pravosodni izpit da ali ne?
Povezava na spodnjo temo…
Tudi sama sem pravnica, vendar brez pravosodnega izpita. Mimogrede – a ga je res tako težko naredit kot pravijo?
Pripravništvo na sodišču sem opravila, zdaj pa se nekako ne morem spravit k temu kupu literature…
Niti ne vem, če me to sploh še zanima – včasih se sprašujem zakaj sem sploh šla študirat pravo, ker se mi zdi vse tako težko…
Sicer sem zaposlena kot pravnica v javni upravi. Kar pa zelo boli je, da tukaj ni najbolj pomembna izobrazba, zato sem žal slabše plačana kot marsikdo z nižjo izobrazbo (npr. z visokostrokovno, ker se šteje enako kot univ. – živa krivica). Reševat pa je treba najtežje probleme.
Prednosti: bližina službe, normalen delavnik, solidna plača (malo manj kot zahteva mimi)
Slabosti: uredit moram odnos s sodelavko – težko bo, ampak vse se da, če se hoče, a ne; dolgočasno delo
Druge službe brez vez in poznanstev ni, tako da – take it or leave it…
Dilema: se lotit pravosodnega ali ne? Mi bo kaj boljše?
Ciao!
Mislim, da tudi sama veš, da vsekakor moraš nareditii ta pravosodni izpit. No, če nočeš, ti ni treba…
A vsak pravnik, ki si želi boljšo plačo, boljši naziv (da ne naštevam)…
se tega loti.
Čeprav je pa naporen ta izpit – še nihče ga ni naredil zlahka.
Še posebno sedaj, ko so uvedli neke spremembe.
Sama sicer nisem pravnica – ampak moja najboljša prijateljica je – tako, da iz “kavarniškega čveka” marsikaj vem; resda površno, ampak vseeno.
To je moje laično mnenje!
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.