Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika praženo zelje

praženo zelje

Mož ima zelo rad zelnate krpice. Prosim povejte mi kako se spraži zelje, kakšne začimbe se uporabljajo in kaj se je zraven.
Za odgovor vam bom zelo hvaležna.

Aso zeljne krpice in praženo zelje eno in isto?
Ja znam naredit samo praženo zelje……. Zelje bolj grobo narežen in polijem s kropom, da se zmehča in spusti neprijeten vonje, opraćim malo čebule in dodam zelje. Solim, malo redeče paprike, celo kumino, malo popra. Čez cas zalijem in dušim. No v večini primerov dam mleto kumino, ker moji cele ne marajo. Tud mal vegete lahko dodaš, pa pol jušne kocke. Odvisno kakšen okus imate radi. No večkrat kapnem noter tudi sojino omako, ker mi okus ustreza.

Bay the way, všeč mi je tvoj nick, ha, ha, ha,

Zelje nasoliš (pazi, da ne preveč) in pustiš, da spusti vodo. Ožames in spražiš na olju. Jaz jih vedno jem sladkane, moj mož pa si da gor malo vegete. Kakšne pa je tvoj mož?

Obema najlepša hvala za nasvet.
Mislim pa, da bo tapravi recep od majci. Tudi zelje kot ga pripravlja koroškaAnita mora biti dobro, vendar se to najbrž je kot prilogo k krompirju,mesu ali pa zraven kruh. Moj mož je sladkane zeljne krpice kot ti majci, meni pa bolj pašejo malo bolj slane.
lp

Zeljne krpice se zmešajo s testeninami in je zelo dobro.Probaj
Dober tek

Taja

Ojla, jaz pa dam zraven se malo mletega mesa, kar je tudi dobro.

Ali lahko to malo bolj natančno pojasniš? Nasoliš posamezne liste svežega zelja ali kako drugače? Si ne predstavljam, ker še nikoli nisem jedla kaj podobnega. Me pa zelo zanima, nekaj novega pač.

lp

Pipi, zelje narežeš na rezance ali pravokotnike in ga nasoliš.

Prvič se oglašam na ta forum, ampak me je zanimalo kako pripravljate zeljne krpice, kajti pri nas jih delamo malce drugače in sicer:zelje naribam na ribežen, da je čim bolj”scefrano”, solim, da spusti vodo nato pa dušim na 2-3 žlicah olja, da porumeni. Nato skuham testenine v obliki kvadratov(če nimam teh je so tudi kakšni svedrčki dobri) in ko je zelje zdušeno (karamelne barve in mehko), testenine zmešam z zeljem. Zraven jemo solato.
LP Sue

Sue, tudi jaz pripravljam zeljne krpice podobno kot ti, edino zelje prepražim najprej na malo čebule, včasih dodam še malo slanine, da bolj zadiši in so se mi prejšnji recepti zdeli nenavadni. No, okusi in načini priprave hrane so pač različni, kar pa seveda ne pomeni, da eni kuhamo in jemo boljše kot drugi.

w

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close