Pravkar iz Alanije (hotel Bujuk)
Joj, ja…. jaz sem ravno gledala to ponudbo za isti hotel… ker je še nekako ugoden za študentski žep. Mi lahko malo poveste kakšen je? Hrana, lokacija, higiena 🙂 Zdaj ne vem… na agenciji piše, da ima tri zvezdice, če pa gledaš njihovo stran pa ima samo dve. Kako je s tem?
Ker nas gre kar veliko… kakšna je tam lokacija, za mladino.. ali se dogaja tam kaj? Kakšne so plaže?
Hvala že v naprej!
Lep pozdrav, Martina
Cela zahodna Albanija je sama plaža….hotelčkov je kolikor hočeš in v kolikor želiš iti preko agencije, ti povem, da boš preplačala dvakrat! Mi smo bili sicer z avtom in smo se ustavljali in spotoma jemali hotele (spali v kaksnih 7 hotelih), plačevali pa smo za sobe s klimo in zajtrkom od 2500 do 4000 SIT po osebi!
Skratka noben problem ni dobiti hotelcka (z 10-30 sobami), ker jih je ogromno, še več jih pa gradijo; moraš biti pa prevozen, ceprav so ceste izredno slabe, ampak saj to je tudi po svoje zanimivo;
lp
hoj,
ta hotel ima djansko 3 zvezdice +, in je za ta denar zelo lep. sobe so popolnoma prenavljene, klimo (ki jo tam nujno potrebuješ) imaš 24 ur na dan. Strani, kjer sta 2 zvezdici so že zastarele. Tudi recepcija je lepa, restavracijo bodo pa v bodoče prenovili, je pa v 5 nadstropju-zunaj, tako da imaš krasen razgled na center Alanije in na širno morje. Hrana sicer v hotelu ni nevem kakšna, vse imaš na bazi zelenjave, jo je pa dosti, zajtrk je običajen (maslo,marmelade,jogurt,sadje,med,kava,….). Lokacija je zelo dobra, je sicer ob glavni cesti, tako da je hrup, ampak so skoraj vsi hoteli ob glavni cesti. Imaš samo 5 minut hoje do mesta, kjer imaš polno lokalov,diskotek, kakršne naša Slovenja ne primore. Meni je bila zadeva (za ta denar) zelo dobra in če bi ponovno izbirala hotel, bi izbrala prav tega, tudi drugi s katerimi sem se spoznala tam, so bili zadovoljni (vsi smo tari cca med 25-30 let).
Šla pa sem preko agencije Travel point iz Kranja, kjer vse lahko rezerviraš in urediš kar na internetu.
Pozdravček, če potrebuješ še kako informacijo, pa kar povej,…
Hoj,
tam čez cesto imaš plažo dolgo kilometre in imajo vodne športe. Banana (5 eurov), Jat ski (25 eur – 15 min), padalo (20 eur),… Kar se tiče pijače, je cena taka kot pri nas (npr. pivo je od milijon 700 do 2 milijona, 1 mio=cca 140 SIT, sokovi v piksnah so po milijon,…)Na plaži pa je vse dražje (npr.pivo 3 mio). Plaža je peščena ima pa tudi drobne kamenčke vmes. V nekaterih njihovih trgovinah npr.Afra (je zraven Bujuka) nimajo alkoholnih pijač. Je pa itak ogromno štacunc,… Pijača v diskotekah je draga, npr.pivo 7 mio!!! Zabave za mladino je ogromno, skrataka ponoči mesto oživi!!
Hoj sara,
najboljše je, da greš dol z evri in jih menjaš tam, saj je na vsakem koraku menjalnica. Dobro je, da malce pogledaš, katera boljše menja in da denar menjaš sproti, zaradi inflacije. Sicer ni taka ogromna razlika v enem tednu, pa vendar. Turki imajo turške lire.
tečaj:
1 mio turške lire = cca 140 SIT
1 EUR = cca 1,8 mio turške lire
Lahko plačuješ tudi v eurih, samo je lažje dilati z lirami. Najboljše je, da si vrednost lir zapolniš kar po barvah, da se ne zmedeš pri ničlah (npr. 20 mio lir = zelene berve in je najvišji)
Pozdravček
Viza za Turčijo je potrebna, tukaj si lahko malo prebereš:
Ojla,
bila sem v hotelu Bulut v Alanyi, (kjer imajo nočitev z zajtrkom), lahko se dogovoriš za večerjo v sosednjem hotelu (jaz se nisem), hotel ima klimo, ki dela ob določenih urah,skratka hotelu nič ne manjka.
Nekoliko boljši pa je hotel CAN, kjer je možnost po penziona,(lepši od Buluta), klima dela dobro in kar takrat ko si jo vklopiš, klima je tam nujno potrebna.
Lep dopust
Lilijana
Oj!
Bil sem v hotelu Palmiye beach julija letos v Alanyi. Gulet ga ima v katalogu. Fuuul dober hotel! Sicer malo manjši kar pa je najboljše je, da je dobesedno na plaži. Hrana je dobra, osebje prijazno in čist hotel. Aja pa to je še ful dobro, da imaš večerjo na terasi s katere imaš ful lep pogled na morje. Izjemno za romantike! 🙂 Pa morje ves čas slišiš v sobi. Malo me je motila gužva na plaži pred hotelom ampak na to se navadiš. Ležalnik in senčnik je potrebno plačati (4 EUR za dva ležalnika in senčnik za celi dan). Mesto je oddaljeno 10 min. hoje. O mestu ne bi izgublljal besed. Zabave kolikor hočeš, trgovin kolikor hočeš skratka FUL dobro. Verjetno grem drugo leto spet tja v ta isti hotel!!!
Če te še kaj v zvezi s hotelom zanima vprašaj!
To se tudi super sliši.
Ta hotel sem tudi zasledila med ponudbami in tudi piše, da je v Anlatyi, tak da sem zdaj še bolj zmedena, glede na to, da sta Alanya in Antalya kar oddaljeni. Mislite, da se na agencijah motijo in narobe napišejo? Ali ni tak, da je v Alanyi letališče in če hočeš v Antalyo, se še nekaj časa pelješ z avtobusom. Ali je ravno obratno?
Tiger, hvala za informacije… verjetno so v bližini tega hotela tudi kakšni vodni športi? Ker bi kaj od tega letos rada poiskusla, vsaj kakšne banane ali tiste gumijaste krogce. 🙂
Živ!!!
Letos sm bil dvakrat v Turčiji in blo je enkratno.
Letališče je v Antalyi.
Alanya pa je turško turistično mesto (npr kot portorož v Sloveniji ) ,ki v sezoni živi 24 ur.Mestece veličine Kopra ima kar 850 Hotelov postavljeni so v vrsto k domine.Vsi ki potujete zaradi žura pejte v Alanijo , če pa ste malo bolj za tiho varianto pa pejte v Belek al pa Side ker v Antalyo se ne splača it na morje ker je to mesto mal večje od Ljubljane in je prevelika galama z prometom in z vsem.
Če koga še kaj zanima naj vpraša.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.