Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar s Tajske

Pravkar s Tajske

Zivjo vsem!

Pravkar sem se vrnila s Tajske in naj povem, da je bilo naravnost fantastično! Bila sem en mesec in si ogledala Bangkok, Kanchanaburi, otočje Ko Tao, Ko Phangan, Ko Samui, Sura Thani, Krabi, Phanga Province, James Bond Island, Ko Phi Phi, Bamboo Island in Ko Lanto. Če kogarkoli, ki ima namen potovati tja, karkoli zanima feel free to ask me! Imam še sveže informacije iz Dežele smehljajev (dobesedno).

Urška

Živjo!

Istočasno sva bili na Tajskem, samo na razlicnih koncih. Najprej sem potovala na severu in se v Pai-u podala na dvodnevni treking (noro doživetje), Na koncu se šla iz Chang Mai-a na jug na otoke Amendmaskega morja na Ko Lipe, čisto ob Malezijski meji. Otok, kjer ni elektrike in telefonov, e-mail dela samo enkrat na dan, pa še drag je. Ko se hočeš odklopiti od te nore civilizacije je to pravi kraj.
Tudi jaz imam fantastične spomine na Tajsko, definitivno se vrnem.

Romana

Zdravo

Ker grem za 3 tende me zanima kaj od tega bi lahko izpustil. Zanimajo me kraji ki niso turistično oblegani. Prosim če lahko priporočih katere otoke na si ogledam pa da ni preveč debelih nemških turistov. Na žalost grem v Juniju. Kakšno vreme naj tarat pričakujem. Kaj pomeni monsun v Juniju …

LP Mexo

Cao Romana!

Sem te ze mislila poklicati ce sta nazaj, ker me zanima ce imas kaj slik. Ce bos imela kdaj cas in ce si iz Ljubljane te povabin na kavico, da izmenjava dozivetja, informacije in da vidim vajine slike, ker smo bili na povsem razlicnih delih tajske. Midva sva bila odsekana od civilizacije na kanchanaburiju, kjer prav tako ni bilo elektrike, ni bilo telefonov (tudi mobitel nama ni vlekel), ni bilo niti racunalnikov in interneta. Cist adijo kako zivi tisti folk… 🙂

Lep dan,
Urska

Zivjo!

Ce ne zelis turisticnih mnozic in fat german sex turizma potem definitivno ne hodi na Phukett. Prav tako ti odsvetujem Ko Samui. Ko Tao je ze precej turisticen, vendar pase videti malo zahodnjakov, trgovinic,dobrih restavracij v katerih se da dobiti tudi hamburger ali pa celo dunajskega. Toplo priporocam Ko PhanGan (ce ti uspe najti Golden Hill Resort, bos pri njih kot kralj, pa se ful lepo imajo), kjer najdes cel kup divjih plaz. Ko Phi Phi je v zadnjih dveh letih postal ful turisticen, tko da sem tam med drugim naletela tudi na cel avtobus slovencev :), Ko Lanta je pa spet bolj neturisticna, saj se sele razvija in so lani zaceli bolj na veliko graditi na njej, pa se dosti bolj velika je od phi phija.
Ce pa nimas casa iti na sever (Chang Mai,…) pa priporocam obisk Kanchanaburija, ker je res kul videti kako zivijo na podezelju, kjer je ena sama revscina (mali otroci hodijo okrog kar nagi, nimajo cest, povsod lepa narava, zivali kar mrgoli (naju je celo napadla kobra v nacionalnem parku-ni bilo nic hudega, razen tega, da sem bila naslednjo polovico dneva bolj zelene barve :)) … res je lepo.
Nasplosno pa ti recem tkole: Tam je povsem drug nacin zivljenja, druga kultura in kamorkoli bos ze sel bos dozivel kaj novega, edinstvenega in vsepovsod te bodo spremljali njihovi smehljaji. Ko enkrat obisces njihovo domovino, bi se vedno vracal tja.

Lep pozdrav,
urska

Živjo!

Mene pa zanima predvsem pot do Tajske. Koliko te je prišla letalsak karta, kje si jo kupila…?

