Najdi forum

prazen dvd?????

živjo
kar takoj naj preidem k težavi.
Zdravnica mi je posnela mojega otročka na dvd (slikice + filmček).Zvečer dam ta cd v računalnik in mi nič ne pokaže.ga dam še v dvd ,prav tako nič.Kot da je prazen.Kličem zdravnico ,da ni nič posnelo ,mi še enkrat posname n adrug dvd.
Ampak spet nič gor.

Ali bi bil lahko kriv računalnik ,ker dvomim ,da nebi bilo tud na tem nobenega posnetka i n slike.al kaj bi to lahko bilo.Al mora bit za to kakšen poseben program .Sem pa tud probala v drug računalnik in dvd,pa tud na drugem ni bilo nič.Drugi cd-ji normalno delajo.
Kaj bi to lahk obilo?
Hvaal.

Poskusi preveriti tako da odpreš Moj računalnik in dvoklikneš ikono od cd oz.dvd predvajalnika in boš videla ali je kaj gor oz. ali je prazen.Seveda prej vstavi cd oz.dvd.
Lahko pa tudi da potrebujaš določen program.Jaz bi ti svetoval Nero.

sem probala odpreti na moj računalnik,pa glih tako ni nič.Cd oz.dvd ssem pa tud vstavla.Ena punca mi je rekla,da lahko da moj rač .nima dvd predvajalnika v računalniku(samo cd).Je možno to ?
In si ta program lahk osama inštaliram(NERO)??

Hvala

Vratca enote imajo napis DVD, če tega napisa ni, imaš verjetno res le CD-enoto. Poleg tega moraš za predvajanje filma imeti nameščen ustrezen predvajalnik. Poglej, kakšno je ime datoteke, če ti ga sploh pokaže ali pa DVD najprej poglej/preveri pri prijatelju/sosedu, ki se bolje spozna na računalnik.

hinko, nič ne piše na vratcih in po moje da bo to to ,da nimam dvd predvajalnika na rač. Bom res jutri dala bratrancu ,ki se spozna na to malo bolj kot jaz ,da preveri kako in kaj.Verjamem pa da ni nič narobe z temi mojimi dvd-ji ,sam ojaz premalo vem o računalnikih.
Hvala ti še enkrat

Če računalnik še ni za staro šaro, si ob priliki dokupi en DVD pekač, pa naj ti kdo zamenja prastaro cd enoto. Itak ti bo kdaj prav prišla za predvajanje dvd filmov ali snemanje daljših datotek na DVD-je. Programe za predvajanje DVD filmov in AVI filmov lahko dobiš na spletu – tudi brezplačne. Najprej pa do brattranca.

lp H.

hinko ,vidim da obvladaš zadevo(haha).Glej ,samo na tem dvd-ju naj bi blo gog ogromno slik in en filmček.Razumem,da ne more predvajat filmčka,amap kslike bio pa po moji “kurji “logiki vseeno lahk o,čeprav so na dvd-ju?Kaj misliš?

Dvd in cd imata različen način branja podatkov, tudi medij kot tak je drugačen, kar pomeni, da če daš dvd medij v cd predvajalnik ne vidiš nič.
Laser v dvd predvajalniku ima drugačno valovno dolžino kot v cd-ju in stvar je končana. Ni važno, kaj imaš na dvd ploščku, če nimaš pravega čitalnika ne vidiš tudi najmanjše stvari.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

aha,tako bo to.Kaj pa se da prenesti(presneti) vsebino iz dvd-ja na cd?Da bi pol lahko tud na mojem računalniku gledali?Če ja, ali to lahko stori tisti ,ki ima na svojem računalniku pekač?

Može Jože! :))) Po kurji logiki bi to šlo :), ampak verjetno na 6 cd-jev, odvisno sicer kako poln je DVD. Drgač je pa DVD pekač < 40 evrčkov... (!)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close