in dodam zelje. Solim, malo redeče paprike, celo kumino, malo popra. Čez cas zalijem in dušim. No v večini primerov dam mleto kumino, ker moji cele ne marajo. Tud mal vegete lahko dodaš, pa pol jušne kocke. Odvisno kakšen okus imate radi. No večkrat kapnem noter tudi sojino omako, ker mi okus ustreza.
Bay the way, všeč mi je tvoj nick, ha, ha, ha,
Prvič se oglašam na ta forum, ampak me je zanimalo kako pripravljate zeljne krpice, kajti pri nas jih delamo malce drugače in sicer:zelje naribam na ribežen, da je čim bolj”scefrano”, solim, da spusti vodo nato pa dušim na 2-3 žlicah olja, da porumeni. Nato skuham testenine v obliki kvadratov(če nimam teh je so tudi kakšni svedrčki dobri) in ko je zelje zdušeno (karamelne barve in mehko), testenine zmešam z zeljem. Zraven jemo solato.
LP Sue
Sue, tudi jaz pripravljam zeljne krpice podobno kot ti, edino zelje prepražim najprej na malo čebule, včasih dodam še malo slanine, da bolj zadiši in so se mi prejšnji recepti zdeli nenavadni. No, okusi in načini priprave hrane so pač različni, kar pa seveda ne pomeni, da eni kuhamo in jemo boljše kot drugi.
Forum je zaprt za komentiranje.