Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti PRAVNOMOČNOST SODBE

PRAVNOMOČNOST SODBE

Spoštovani!

Po pošti sem prejel sodbo (prepis) na obdolžilni predlog PP. Izrečena mi je kazen -globa, kazenske točke in enomesečna prepoved vožnje motornega vozila. Sodna taksa naj bi bila odmerjena po pravnomočnosti sodbe.

Vprašal pa bi naslednje : ker se nimam namena pritožiti in ker v pravnem pouku piše, če se odpovem pravici do pritožbe, mi je z dnem vročitve prepisa izreka sodbe vročena tudi sodba.
Je torej zdaj sodba že pravnomočna? Zanima me zato, ker ne vem KDAJ nastopi prepoved vožnje oz. kje lahko to preverim ali vprašam.

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Spoštovani,

pravnomočnost nastopi z dnem izteka roka za pritožbo, prepoved vožnje pa nastopi s pravnomočnostjo sodne odločbe (naslednji dan).

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spostovani!

V sklepu sodne poravnave so mi bile dodeljene nedvoumno opredeljene povrsine vec stanovanjske hise in sluznost dostopa in dovoza do le teh. Dotedanji lastnik se vedno zaseda del teh povrsin, pravtako pa mi onemogoca dovoz zaradi parkiranja svojega vozila, sprasujem:
Ali imam pravico omejitve dostopa do teh povrsin in odstranitve premicnih predmetov ter instalacij ki motijo, na njihov racun, s tem da sem jih predtem opozoril na posledice?
Ali obstajajo minimalni standardi koriscenja sluznosti za prehod in dovoz?
Hvala za odgovor in le pozdrav!

Spoštovani,

vložite lahko tožbo na motenje posesti, v kateri lahko zahtevate navedeno.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close