Pražena soja
Pozdravljeni
Zanima me če morda kdo ve, kako pripraviti praženo sojo. Da se jo kupiti, je podobna kot kikiriki, malce slana, toda ni pražena v olju. Drugih dodatkov sodeč po deklaraciji ni. Zgleda malce večja od suhih zrn in vsako zrno je malce razpočeno.
Do sedaj sem jo poskušala pripraviti podobno kot pokovko, toda ostala je trda. Potem sem poskusila pripraviti tudi z dodatkom olja in s pečenjem v pečici. Enkrat sem je namakala 4 ure in potem poskusila speči v pečici (ne priporočam, saj hiša smrdi še dva dni). V glavnem nikoli ni bila užitna in daleč od tistega kar se lahko kupi.
Lep vikend vsem
Andreja
Ojla!
Nimam original recepta in tudi v trgovini še nisem videla pražene soje, sem jo pa že nekajkrat jedla pri prijatelju, ki jo sam prepraži.
Zrna soje namaka čez noč, zjutraj pa odcejena za nekaj minut popeče v pečici razprostrta po pekaču.
On tega ne soli, vendar po moje ne bi bilo nič narobe, če jih malo posoliš po okusu. Končni izdelek je res podoben arašidom.
Tako pripravljena zrna sploh niso trda. Pomembno je, da sojo dovolj dolgo namakaš ali pa skuhaš. Tudi v pečici je ne pusti predolgo, da se ne zasmodi.
Hvala lepa
zgleda da sem res premalo namakala. Glede na to, da sem že prav zasvojena s takšno sojo, bo moj proračun sedaj kar precej olajšan (vrečka 60g namreč stane kakšnih 360 SIT). Hmm.. morda lahko grem tisto kar bom prihranila v naslednjih nekaj mesecih kar danes vnovčit na razprodaje :).
Lep pozdrav vsem
Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.