Zdravo Urša,

hvala za tekst. Napiši mi prosim še kaj o Chang Mai-ju ter o KO LANTA otoku.

LP GREGOR

Zivjo!

Letalsko karto sem sla najprej kupit na STA v Ljubljani, kar naj bi bila studentska agencija in nizke cene. Pa sem imela slabo izkusnjo. Ne le, da so bile usluzbenke ful neprijazne in da moras tam skoraj vse vlect iz njih, da ti kaj povedo (kot, da ti nekaj njim prodajas…mislim, obup!). Tam sem placala rezervacijo 5000 sit, potem pa imajo narejeno tko, da en teden pred odhodom poravnas celoten znesek.

Potem pa sem slucajno vprasala za karte se v BTCju pri turisticni agenciji Soncek, kjer so bili izredno prijazni in mi vse uredili v enem dnevu. Rezervacija sedezev ob oknu, vse letaliske takse (kar ti pri STA ne morejo ??) in se studentski popust sem dobila. Karta je s popustom prisla 134.000 sit, brez pa cca. 160.000 sit. Pri STA je bila dosti drazja.

Tko da priporocam Soncek! Poleg vsega so nama dali se foto albume in kup filmov, tko da res prodaja kot se sika.

Lep pozdrav,
Urska

Zivjo!

Na Chang Maiju nisem bila. Mislim pa, da je tam bila Roma, tko da njo vprasaj (glej sporocila nad tem). Ko Lanta pa je vecji otok od Ko Phi Phija, je juzneje od njega oziroma cca. 2 uri voznje z ladjo s Phi Phija. Sploh ni tko turisticen otok, ceprav bo po moje v naslednjih dveh letih prav tak kot phi phi. Celotno dogajanje in zivljenje se odvija na zahodni strani otoka, ki jo imenujejo Long Beach in so zelo ponosni nanjo, saj so tu poleg njihovih bungalovov, se vedno vidni pravi palmovi gozdovi in nic ni tko ful postimano kot kje drugje, ponekod se cest nimajo. Na tem otoku sem videla nekaj najlepsih soncnih zahodov na Tajskem. Drugace pa je bila voda bolj umazan, ker tudi nikjer nimajo narejeno tko prav za kopanje in so tudi plaze vecinoma zelo prazne in opustosene, samo tu in tam vidis kaksnega turista, da se gre nahitro malo ohladiti v vodo. Prav tako je mogoce celo malce nevarno plavati tam, saj je pod gladino vode ogromno skal, ki mogoce med plavanjem sploh niso opazne in si kar hitro kje ranis telo med plavanjem in se nato zastrupis. Ena gospa je imela zulj na nogi in se kopala v morju terr dobila naslednji dan ful hudo okuzbo, tko da je morala v bolnico. Na tajskem ne velja tko kot pri nas, ko vsi recejo kao: morska voda je zdrava, vse poceli…tam pa vse okuzi, pa se kaksne parazite fases. Na celotni zahodni obali sem kasneje izvedela, da je cisto na jugo en mali del plaze tko da je mozno plavanje kot se rece, drgac pa je to bolj namakanje. 🙂 Poleg tega ne bi priporocala kaksnega kampiranja, saj se plazijo kace vsepovsod in to ne male!! Jaz se ne spoznam na njih, smao meni so se vse zdele take kot tisti piton iz ljubljnskega zivalskega vrta. Sicer sem videla en nemski par ki je kampiral cisto za obalo, ampak vsaka jima cast!

Ce te se kaj zanima, sam vprasaj! Aja, se to:cene so pol manjse kot na phi phiju, ali pa se vec!

lep pozdrav,
urska

Zivjo,

popravek. Koh Tao je otok, na katerega zahajajo potapljaci. Druga stran otoka je precej nedotaknjena, le nekaj zelo zelo preprostih bungalovov. Sicer imam sam nekaj o Tajski na:
http://robo.fe.uni-lj.si/%7Eimrec/tajska/tajska.htm

lepo potovanje,
Imre

Pozdravljen!
Prebral sem tvoj potopis,pa me zanima koliko si plačal za treking v Chang Mai.Jaz sem dal aprila 2002 3500 batov.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close