Pravni nasvet, potrebujem pomoč
Pozdravljeni!
Moj problem je sledeči. Med letoma 2010-2011 sem bivala v podnajemniškem stanovanju . Po letu in pol sem se morala odseliti, ker sem videla, da več nisem sposobna plačevati najemnine (plačala nisem zadnjih dveh v višini 440€) ter nekaj položnic.
Moj bivši najemodajalec me je hotel tožiti, na koncu sva bila dogovorjena za mediacijsko srečanje.
Tam sem podpisala poravnavo, ki je zgledala tako, da moram poravnati 3000 evrov do roka, če ne, bo glavnica znašala 3.507,00 € plus obresti. Teh 3000 € na žalost nisem zbrala in me zdaj zanima-glede na to, da je moj upnik obresti naračunal v znesku z glavnico vred 8000€ , kaj mi je za narediti? Teh obresti ne želim plačati, ker so bile izračunane oz podane v zneskih položnic in najemnin, ampak to v večkratnih alinejah. On je bil tam z odvetnico, jaz sem bila sama, mediatorka je samo ponujala njegove ponudbe, sama nisem natančno vedela pri čemu sem, kaj šele kaj pomeni dejanska izvršba.
In glede na to, da sem študentka brez lastnine, premičnin, dohodkov-se mi lahko pošlje rubeža?
Tega zadnjega me je nekako najbolj strah. Seveda bom dolg poravnala tako ali drugače, ampak dokler študiram mi to seveda ne bo uspelo.
Hvala za kakršnikoli nasvet!
Spoštovani,
Predlagamo, da z dokumenti, ki jih imate nemudoma odidete do odvetnika ali kakšnega drugega strokovnjaka, ki bo preveril ali so obresti dejansko pravilno izračunane.
Rubeža se vam lahko pošlje na naslov vašega stalnega prebivališča. Opozarjamo vas tudi, da lahko upnik rubež predlaga večkrat, stroške pa boste morali poravnati vi.
S spoštovanjem!
Hvala za vaš hiter odgovor!
Zanima me še naslednje- v stanovanju ni nič mojega, na računu tudi ni nič, torej kaj se dejansko lahko rubi, če pa nič nimam?
Prenosnik? TV, ki je od mami?
Ni mi jasno, torej ko se upnik odloči, pošlje rubeža ali kako?
Sama sem študentka, dolg seveda mislim poplačati.
Je za nasvet možna uporaba brezplačne pravne pomoči, tudi v mojem primeru?
Zelo me je strah kakšnih obiskov na domu, ker starši nimajo nobene veze z mojimi dolgovi. Tako da se res hočem izogniti temu.
V primeru, da bi se on odločil dobiti denar, kak je potem potek? Račun, takoj rubež, poziv naj plačam?-rok na poravnavi je že potekel 5 mesecev nazaj.
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Živim v majhni vasi. Na naši hiši je javna luč postavljena že veliko let. Oče (lastnik hiše) je umrl, sama pa ne vem, če je oče dal soglasje za postavitev te javne luči. Zdaj sva lastnici hiše obe s sestro.
Zadnja leta postaja ta luč zelo moteča saj je zraven okna spalnice, moj spanec pa je z vsakim dnem bolj nemiren, zato bi jo rada odstranila.
Za nasvet sem vprašala na krajevni skupnosti pa so mi povedali za dve možnosti:
luč bi lahko dali na samostojno stoječ drog stan od hiše, kar bi povzročilo stroške, ki se jih odgovorni silno bojijo,
lahko pa bi luč preselili na katero od sosednjih hiš v ulici. Dejali so, da za slednje najprej potrebujem soglasje sosedov, zatem pa moram skozi zapleten postopek vlog, prošenj in podobnih birokratskih zapletov. Sosedi soglasja ne marajo dati, še manj pa bi radi luč pritrdili na svoje fasade.
Prosim za kakršen koli nasvet, ki bi mi pomagal, da se nadležne kratilke spanja za vselej znebim.
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
Kljub temu, da v stanovanju ni nič vašega lahko rubež te stvari zarubi. Vaša mama ima nato na voljo pravno sredstvo – ugovor tretjega v katerem lahko zatrjuje, da so stvari njene, kar mora seveda tudi dokazati (z računi).
Tako, ko ima upnik v rokah pravnomočen in izvršljiv Sklep o izvršbi, lahko pošlje rubežnika.
Za prvi nasvet lahko pridobite brezplačno pravno pomoč. Obrazce najdete na spletnih straneh sodišča.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
predlagamo, da na krajevno skupnost ali na občino naslovite zahtevo za odstranitev luči z vaše hiše, ker vas moti ali npr. bi radi zamenjali fasado in na novi fasadi ne želite luči in počakate na uraden odgovor.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.