Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Če bi kupili eno butano hisico na hribu, ki že ima vodo in omarico, bi bilo še par jurjev ceneje. Kak je strom že priklopljen in voda na vodovod do jaška, si zmagal.
Evo še stroški,
elektrika mesečno 22eur
Voda 4.42eur mesecno in letno popis števca, poračun cca 100eur in odpadne vode 40eur-letno
Ogrevanje prostorov in vode na drva preko zalogovnika 500l. Pozimi nismo hodili gor, tako da ne vem porabe drv. Računam pa na 8 kubikov čez celo zimo. Interneta fiksno ni, je samo lte na kartico Hofer.

Seveda da je . In ce delas kot se zagre . Rabis dobrega arhitekta , da ti zna tudi pravilno umestit objekt . Kar ti kasneje prav pride predvsem energetsko.
Pa izvajalca rabis tudi takega ki zna.
Vsal lokal- zidar ravno ni za vse . So dolocena dela pri gradnji ki jih sam ne mores naredit, neglede koliko pridne roke imas.

Je pa cena materiala ista pa zidaj v Halozah ali pa na gorenjskem.

Lahki pa postavis eno” bauhaus vrtno uto na kmetijsko in molis boga da te noben ne prijavi. V takem primeru je pa tudi 30 jurjov dosti za komplet s parcelo.
[/quote]

Kar se materiala tiče so cenovni razponi lahko tudi 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} med trgovci. Nama je za 2. hišo ves gradbeni material (kritina, ostrešje, zidovi, temelji) priskrbela ena ptujska gradbena trgovina in ti rečem 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje, kot ostali. El. inštalacije in vodovod…….po zbranih ponudbah in dogovorih, in če veš zakaj gre, prišparaš krepko še kakih 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Samo imeti moraš čas in znanje.

Ne vem, zakaj predvidevaš, da sem iz LJ.
Sem ti napisala, da tudi če je parcela zastonj, ne gre. Omenil si GD, kaj pa komunalni prispevek? Po hitrem skoku na gugl se mi zdi, da ste morali plačati cca 5 jurjev.
Traktor menda ne vozi na zrak? In gre kar nekaj prikolic gor in dol …
[/quote]

Cena prikolice peska je 45eur s prevozom vred (kubik peska je cca 10eur, prevoz 20eur). Predvidevam zato, ker so tam take zasoljene cene. Komunalc je bil 912eur in je vstet v formalnosti, tretjino ga je plačal prejšnji lastnik.

Potem mi pa razloži, kako smo mi postavili vikend za 25 000eur? 95m2. Zemljo sem kupil za 700eur na Ptujski gori. Nevem po kakšnih cenah vam delajo v LJ, dovolj je traktor s kip prikolico in recimo opeka Leier, s katero smo gradili mi. 29cent na kos. Stiropor 16 iz Jagra v akciji 6.12eur/m2. Baubau okna in vrata, pesek na prikolico 45eur, 2.5 kubika. Če ni dveh levih rok gre. Voda in elektrika sta že bila na parceli, priklop štroma 600eur z omarico vred, voda 900eur z zazidanim jaskom vred. Gd 2200eur. Cement po paleta, vzameš recimo v zadrugi po 2.10 na vrečo ko je v akciji. Se cenejs gre če nimas lih dveh levih rok.
[/quote]

Odvisno, v kaki vukojebini delaš – ne hecam se, resno. Mene je samo izkop + klet + prva plošča prišlo preko 22.000 eur. Gorenjska. Na Dolenjskem pod Gorjanci pa imam podedovano kmetijo s 5 objekti, vse skupaj vredno (GURS) 15.000 eur.

Odvisno, v kaki vukojebini delaš – ne hecam se, resno. Mene je samo izkop + klet + prva plošča prišlo preko 22.000 eur. Gorenjska. Na Dolenjskem pod Gorjanci pa imam podedovano kmetijo s 5 objekti, vse skupaj vredno (GURS) 15.000 eur.
[/quote]

Ja lokacija in seveda če veš za kaj se gre, če ne te vsi mace nathegnejo in komot prideš do znatno višjih cifer.
Pri 1. bajti sva se malo nadrsala, pri drugi je šlo pa gladko skozi in resnično ceneje, vendar sva bedela nad celotnim projektom od začetka do konca in tu se potem ne le da prihrani, ampak plačaš točno tisto kar potrebuješ in želiš, ne pa tisto kar ti drugi želijo prodati.

Pred 5 leti smo kupili hišo,sedaj bi za takšno dali 3 krat več,takšne so zdaj cene tu kjer smo.

