Pravkar iz Cila, Bolivije, Argentine
Bolivija je naredila se najvecji vtis na mene. Samo potovanje po Boliviji je precej stresno, zaradi slabih cest in stalno nekaj popravljajo avtobuse, tako da je vsaka selitev iz kraja v kraj prava avntura. Vendar je pa vse ostalo tako lepo, da se to pozabi.
Na lokalnih avtobusih je tudi precejsnja guzva, vedno so prenapolnjeni. Cene so vsaj zdaj zelo v redu in ko bos enkrat tam, se da poceni ziveti. Prenocisca so okrog 2-3 USS. Hrana je tudi zelo poceni in dobra, nobenih tezav ni. Le v tem casu je ponoci zelo mraz. V juniju je bilo vcasih tudi do
-17. POdnevi je pa super. Ljudje so v redu in ni bilo nikakrsnih problemov, kolikor sem se pogovarjal z ostalimi, so tezave le v La Pazu, kjer moras biti bolj pazljiv, ker je pac vecje mesto.
lp
Kot sem ti ze napisal, sem bil v juznem delu.
Vsekakor se splaca videti Salar de Uyuni. Jaz se sel z lokalnim avtobusom iz Calame v Cilu, preko Bolivijske meje do Uyunija. Ker sem vecino Salarja ze videl nisem v Uyuniju vzel tridnevnega izleta. Enodnevni mi je cisto zadostoval. Imas kup ponudnikov, malo jih izprasaj kam te peljejo, malo se se da zbarantati. Vendar ne gredo pod 20USS. Je pa enkratno.
Sporazumevas se vecinoma spansko, nekateri posebno v agencijah obvladajo nekaj anglescine.
Z avtobusom sem sel potem v Tupizo cez hribe proti argentinski meji, kar je bilo posebno dozivetje.
Koliko casa bos pa v Boliviji je pa odvisno od tebe, ce imas cas bodi tam dolgo. Posebno ce si hoces ogledati celo. Jaz sem bil omejen z dopustom in tri tedne je zelo malo casa, za to kar sem prepotoval. Bilo je dosti nocnih vozenj z busi, tudi do 18 ur. Ce nisi se bila v Cilu se splaca vzeti izlet v Uyuniju do San Pedra di Atacama. Jaz sem bi tam par dni in je cudovito. Ce lahko si vzami cas in uzivaj, stroski tam niso veliki.
lp ivan
Karto sem vzel pri Concordu na Subicevi v Ljubljani.
Ljubljana-Frankfurt-Santiago in nazaj z Lufthanso. Vmes smo imeli postanek v Buenos Aires.
Viz ne rabis. Problem je nastal, ker nisem mogel iz Mendoze cez Ande nazaj v Santiago, vendar je bilo toliko rezerve za Buenos Aires. Nastanejo pa zaradi tega stroski. Ce planiras koncno destinacijo za nazaj, pazi ker v tem casu je dostikrat cesta cez Ande v srednjem delu zaprta. Odvisno kaksen imas plan potovanja.
Forum je zaprt za komentiranje.