pravniki pomoč, prosim
To je pa tako, kot bi bila tvoj delodajalec vlada.
Seveda na inšpektorat za delo.
http://www.id.gov.si/si/o_inspektoratu/pristojnosti_inspektorata_rs_za_delo/
Likvidna firma mora regres izplačati do 30.6., nelikvidna pa do 1.11.
Glede delovnega časa poglej v zakon o delovnih razmerjih. Če se prav spomnim, je bilo da ti dnevno lahko delodajalec odredi 2 uri podaljšanega delovnika. Mesečno je to lahko največ 20 nadur, koliko pa je letno in polletno pa poglej v zakon o del. razmerjih.
Tedensko lahko delaš največ 8 nad ur,mesečno pa max.20 nad ur.Se pa marsikje dogaja,da delodajalci izkoriščajo delavce in jim grozijo z sankcijami,s tem jih zastrašujejo in izkoriščajo trenutni položaj,saj je služb trenutno zelo malo na razpolago.Dokler delavci pridno ubogajo in se podrejajo bo tako žal.
Sem lastnica polovice hiše po pravnomočni sodbi. Solastnica je vložila zahtevek za obnovo postopka ( nova dejstva) tik pred zastaralnim rokom, obnova postopka je v teku, vendar sem ji kot pravnomočna lastnica ponudila v odkup moj delež, z navedbo, da imam kupca za moj del nepremičnine. Prejela sem grozilno pismo njenega odvetnika, da bo uporabil vsa pravna sredstva v kolikor bom del hiše prodala in da je znesek pretiran. Ali moram počakati, da je obnova postopka končana in ali lahko postavim ceno nepremičnine. Namreč nasprotna stranka si izmišljuje vse mogoče podlosti brez dokazil, samo z pričami in v tej zadevi se ji gre za stanovanjsko pravico – bivanje v hiši po zapustnikovi smrti 20 let.
Hvala za vaš odgovor!
Forum je zaprt za komentiranje.