Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar z Maldivov

Pravkar z Maldivov

Nekaj besed in slik sem objavil na spodnji povezavi.

http://timberhoffwandy.no-ip.info/

Pozdravček,

januarja z družino potujemo na 15 dnevne počitnice na Maldive, prosila bi te, če mi poveš kako je tam z elektriko. Polnilec za kamero in baterije – kakšen priklop je potreben? Enak kot pri nas ali kakšen poseben?

Hvala,

Lana

Na otoku kjer sem bival je bil tudi en adapter za naše vtičnice. Drugače pa lahko baterije napolniš tudi v kopalnici, kjer je vtičnica za brivske aparate.

Živjo!
Sem šla pogledat na tvojo stran – ful lepe slike. Mene zanima, koliko časa si bil na Maldivih in koliko si dal za potovanje? Ali si imel polpenzion, polni penzion ali kaj drugega? Midva s fantom načrtujeva poročno potovanje, šla bi najraje februarja, ko je pri njih sezona, ampak takrat so cene astronomske. Ti si bil oktobra, ne? Kakšno je bilo kaj vreme, pa morje (a so bili ful valovi oz. a se je dalo kopati)? Nedvomno so oktobra in novembra Maldivi najcenejši, samo me skrbi vreme… Midva bi šla za 14 dni, vzela bi pa all inclusive.
Za vse informacije se ti najlepše zahvaljujem.

Še to sem hotela vprašati: imaš morda kakšno sliko sobe in kako je bil nasplošno urejen hotel ter soba, v kateri si bival?

Bil sem od 1. – 13.10. Imela sva polpenzion. Vreme je bilo super, s krajšimi nevihtami vmes (pol ure in spet je lepo vreme). Plačal sem 350.000sit za eno osebo, tam sva pa zapravila še okoli 350$. Sobe so zelo čiste (čiščenje 2x na dan), velike okoli 25m2 z zunanjim tušem.
Polpenzion mi je zadoščal, ker ti v tisti vročini in vlagi niti ne paše da bi kaj jedel, za all inclusive bi moral doplačati 45$ na dan po osebi. Primer sobe ti pa lahko pošljem na mail.
Morje je bilo mirno in zelo primerno za kopanje, čeprav se je večina turistov zadrževala pri bazenu in barih, tako da so bile plaže prazne.

Zadnja sprememba (18-10-04 15:27)

Tudi mi smo bili 3 tedne nazaj na Maldivih in sicer otok Kandooma in to 4 dni, preje pa 11 dni na Šri Lanki. Na Maldivih smo plačali 60 dolarjev za dve osebi in za to ceno še celi pension.Za vtičnice smo rabili adapter! Nam se je prav prileglo teh 4 dni na Maldivih, po potepanju po Šri Lanki!
Maldivi so krasni in mi smo imeli 4 dni ravno dovolj odiha, saj je otok zelo majhen 300X400 metrov.
Morje kristalno čisto, polno rib, krasno za snorkljanje, skratka bilo je zelo uredu.

Mare

Zdravo,

tudi mi smo se pravkar vrnili iz Šri Lanke in Maldivov,na Šri Lanki smo najeli šoferja in plačali 20 dolarjev na dan in za to ceno smo imeli šoferja, avto, on je bil tudi naš vodič in še sobo z zajtrkom, naredili smo v 11 dneh skoraj 900 km in bilo je fantastično. Dežja skoraj nismo imeli nič, enkrat je bila nevihta za pol ure, skoraj 5 dni smo bili še na Unawatuna beach in bilo je krasno, jedli smo pa v Hot Rock resturant, kjer je bila odlična hrana in smešno nizke cene.
Leteli smo z Emirates in nato še stop over na Maldivih za doplačilo 50 evrov, bili smo na otoku
Kandooma, kjer je polni pension in bungalov koštalo tam okrog 60 dolarjev ( za dve osebi), nato pa še prevoz, ki je kar precej drag, 70 dolarjev po osebi za povratno karto z gliserjem!
Ampak bilo je čudovito!
Upam, da ste tudi vi uživali, tako kot mi!

Mare

mene pa zanima kako je kaj s potapljanjem na maldivih.

Kaj te zanima glede potapljanja? Cene? Nekaj cen najdeš na http://www.sun-island.com (tukaj sem bil, drugih cen pa ne poznam). Sam se nisem potapljal, sem samo snorkljal. Drugače je pa dosti ljudi delalo tečaje potapljanja (zelo drago).
Podvodni svet na Maldivih je pa itak razred zase.

