Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pražen krompir

pražen krompir

Obožujemo pražen krompir. Vem pa da obstaja tisoč načinov, kako ga pripraviti. Zaupajte mi prosim, kako ga pripravite vi: z ocvirki, čebulo, slanino…?

Dve varianti praženega krompirja po moje:
1.
Na bučnem olju na hitro prepraži na drobno zrezano čebulo in dodaj kocke bučk z lupino (bučke cukine so meni za to jed najboljše), po nekaj minutah dodaj še zrezan kuhan krompir, in prepraži do konca.

2.
Prepraži čebulo na nekaj žlicah olivnega olja, dodaj koščke hrenovke, premešaj, dodaj zrezan kuhan krompir, dodaj na drobne kocke narezane kumarice in na kocke narezano trdo kuhana jajca.

http://www.mojirecepti.com/recept/prazen-krompir.html

Nam je najboljši pražen krompir narejen takole: na hladno olje drobno, na kolobarčke, narežemo čebulo in na kolobarje zrežemo tudi kuhan in dobro ohlajen krompir. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo sol in poljubne začimbe (peteršilj, vegeto, poper,…) in pražimo na zmernem ognju okoli trideset minut. Na ta način pražen krompir je zelo sočen in okusen.Recept smo zasledili v Nedelovi kuhinji in od takrat je to edini pražen krompir, ki ga delamo pri nas doma. Upam, da bo všeč tudi vam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close