Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

No, no ni tako kot praviš. Jaz se oglašam iz čiste samote. Do najbližjega soseda imam kilometer. do najbližje vasi je 5 km., do mesta 15 km. Oglašam se iz Trnovske planote iz nadmorska višine 789 metrov. Živim v stari, lepi, topli, prijetni hiški, katero ne menjam za nobeno vilo v mestu. Tu živim z družino že 35 let. Imam 4 otroke, ki so že zrasli in so samostojni. V šolo jih je vozil kombi, nato pa avtobus. Hodili so pet minut peš do avtobusne postajce. Jaz in mož sva se vozila v službo v mesto. Delala sva različne urnike, ampak vedno sva bila doma takrat ko domov prišli otroci. Ne menjam druženja z otroci zunaj, ko smo nabirali maline, smrekove vršičke, se skrivali za skalami, tekali po blatnih lužah. Otrokom ni manjkalo družbe, saj so se dopoldan družili v šoli, popoldan pa smo bili lepa, povezana družinica, ki je spletla takšne vezi, da še vedno prihajajo domov. Sin si je uredil v naši hiški stanovanje nadstropje višje in imam dva vnučka ter krasno nevesto, ki je prišla iz mesta na samoto. Hčerka je kupila starejšo hiško v bližini, pa tudi ostala dva sinova sta blizu. Nihče si ni kupil stanovanja v mestu. Pa so vsi mladi. Ni vse v teh zidovih, veliko več je v smislu bivanja v naravi. Če si razvajen in bi rad imel vse na dosegu roke, potem ne boš nikoli kupil hišo na samoti. S ceno naše hiške, bi si lahko kupila enosobno stanovanje v Ljubljani. Kaj bi pa počela v mestnem vrvežu, kjer te nihče niti pozdravi ne, kjer je hrup še ponoči, kjer je onesnažen zrak, kjer je divjanje in hitenje. Ne hvala. Če želim v trgovino, se lahko do tja odpeljem.
Sem se razpisala, ampak želim povedat, da nas je še veliko takšnih, ki ne menjamo raja za pekel. V mestu bodo počasi živeli le reveži. Vasi bodo postale periferija. Ne more si vsak privoščiti to, kar imamo mi.

V trgovinah bo vedno dovolj hrane, nismo v vojnih razmerah. Država poskrbi za to. Kot tudi za energijo, varnost, vladavino prava. Ne paničari s to samooskrbo kot da je konec sveta.
[/quote]

Jaz nisem nič rekla, samo predpostavljam, da ljudje tako razmišljajo, drugače se ne bi nič prodalo. Sicer pa imaš prav, hrane ne bo zmanjkalo, drugače bo konec sveta, kot ga poznamo.

Osebno edino menim, da imaš nekje v hiši sredi ničesar dejansko večjo svobodo gibanja kot v mestu v primeru, če se karantena ponovi.

Ne vem edino, ali se ljudje prav selijo na podeželje in potem delajo od doma ali pa si kupujejo vikende za primer ponovne karantene.

Danes na strani nepremičninske agencije vidim recimo, da se je prodala kmetija v Osilnici, ki je bogu za hrbtom, potem kar nekaj vikendov v Halozah in Prlekiji. Mislim, da do pred kakšnega pol leta to ne bi šlo v prodajo, zdaj pa se očitno res kaže nek nov trend?

daš povezavo do te agencije?

Se mi zdi, da je trend vse bolj izrazit, ponudbe je vedno manj, cene pa gor… Še kdo opaža podobno?

Ponudbe kolikor hočeš, eni in isti oglasi meseci, leta…

Se ti zdi? Meni se pa zdi, da se je kar nekaj hiš, ki so se oglaševale več mesecev v zadnjem času prodalo…

Jaz bolj poznam vzhod Slovenije. Saj nekaj se proda hiš na podeželju, samo dejanske prodajne cene so pa veliko nižje od oglaševanja… Tako, da o višini cen je težko govoriti, pa tudi vzorec je majhen… Za razliko od stanovanj v mestih

Ja, jaz tudi bolj poznam vzhod, no bolj severovzhod… Se ti zdi potem, da neke velike rasti prodaje glede na obdobje pred korono ni zaznati? Se mi zdi, da gredo neke večje posesti s skoraj ruševinami dosti v promet.

Pa tako zdi se mi, da si ljudje iščejo nekaj v naravi, kamor bi se lahko v prostem času umaknili, tak vtis imam.

Pri nas se prodaja, toti kos proti pavlovcem 30 plus bajt za drobiž že 10 let, isto proti pušencom polek rezervata ful lep vikend, niti en še ni prodal in so ene lepe zidanice po 20-30 jurjev. Živiš lahko komot notri. Voda, elektrika, novgradnje skor…15 let staro.

