Najdi forum

Živjo.

Bratranec mi je dal DVD, na katerem je film od njegove poroke. Starši so ga lahko gledali na DVDrekorderju na televiziji, meni pa pokaže kot da imam prazen DVD. Zapisovalnik je Optiarc DVD RW AD-7173A. DVD ploške od Jokerja, filme na DVDju mi vse bere, tega mi pa noče.

Hvala.

lp, vevi

Razlogov je lahko malo morje.

Najprej poglej, če DVD nima kakih prstnih odtisov (da je zasvinjan).
Nežno ga očisti. Jaz sem si sicer nabavil komplet za čiščenje (CD in tekočina)v sili pa bo dobra tudi vata (ženske imajo ponavadi vatirane blazinice za odstranjevanje laka z nohtov) in par kapljic čistila za stekla ali pa čisto nežna mešanica vode in čistila za posodo.

Za čiščenje laserja – če nimaš čistilnega CD-ja bo stvar težja. Jaz pri ugasnjenem PC-ju (izklop iz el. vtičnice!!!) odstranim enoto, jo odprem in z paličico za čiščenje ušes in čistilno tekočino zelo nežno očistim lasersko lečo.

Morda pomaga pa softwerska finta. Na ikoni “My Computer” desni klik -> Properties -> zavihek “Hardware” -> klik na “Device Manager” -> odpri “DVD/CD-ROM drives” -> na tvoji DVD enoti desni klik in potrdi “Uninstall”

To bo sicer odstranilo tvojo enoto, vendar sedaj ponovno zaženi comp. Pri štartu ti bo našel DVD in ponovno naložil gonilnike. Ta postopek mi je pomagal že na treh PC-jih!
LP
Dare

Najbolj verjetno bo razlog program, s katerim je bil ta video zapis posnet. Ljudje uporabljajo za montažno filmov marsikaj, rezultat pa ni vedno povsem kompatibilen. Lahko je tudi kopija slaba.

Preden kaj čaraš na svojem računalniku, ki bržkone ni krivec za težavo, ga poskusi predvajati še na kakšnem drugem računalniku ali predvajalniku.

Najbolje,da res poskusiš še na kakšnem drugem DVD aparatu. Če dela samo na tistem, kjer je bil posnet je velika verjetnost, da DVD ni bil zaključen. Ko je film posnet ga je potrebno finalizirat.
Vrni ga osebi, ki ga je posnela in naj ga vstavi ponovno v DVD in bo sam ponudil možnost finaliziranja. Ko bo to opravljeno, pa je disk DVD končan in nanj ni več možno zapisovat.
To je le ena od možnosti, je pa še veliko drugih, kot ti je že nekdo napisal.

LP!

Ja na DVD predvajalniku dela. Ker je moj ati gledal tam kot sem že prej napisala. Sem vprašala tudi bratranca, ki je imel ta CD in je rekel, da je tudi njemu na predvajalniku delal. Na računalniku ga pa nobeden ni gledal. Ja do lastnika bo pa bolj težko iti ker je 1000km stran :)) bom že kaj pogruntala. Ponavadi mi je že ratalo 😉

hvala vam, če mi pa rata kaj uštimat pa spročim, če bo še kdo drug imel s tem probleme.

lp,vevi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close