Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis pravilno zapisovanje dvojnih priimkov

pravilno zapisovanje dvojnih priimkov

Sloveniste in lektorje in druge, ki to veste bi prosila, če mi napišete, kako se pravilno zapisuje dvojne priimke – npr. Nada Hostnik Čebulj ali Nada Hostnik – Čebulj itd.
Če se zapisuje z vezajem – je pomembno ali je stični ali nestični.

Res hvala za odgovore!

To je odvisno od tistega, ki tak priimek nosi. Ko sem se poročila, so me vprašali, ali želim vezaj ali ne. No, jaz ga nimam 🙂

po pravopisu je nestični vezaj ali pa samo presledek.

Pravilno je tako, kot ima oseba napisano v svojih uradnih dokumentih. Nimajo namreč vsi enako. Tisti, ki imajo vezaj, morajo praviloma vedno uporabljati celoten priimek, če vmes ni vezaja, pa lahko tudi samo enega.

Uporablja se brez vezaja, samo presledek vmes.

Hvala vsem! Sem pa tudi še preverila pri društvu lektorjev: pravilno je ali z nestičnim vezajem ali samo s presledkom med obema priimkoma. LP!

Znj Loksic Jeboslav je pravilno. In slovensko.

Jesus F. Christ gre tud v promet.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ja, sam se odločiš tudi, kateri priimek na prvem mestu. In tako kot se odločiš, se potem pravilno napiše.

New Report

Close