Ne vem, o kakšnem trendu sanjaš, nepremičninam gredo cene gor, a le zaradi pričakovanega padca.
Pričakujemo recesijo, krizo in nepremičnine na podeželju pač niso nekaj, kar ljudje potrebujejo za preživetje. Ljudje se borijo za delo, službe… zakaj bi šli v nakup nepremičnine nekje, kjer nimajo možnosti preživeti?

Ko se izkopljemo iz korona krize, bo mogoče prodaja hiš in vikendov na deželi zadihala…. Upajmo, da čim prej, ampak treba je razumeti, da prihaja kriza in da zdaj ni čas za nakupe zadev brez neke realne dodane vrednosti….

V Podravju in na Kozjanskem zagotovo tega tedna ni…stare hiše se že v mestih težko prodajo. Povečini so kupci za njih priseljenci iz ex. Juge….. Stanovanja pa se trenutno prodajajo, kot že dolgo ne….vsaj v MB je tako….
Za druge ne morem govoriti, ampak sama vem, da na podeželju ne bi nič kupovala za umik itd…..danes v času neta lahko zelo hitro in ugodno najdeš kak hotel za čez vikend….pa verjame da je ceneje it občasno v hotel na oddih kot pa imet svoj vikend in tam se delat….

Jebeš te vikende. Moji stari so imeli zidanico, vinograd in vrt na Dolenjskem, kamor smo hodili enkrat do dvakrat na mesec. V petek popoldan dol, v nedeljo zvečer nazaj, vmes pa samo delo in pospravljanje in urejanje. V ponedeljek pa nazaj na šiht in v šolo. Moja mati si šele zdaj, na stara leta, upa priznati, da je bilo to brez veze. Mar bi raje hodili kam na izlete uživat, ne pa stalno tisto hitenje, ker je bilo toliko za postorit.

Tako je če imaš podrtijo, res je, jo imamo mi tud na dolenjskem koncu. Če imaš nekaj dokaj normalnega, vsaj okolico zabetonirano da ni treba kosit, pa babe voziš gor čez vikend in oddajaš za žurke.

Samo ob zadnji karanteni si lahko šel v drugo občino samo če si imel tam lastniški vikend. Hoteli in vse ostalo je bilo pa zaprto. Mogoče je tudi v tem motivacija za nakup.

Samo ob zadnji karanteni si lahko šel v drugo občino samo če si imel tam lastniški vikend. Hoteli in vse ostalo je bilo pa zaprto. Mogoče je tudi v tem motivacija za nakup.
[/quote]

Kje pa je tukaj motivacija za prodajo?

[/quote]

Ne, moral si prijaviti začasno prebivališče in ko si bil enkrat tam, nisi mogel nazaj.

V primeru karantene izleti sem in tja odpadejo. In kaj boš delal na vikendu jeseni ali pozimi?

Kje pa je tukaj motivacija za prodajo?
[/quote]

Ne vem, mogoče tudi zato ni neke pametne ponudbe?

Pa da bi zaradi tega človek šel v takšen nakup skoraj dvomim no….

Če človek sledi oglasom na Nepremičninah, vidi, da imajo prodajalci novo taktiko – nepremičnino, ki se sicer prodaja že dalj časa, umaknejo s portala, počakajo nekaj dni ali kakšen teden, in nato spet objavijo oglas, seveda z višjo ceno. Tako tisti, ki klikamo po izbiri časa objave, spet naletimo na “novo” ponudbo iste nepremičnine….
Cene pa so podivjale. Najbrž bo jesen oklestila vrednosti in se že pripravljajo na padec, ker takrat se zaradi novega izbruha korone res ne bo kupovalo? Me prav zanima, kaj bo iz tega nastalo….

Samo če že prej dolgo časa niso prodali po nižji ceni, kaj bodo dosegli s tem, da povišajo ceno?

Samo če pogledaš malo po bolhi je vse polno ljudi, ki iščejo vikende, zraven pa ponekod tudi piše, da iščejo, da se malo umaknejo…

Samo če že prej dolgo časa niso prodali po nižji ceni, kaj bodo dosegli s tem, da povišajo ceno?
[/quote]

Ne vem, sklepam, da višajo “umetno”, torej zaradi pričakovanega padca jeseni? To bi bil nek logičen scenarij, sploh ker to počnejo nepremičninske hiše, oni najbrž vedo, kaj počnejo in zakaj….
Gledam hiše, ki so se še pred mesecem prodajale po 50 in več tisoč ceneje, kot se zdaj…. Kar slabo ti postane, kako cene divjajo…. Ljubljana – hiše iz 300k na 400k in več?! Stanovanja tudi – nekaj 10k višje cene kot pred mesecem ali dvema… Noro!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close