Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar z Maldivov

Pravkar z Maldivov

Ja to z otoci je zanimivo. Mi smo tudi vedno šli preventivno k zdravniku, da smo dobili kakšna zdravnika. Letos pa je v čakalnici staknil nalezljivo bolezen, en dan pred odhodom. Potem na dopustu (2.dan) pa je izbruhnilo. Zdaj nikoli več k zdravniku pred dopustom.

Lana,

Leta 2002 sem bila na Kandoomi, kjer je bilo tudi nekaj družin z malimi otroki. Glede hrane ne rabiš skrbet ker je vse prilagojeno evropejcem oz. nemcem, ker je teh na kandoomi največ. Kot so že prej omenili vzami s seboj kremo za sončenje s čim višjim faktorje začšite in kape ali rute za vse 3. Glede tamale pa verjetno se neboste mogli kopat v morju, ker takrat ko smo mi bili (junij) je bil morski tok kar močen.
Glede izleta na otok domačinov pa je tako, da tudi takrat ko sem jaz bila tam ni bilo dovoljeno prestopati na ta otok, ampak to je samo zato da gosti ne bi tam kupovali bistveno ceneje.Veliko nas je bilo, ki smo hodili tja pa ni nihče nič rekel. Domačini ti tudi organizirajo razne izlete – snorklanje za smešno nizko ceno.

Zdravnika pa res tudi mi nismo nikjer videli, ampak verjamem da ga sploh neboste potrebovali.

Želim vam čimkrajši let, ker na Kanarske letiš le borih 5 ur, iz Munchena do Male pa 11 ur.

Če koga zanima, pošta z Maldivov za Slovenijo potuje okoli 25dni (nekako se mi ne ujema z informacijo, ki so mi jo dali na recepciji, da potuje od 7 do 10dni).

Se eno vprasanje bi imela,

ravno danes mi je znanka omenila, da je na Maldivih ogromno komarjev in da so se oni odlocili, da ravno zato ne gredo januarja na pocitnice.

Kaksne pa so vase izkusnje s komarji in mrcesom?

Lep dan,

Lana

Ves čas dopustovanja na Maldivih nisem zasledila niti enega samega komarja. S seboj sem imela vse možne pripravke a jih nisem potrebovala ker komarjev sploh ni.

lp
lunaa

Tudi jaz nisem videla niti enega komarja, so pa ogromni netopirji.

Čau Lana,

vidim da ste eni taki potepuhci kot mi. Midva imava 5 in pol mesečnega sinka in gremo čez 14 dni na Kanare. Lani sva bila na Kandoomi, je carsko, priporočam ti, da gresta z avtom iz munchna, tudi mi bomo šli tako na Kanare. Parkiraš na P51 (varovano) za 55 eurov za 16 dni in si brez skrbi. Pa tisti denar raje na Maldivih zapravite!

Kje ste pa bili na Kanarih? Mi gremo na Tenerife, če poznaš kakšen kul apartma se priporočam!

papa in lepa potepanja še naprej!

Natalija

Oj Lana,

komarjev ni, če imaš pa pikico še v plenicah, ti priporočam da jih čimveč vzameš s sabo, ker so pasje drage!!!!!!!!!!!! RESNO HUDO DRAGO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaz se, bil lani na otoku Bandos pa tudi nisem zasledil nobenega komarja, le papige in gecote (majhni kušlčarji)
V Dominikanski rep. pa ravno nasprotno, komarje povsod polno.
Drug teden grem v Mehiko in sem se se že oborožil z Autanom.

Drugače, če boš izbirala otok je dobro če ga izbereš blizu mesta, ker potem imaš organiziran izlet v male ( iz Bandosa 20 $), kjer imaš možnost nakupa spominkov po 5 x nižji ceni kot naotoku.

LP

Glede cenejših spominkov v glavnem mestu sem pa zasledil, da je ravno nasprotno. V glavnem mestu je bila ista stvar, kot sem jo videl na sun isladu dražja. Pa tudi trgovec se ni kaj veliko hotel pogovarjati o nižji ceni. Mogoče sem zavil v najdražjo trgovino v mestu.
Ker smo imeli odhod letala z Maldivov ob 03:00 zjutraj, smo bili tudi nekaj ur v glavnem mestu, tako da zaradi tega res ni potrebno biti na otoku blizu letališča. Je pa res, da je s čolnom na otok sun islad kar dolga pot (nekaj čez 3 ure), nazaj smo šli pa z letalom (30 minut) – 109 kilometrov od glavnega mesta.

Hvala vsem za informacije, se posebej hvala za namig glede plenic. Natalija ti moram reci, da so tudi na Kanarskih plenice drage. Mi smo bili maja in sicer na Gran Canarii in plenice so se enkrat drazje kot pri nas.
Drugace pa smo se imeli super in nasa mala je teden dni (vmes smo seveda potovali po otoku z avtom ) celo potovanje super prestala.

Mi smo se odlocili za Gran Canario zato, ker so rekli da na tem otoku malo manj piha. No mogoce je to res, vendar samo na jugu, sever je zelo zelo vetroven. kopali pa se nismo v morju temvec le v bazenu.

Lepe pocitnice,

Lana

O MALDIVIH SE PA POGOVARJATE SAMO TISTI, KI MATE MAL PREVEC DNARJA.

OOOO, KAKO LEPO, SPLOH NE DRAGO, “SAMO” 600000/OSEBO ZA 1 TEDEN…

BEDNO!