Zadnja sprememba (19-10-04 11:43)

Pa še jaz dodam svoj piskrček:))
Tudi jaz sem se ravnokar vrnila iz prekrasnega dopusta na maldivih. Ves ta čas je bilo čudovito sončno in vroče vreme in par kapljic dežja nič hujšega. Voda je kristalno čista pod njo pa se skriva prečudovit podvodni svet Jaz sem snorkljala in bilo je zares čudovito. Na koncu sm že lovila morske pse, ki sem se jih na začetku bala:)
Tudi hrana je bila odlična in zelo raznolika.Skratka vse je bilo super super in je prehitro minilo:(
Tako, če koga kaj konkretnega zanima pa naj vpraša.

lp vsem popotnikom želi
Lunaa

Bi te lahko prosil za kaj vec informacij glede organizacije. Tudi midva s punco planirava potovanje po Srilanki in obisk Maldivov, ampak se mi zdi aranzma agencije precej drag. Ste sli vi v lastni reziji? Koliko vas je vse skupaj stalo? Mi lahko svetujes tudi turo po Srilanki? Se da veliko videt? Imas kake slike in kontakte lokalnih agencij?
Ce ti ni odvec bi te res prosil da me kontaktiras na mejl s kaj vec podatki. Hvala !
gorenjska@hotmail.com

Šla sva preko agencije. Za 10 dni bivanja na otoku sun island 5* sem odštel 350.000sit skupaj s prevozom (polpenzion) na osebo.
Za Sri Lanko ti pa žal ne mores svetovati, ker sem bil samo na letališču.
Slik imam pa kar precej (za 1.1GB), tako da jih ne morem kje objaviti.

Zadnja sprememba (22-10-04 22:17)

A ste šli preko agencije ali na lastno roko??

Kolko približno pride cerka 14 dni takole potovanje. Namreč Maldivi niso poceni!?

Še enkrat za vse, ki niso te teme spremljali od začetka. Za 10 dni bivanja na Maldivih, otok Sun-Island 5*, polpenzion in vsi transferji sem za 2 osebi odštel okoli 700.000SIT + 350USD na koncu za pijačo in kakšen spominek. Šla sva pa preko agencije.

Zadnja sprememba (23-10-04 13:31)

Mare,

Midva se odpravljava na Maldive sredi januarja za 15 dni in sicer na Kandoomo. Z nama gre tudi najina hcerkica, stara 16 mesecev. Vzeli smo polni penzion. Zanima pa me kaksna je hrana, cena pijace in menda se s tega otoka lahko gre pes na en drug otok, kjer zivijo domacini in je vse kar precej cenejse.
Prosila bi tudi za informacijo, kako je z zdravnikom na otoku oz. kje je najblizji zdravnik.
Mi smo sicer ze kar veliko potovali tudi z naso puncko, vendar zdravstvo me vedno malo skrbi.
Lep pozdrav,

Za tvoj otok nevem, na najinem (sun-island) je bil tudi zdravnik. Hrana je mešana, nekaj je njihove, drugače se pa tudi kaj “domačega” najde. Cene so kar astronomske (1,5l vode – 600sit, milkshake – 1100sit, pizza – od 2000sit naprej,…..)
nekaj informacij o otokih najdeš tukaj:
http://www.maldives-resorts-hotel.com/index.html

Zdravo,

mi smo bili tudi na Kandooma otoku in bilo je super.Hrana je bila odlična, morje kristalno čisto in tudi idealno za snorkljanje. Blizu, čez laguno je otok, kjer živijo domačini, cca.20 metrov od otoka, toda v vseh bungalovih je pisalo v treh jezikih, da je strogo prepovedano hoditi oz.plavati na otok, kjer živijo domačini. Tako, da smo se samo gledali iz otoka na otok. Bili smo samo 4 dni, kjer smo preje potovali po Šri Lanki in smo Maldive imeli za počitek. Prvo noč smo prespali na gl.otoku in sicer Male, naslednji dan zjutraj pa smo z gliserjem odpotovali na Kandoomo, vožnje je dobrih 45 minut. Vreme smo imeli sončno, brez dežja, malo je bilo oblakov.
Imeli smo tri obroke na dan, bila je dobra izbira za turistični hotel z tremi zvezdicami. Obroki so bili na samopostrežni način, ali pa kosilo oziroma večerja smo imeli meni.
Malo pivo v pločevinki, 2,5 dolarja, veliko 3 dolarje, voda 1,5litra 2,5, dolarja, coca cola v plastenki 1,5 dolarja. Ostala hrana po naročilu pa je kar draga, ampak smo imeli tri obroke več kot dovolj na dan. Na eni strani je laguna, kjer je idealno za kopanje in zelo veliko rib, idealno za snorkljanje. Voda je kristalno čista in topla. Okoli otka je slabih 10 minut, druga stran otoka pa ni za kopanje, kjer je koralni greben čisto blizu. Nam je bilo čisto uredu, saj smo si zrihtali ta otok v Sloveniji in mislim, da je stalo 63 dolarjev na dan za dva, bungalov in trije obroki na dan. Prevoz pa je stal 70 dolarjev po osebi, povratna vozovnica, in še nekaj taks.
Ker smo na Šri lanki spraševali za cene za Maldive je bilo dražje, tako, da je bilo dobro, da smo plačali že tukaj v Sloveniji.Če pa greste samo na Maldive, je pa najceneje preko agencije za 14 dni in trije obroki na dan, je več kot dovolj. Mi smo imeli kombinacijo z šri Lanko v lastni režiji, leteli pa smo z Emirates, ki je super letalska firma.
Toliko od mojih vtisov od Kandooma otoka.
Lep pozdrav

