Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pravosodni izpit da ali ne?

pravosodni izpit da ali ne?

Povezava na spodnjo temo…

Tudi sama sem pravnica, vendar brez pravosodnega izpita. Mimogrede – a ga je res tako težko naredit kot pravijo?
Pripravništvo na sodišču sem opravila, zdaj pa se nekako ne morem spravit k temu kupu literature…
Niti ne vem, če me to sploh še zanima – včasih se sprašujem zakaj sem sploh šla študirat pravo, ker se mi zdi vse tako težko…
Sicer sem zaposlena kot pravnica v javni upravi. Kar pa zelo boli je, da tukaj ni najbolj pomembna izobrazba, zato sem žal slabše plačana kot marsikdo z nižjo izobrazbo (npr. z visokostrokovno, ker se šteje enako kot univ. – živa krivica). Reševat pa je treba najtežje probleme.

Prednosti: bližina službe, normalen delavnik, solidna plača (malo manj kot zahteva mimi)
Slabosti: uredit moram odnos s sodelavko – težko bo, ampak vse se da, če se hoče, a ne; dolgočasno delo

Druge službe brez vez in poznanstev ni, tako da – take it or leave it…

Dilema: se lotit pravosodnega ali ne? Mi bo kaj boljše?

Ciao!

Mislim, da tudi sama veš, da vsekakor moraš nareditii ta pravosodni izpit. No, če nočeš, ti ni treba…

A vsak pravnik, ki si želi boljšo plačo, boljši naziv (da ne naštevam)…
se tega loti.

Čeprav je pa naporen ta izpit – še nihče ga ni naredil zlahka.
Še posebno sedaj, ko so uvedli neke spremembe.
Sama sicer nisem pravnica – ampak moja najboljša prijateljica je – tako, da iz “kavarniškega čveka” marsikaj vem; resda površno, ampak vseeno.

To je moje laično mnenje!

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close