SAMO ZA UGLED OZIROMA PRESTIŽ VAM GRE!!!!!!!!!!!!!

Ej Maldivec si pa faca!

Saj ti ni treba brati …….no ja mogoce bos pa tudi ti enkrat TOLIKO PRESTIZEN, da bos sel tja…..
mogoce si pa tudi ze slisal, da je fino ce iz prve roke izves informacije o kraju kamor potujes.

In ce bi dobro prebral bi videl, da se dalec lahko potuje z ne tako zelo veliko denarja. Ves nekateri pac radi potujemo in nam je pomembno da gremo in to ne ravno za 600.000,00 sit na osebo, kdor pa lahko gre za ta denar pa se toliko boljse.

ZATO MALDIVEC NE HUDUJ SE TAKO ZELO IN NE RAZMISLJAJ TAKO NEGATIVNO!!!!

Lep dan,

Lana

Pa saj niso tako dragi, mi smo bili meseca septembra na Maldivih in sicer otok Kandooma, kjer je celi pension stal za dva cca. 65 dolarjev, za dve osebi!
Prevot je bil 70 dolarjev po osebi in še nekaj taks. Tako, da to ne pride 600.000 sit za en teden, seveda odvisno pač od otoka, kamor greš oziroma kaj si izbereš. Mi smo kombinirali z Šri Lanko in smo bili 11 dni na Šri Lanki in 5 dni na Maldivih in me vse skupaj ni toliko stalo. So še vedno ugodne variante za potovanja po svetu in se da poceni potovati. Jaz ne rabim hotela z petimi zvezdicami, rabim preprosto sobo z tušem in, da je čisto, to je pa tudi vse.
Tako mi je najbolje in smo prepotovali že cel svet na tako varianto.
Seveda se pa strinjam s teboj, če imaš preveč denarja in lahko plačaš za noč tam okrog 1000 evrov za sobo po osebi in imaš vse kar si zaželiš, pa še vozijo te 24 ur na dan po neki deželi, če si to želiš. Samo tako potovanje je zame prazno. meni je bolje, da grem med domačine in tako najbolje spoznaš način življenja v neki deželi, pa ni važno kje si. To mi je užitek potovanja, ko moraš sproti planirati kako in kaj, kje boš jedel ali spal in vse kar spada skupaj. Toliko o tem, pa veliko potovanj še naprej Vam želim!

Mare

Živjo!

Mi se konec januarja odpravljamo na šri lanko pa bi šli za ene tri dni tudi na maldive pa sem mal vprašal pri nas na agencijah pa je vse drago(tri nočitve+letalo iz kolomba+polpenzion 90000/osebo)
To so bile cene za kao najcenejši otok kandoma.
Mare a mi lahko poveš kje si ti rezerviral letalo in bungalov za to ceno

LP Matjaž

Zdravo,

mi smo leteli z Emirates, ker so bili Čehi že polni in oni so imeli ceno tam okrog 550 evrov iz Ljubljane ,ampak do samo do Colomba. Z Emirates pa smo plačali tam okrog 200.000 sit in še stop over na Maldivih. Na Šri Lanki smo najeli šoferja in to kar že na letališču, kar sploh ni problem, plačali smo 20 dolarjev na dan,za to ceno smo imeli šoferja, ki je bil tudi vodič in prenočišče z zajtrkom. Bili smo 11 dni in videli smo ogromno za tako malo časa. Obiskali smo Kandy, Nuwara Elija, Pinawela, Habarana, Sigirija in na koncu smo bili še 5 dni v Unawatuni, ki je bil prav prijeten zaliv in zelo malo turistov. Septembra je bila nizka sezona in monsun, toda dež smo imeli samo enkrat za dobre pol ure, ostalo pa je bilo sonce in nekaj oblakov. V Unawatuni smo imeli še nekaj izletov v Miriso, ogled nekaj templjev, bilo je prav super. Za Maldive pa smo rezervirali tukaj v Sloveniji in sicer v Medvodah , agencija TRITON TURIZEM, kjer smo dobili kar ugodno varianto za Kandooma otok, mislim, da je bila tam okrog 65 dolarjev za dve osebi, bungalov in še polni pension ( to je bila za dve osebi) Nato pa je še prevoz 70 dolarjev po osebi (povratna karta) z gliserjem! in še nekaj taks. Mi smo bili zelo zadovoljni, otok je uredu, vse je urejeno in čisto, otok ima polno palm in veliko vrta, morje je kristalno čisto in užitek je snorklati naokoli, otok obhodiš v slabih 15 minutah, hrana je bila odlična in dobra izbira, nekajkrat je bilo samopostrežni bife ali pa so stregli. Tako, da dodatne hrane nismo nič jedli v restavraciji, pijača pa malo dražja kot pri nas v Sloveniji. Takrat, ko greš pa ti na Maldive, januarja pa je visoka sezona in mislim, da so cene kar precej višje za vse skupaj. telefon od te agencije pa je 01 361 75 16, gospa Bojana.
Jaz tam že skozi jemljem karte, so ful prijazni in se vsaj potrudijo za stranko, za Maldive mi je tudi ta gospa predlagala za par dni, če smo že na Šri Lanki in smo bili prav zadovoljni, da smo se tako odločili še za skok na Maldive za 5 dni. Toliko od mene, če te še kaj zanima, se pa javi!

Lep pozdrav

Mare

Hvala Mare za izčrpne odgovore

Zivjo
Mene pa zanima, kaj je to snorkljanje

Snorkljanje je “potapljanje” samo z masko, brez kisikove bombe, lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close