Mare

Ojla,

za zdravnika ne vem, ker ga nismo prav nič potrebovali, ampak mislim, da ne bo nobenega problema. Samo paziti se je treba sonca po 10 uri pa do 16 ure, ker je kar precej vroče, sicer skozi malo piha vetrič, ampak sonca se je treba izogibati, ker prav žge. najbolje je biti v senci, pa kakšno kapo na glavo, ter veliko kreme za sončenje in piti dovolj vode. Večina ljudi se je kopala v bazenu in je bila plaža skoraj prazna, toda ne razumem tega folka, da pride tako daleč in plača kup denarja, nato pa se ob tako čistem morju kopa v bazenu, bolje če bi ostali doma in šli v toplice.
Bungalovi imajo vsak svojo kopalnico, je zelo čisto in urejeno, otoček je prav simpatičen, polno palm in vrtov, skratka urejeno.

Mare

Hvala obema za informacije. V potovanju nismo ravno laiki, vendar z otrokom je clovek vedno malo bolj previden. Skratka komaj cakam na januar in nase pocitnice. Le se to: To bo prvic v zivljenju, da bom rojstni dan praznovala na morju.

Lep pozdrav

Lana

Zdravo,

imejte se skrajno lepo in uživajte, kar se le da!

Mare

Lana!
tudi mi razmišljamo o obisku Maldivov januarja 2005 z našim 16 mesečnim junakom. Zato me zanima, če lahko poveš koliko si dala za aranžma in kje si ga rezervirala. Prosim!
Vse ostale pa prosim, če mi lahko poveste svoje izkušnje glede potovanja z otrokom mlajšim od 2 let. Na kaj moramo biti pozorni!
Lp Nik

Niklana,

midva sva rezervirala aranzma za 15 dni na otoku Kandooma. Imeli bomo polni penzion. Za 15 dni sva placala 309.000,00 po osebi. Za naso malo bo zastonj, ker se ne bo dopolnila 2 let. Edino vprasanje, ki se nama se postavlja je, da bi rada sla iz Brnika, pa je karta za letalo za vse tri tako draga, da o tem se razmislava. Karta Brnik – Munchen pride 56.000,00 za enega in se za otroka 21.000,00 sit. Bova videla kaksno vreme bo januarja.

Kar pa se tice potovanja z malim otrokom, pa ti lahko povem, da smo mi sli na Kanarske ko je nasa mala imela 8 mesecev in je bilo vse brez problema. Poleti ko je imela 10 mesecev pa smo tri tedne potovali z avtodomom po Sardiniji in lahko recem, da so otroci bolj prilagodljivi kot si marsikdo misli.
Ce ne kompliciras ni problema, mi imamo vedno s seboj dovolj pijace za otroka, tudi na hrano ni pozabiti, igrace in dobro voljo. Vedno predno gremo na daljso pot z njo, grem prej k zdravniku, da jo malo poslusa, da mi da kaksna zdravila za s seboj – (za ucke, useska ali kaksno alergijo- do zdaj nismo se nic rabili)……., skratka nasa potovanja so vedno enkratna, kljub temu da nama vecina odsvetuje na daljso pot z otrokom.

Le se to, ce zelite iti januarja, potem moras kar malo pohiteti z rezervacijo. Je ze zelo veliko zasedenega.

Lep pozdrav, Lana

Lana!
Hvala Lana za izčrpne podatke! A mi lahko še samo poveš s katero agencijo potujete in s katero letalsko družbo letite!
Upam, da se vidimo na Maldivih!
Lp Nik

Nik,

Gremo z agencijo DerTour – Nemcija. Ce pa te se kaj zanima je moj mail – iza.di@email.si.

LP Lana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close