PRAVKAR IZ HAMMAMETA
Martinca, da ti mal pomagam!!!
Hamammet je turistični kraj, kjer stoji hotel pri hotelu. Eni majo zlo slabo ponudbo, sploh tisti s tremi zvezdicami, drugi so super!! Poznam ogromno ljudi, ki so dobil drisko, zato predlagam, da vsak dan rukneš en njihov figov snopc, da stvar mal razkuzis – men je pomagal!! Ne jej preveč njihove hrane zunaj hotela.
Morje je bilo u septembru zlo valovito in polno modrih klobučnjakov, ampak čisto in toplo. Večernega življenja v okolici hotelov skoraj ni, zvečer se noben ne zadržuje niti na plaži.
Glede cen pazi, ker te hoče vsak obrat in kaj prodat. Vedno plačaj okoli 10% cene, ki ti jo ponujajo.
Glede hotela kamor greš se lahko pozanimas na netu: hotekritiken!!
Mogoče sm vse skp mal črnogledo napisala, ampak ni tko. Jest sm bla u Sheraton Hamammet Resort hotelu. Mela sm se SUPER. Res, da sva velik hodila naokoli. Splača se reskirat in jit na dvodnevni Safari, jahat kamele, ogled Tunisa, ogled keramičnega mesta Nabeul, pejt tud u stari del Hammameta na medino, kjer poteka bazar. Tko vidis vsaj mal njihovga življenja in okusiš delček Sahare. Domačini so zelo prijazni, sploh do punc-hehe.
Se bos mela fajn oz. kokr si bos nardila!!!
Lerp dopust
No, pa še jaz povem kaj sem doživela…
bili smo v hotelu s tremi zvezdicami in sploh ni bil slab hotel, ravno nasprotno… zelo lepo urejen, veliki, čisti, hrane na pretek, v glavnem nič mu ni manjkalo, edino mogoče malo bolj prijaznih natakarjev. Glede driske… vsakega od nas je doletela, ne glede na to kaj si spil 🙂 tudi tiste ko so meli šnops zraven. In nismo jedli nič drugega kot pa hrano v hotelu. No, ni blo hudo 🙂
Glede vremena smo imeli res srečo, ker en teden pred nami je deževalo, mi pa smo imeli res lepo in vroče vreme. Morje je bilo čisto, mirno, brez meduz, razen zadnji dan sta dve priplavale 🙂 Večernega življenja pa res ni, razen če greš v kakšen disko v mestu.
Pri nakupovanju pa so res vsakega od nas vsaj enkrat nasrali, tako da smo kaj tudi preplačali, pa dobro, ena izkušnja več 😉 Ni pa res, da se da vse handlat… to drži samo za tržnice, medine.. v trgovinah pa ti rečejo, da je to fiksna cena in se ne da nižat, tudi majhne trgovinice s spominki. Bila sem pa zelo presenečena, da naletiš na trgovine v katerih so res zelo nizke cene, še sploh me je čudla trgovina ob našem hotelu, skoraj vse je bilo bolj poceni kot pa v mestu.
Najhujši so pa taxisti, ti pa te takoj naserjejo, če se pustiš. Najprej sprejmejo ceni za katero si se dogovoril, potem pa bi ti kar po taximetru zaračunali. Tako da je najboljše imeti točno toliko drobiža, ker drugače ne dajo nazaj!
Na safari nismo šli in tudi kamele smo samo od daleč vidli, to bo prišlo na vrsto kdaj ko bom vsaj za dva tedna. Šli pa smo v mesto Hammamet in Nabeul, Tunis pa je bil malo predaleč 🙂
No, glavno da je bilo vse super in smo vsi celi in upam, da tudi zdravi, da se ne bo kaj zadaj pojavlo 😉
LP vsem popotnikom!
Martina
Forum je zaprt za komentiranje.