pravnice, kadrovnice – koliko dni za mag.?
V kratkem bom zagovarjala magistrsko nalogo, pa me zanima, ali mi tisti dan pripada prost študijski dan?
V kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti je zelo nerazumljivo definirano, 25 dni za magistrski izpit. Pri nas mag. izpita ni (ta je pravzaprav le še na nekaterih naravoslovnih faksih). Po tej kolektivni pogodbi naj bi mi pripadalo tudi 10 dni za vsak izpit, vendar sama nisem koristila nobenega, vse je šlo na račun mojega rednega dopusta in prostega časa, čeprav se izobražujem v interesu delodajalca, ki je tudi kril stroške šolnine.
Prosim vaše mnenje.
Nisem ravno izvedena v tem ampak moje mnenje je, da ce se solas v interesu delodajalca in ti je placal solnino, sta verjetno podpisala tudi kaksno pogodbo o tem. Tam notri naj bi bilo tudi doloceno koliko studijskega dopusta ti pripada za vsak izpit in koliko za dejansko pisanje magisterija in magisterski izpit.
Se mi zdi, da naj bi bil podpis take pogodbe v interesu obeh podpisnikov. Ti bi imela razciscene svoje pravice, oni bi se pa s pogodbo zavarovali pred tem, da bi jim ti po koncanem solanju “usla” v drugo podjetje.
V pogodbi naj bi bilo napisano koliko casa po koncanem solanju, si se dolzna delati za svoje podjetje oz. ce bi jim hotela “uiti”, koliksen znesel solnine bi jim bila dolzna vrniti.
Moj moz, ki ga je na izborazevanje tudi poslala firma, je ze dobil v podpis tako pogodbo. Zal pa podrobnosti ne vem, ker bilo je to ze kar nekaj let nazaj.
Jaz sem delala magisterij v lastnem interesu. Tako, da sem za izpite in pisanje magisterskega dela porabila redni dopust. No, na koncu sem sefa prosima za 5 dni izrednega dopusta za finisiranje magistrske in zagovor.
Ce bi bila bolj vztrajna, bi lahko dobila tudi kaksen izreden dan dopusta za izpite, pa nisem hotela izkoriscat. Imam razumevajocega sefa in vem, da bi mi odobril se kar kaksen dan, ce bi rabila. Sodelavka je delala se dodiplomca pa ji je za vsak izpit odobril par prostih dni.
Vse je odvisno od dobre volje delodajalca.
No, pa upam, da se ti bo oglasila se kaksna deklica iz kadrovske in povedala kako to pri njih poteka v praksi.
Forum je zaprt za komentiranje.