Pravkar jemmmmmm…..
Stašine polnozrnate kukije! in hladno mleko.
MA, to morte probat če še niste!!!!!zakaj? Ker so enostavno fenomenalni. Spominjajo me na ene dobre italijanske piškote iz ovs. kosmičev (te sem jedla v Bolgariji ob najhujši lahkoti in slabosti, kaj bi takrat dala za te stašine kukije).
Delala sem iz polovične mase, ker sem imela premalo kosmičev – še tako sem mogla mešat 1/3 pšeničnih in 2/3 ovsenih, pa je super izpadlo.
Nisem imela lešnikov ali orehov, pa sem dala namesto te teže polovico navadne moke in polovično težo kokosove moke. Enkraten okus!
To pa še ni bilo vse: v vrečkici je bilo le kakšnih 7 rozinic, zato sem namesto rozin dodala 100 g kandirane papaje, ki jo lahko kupiš v Mercatorju tam ko so oreščki na KG.
Dodala sem tudi mešanico pecilnega praška in malo sode. Masa pa se mi je zdela kljub vsemu na koncu presuha in sem dodala še kakšen dcl jogurta in je bilo mehkejše. Za piko na i pa še 1/2 žličke cimeta in 1/2 žličke pomarnčne lupinice.
Škoda besed, tako dobro je bilo…..hmmm, le koliko ima takšen kuki kalorij? Staša, a si kaj računala????? :)))
VSE POHVALE! PA ŠE KAKŠEN TAKŠEN RECEPT (če ga imaš na zalogi, prosim na plan z njim 🙂
LP Zala
Zala,
me zelo veseli, da so ti bili tako všeč 🙂 Kalorije… že na začetku srečanja sem povedala, da ta večer ne bomo gledali na njih… tako da nisem računala. Seveda ti lahko preračunam, ampak šele nekje proti koncu tedna, ker trenutno nisem na svojem rač. v LJ, kjer imam v Excelu tabelo za preračunavanje (sedaj sem namreč nekaj dni v MB). Ti pa vsekakor sporočim, čeprav se pripravi na to, da niso tako “light” 🙂
LP, Staša
Tukaj je vreme podobno. Res kriza. :((( Izpita v roku 1 meseca nobenega, ampak vseeno veliko za učit…
Me veseli za pitulice, sem spremljala dogajanje v sosednji temi 🙂 Mislim, da jih bom tudi jaz kmalu naredila. Sem “pogruntala” kosmičevo vlečeno testo in me prav mika, da sprobam zadevo :))
Vsekakor poročam o rezultatu 😉
Pozdravček iz MB,
Staša
Forum je zaprt za komentiranje.