Kar se materiala tiče so cenovni razponi lahko tudi 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} med trgovci. Nama je za 2. hišo ves gradbeni material (kritina, ostrešje, zidovi, temelji) priskrbela ena ptujska gradbena trgovina in ti rečem 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje, kot ostali. El. inštalacije in vodovod…….po zbranih ponudbah in dogovorih, in če veš zakaj gre, prišparaš krepko še kakih 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Samo imeti moraš čas in znanje.
[/quote]

odvisno kater material vgrajujes. Glede na to da v lastni firmi nabavljam material sam tudi v tujini z lastnim uvozom ce je treba imam glede tega kar poklicno deformacijo.
Najceneje ni receno da je dobro in najdrazje ni receno da je najboljse. Kupujem pa kvaliteto. Vedno. Streha, se ne spara (na zalost Likozarja ni vec, ce ne bi njegovega.)
Pri panoramskih oknih se ne spara. Pri instalacijah( svak in jaz) nisva sparala .je res da el paneli nanesejo . Vodovod, nimas tudi kaj sparat. Ogrevanje hlajenje zracenje … das zadevo da deluje in da je mir.
Bazen, okolica, vse prckarije, nanese kakor koli obrnes ce le hoces nekaj naredit da je estetsko .
Notranja oprema Kuhinja po zeninih zeljah. Kopalnice… tud ce sam polagas . Material je material ce das malo boljso zadevo nanese.

To je moja druga hisa. Delana zase in zeno, za najin mir in najino starost. In delano stilu kot nama ustreza. Moderno odprto pritlicno , avtomatizirano( ker vecno tudi ne bom mogu delat) in predvsem uzivasko. Na samem toliko da je mir in ni sosedov( pa jih tudi nikoli ne bo, ker je okolica nase zemljisce in se vedno toliko blizu vsega da gres lahko pes v trgovino, na posto, banko in petrol . Do Lj je pa tud zgolj 40 km.
V kolikor se pa zgodi ,da kdor koli od naju ostane sam in bi mu bila odvec pa mislim da jo bo brezdvoma lahko dobro unovcil.

upam, da tega pofla ne boste kdaj prodajali.
[/quote]

Ne bo še prodajalo. Zase gradiš kvalitetno, si upam stavit, da je ta vikend grajen bolje kot marsikater izdelek izpod rok izvajalcev. Zase zmešaš rajš fangl cementa več in narediš stvari kot je treba. Če delaš za druge pa preglej malo pod svojo streho forum. Odpada fasada, pokajo spoji po stenah, okrog oken piha, stiropor v estrih na vsake pol metra itd. ker se pač mudi in naredijo pofl, da je izdelek zadovoljiv, po dveh letih pa jokcanje na forumih ko jim bajta za 100 jurjev skup leze.

Potem mi pa razloži, kako smo mi postavili vikend za 25 000eur? 95m2. Zemljo sem kupil za 700eur na Ptujski gori. Nevem po kakšnih cenah vam delajo v LJ, dovolj je traktor s kip prikolico in recimo opeka Leier, s katero smo gradili mi. 29cent na kos. Stiropor 16 iz Jagra v akciji 6.12eur/m2. Baubau okna in vrata, pesek na prikolico 45eur, 2.5 kubika. Če ni dveh levih rok gre. Voda in elektrika sta že bila na parceli, priklop štroma 600eur z omarico vred, voda 900eur z zazidanim jaskom vred. Gd 2200eur. Cement po paleta, vzameš recimo v zadrugi po 2.10 na vrečo ko je v akciji. Se cenejs gre če nimas lih dveh levih rok.
[/quote]

No, bilo bi fer, da poveš, da je 700 evrov stal prepis parcele, ker za ta denar niti na Ptujski gori ne moreš dobiti drugega kot en travnik ali manjšo njivo. Zazidljive parcele pa sigurno ne. Po tem ključu jaz trdim, da je mogoče v centru LJ postaviti hišo za sto jurjev – če mi starši podarijo parcelo za nadomestno gradnjo.

No, bilo bi fer, da poveš, da je 700 evrov stal prepis parcele, ker za ta denar niti na Ptujski gori ne moreš dobiti drugega kot en travnik ali manjšo njivo. Zazidljive parcele pa sigurno ne. Po tem ključu jaz trdim, da je mogoče v centru LJ postaviti hišo za sto jurjev – če mi starši podarijo parcelo za nadomestno gradnjo.
[/quote]

Stavbno zemljišče 170m2 – območje razprsene poselitve, gozdno zemljišče 210m2, pašnik 90m2, kmetijsko zemljišče 340m2. Skupno lep kos zemlje za 700eur. V Ljubljani brezveze sploh razmisljat. Po novem tak ni nadomestne gradnje in rušenje ne spada več pod gd. Po prispevkih, ce bi zidal sam s pomočjo kolegov in dela ne računajo drugače kot z par litri vina zakaj ne.
Če nimas sam, moreš poznat nekoga ki ima se kopaca in traktor s kip prikolico. Na kmetih je malo drugače kot v mestu, ker je za kolege zmer cajt, v mestu ga ni…bajta je 100 jurjev takoj, če ti recimo knaufar računa 25-30eur na m2, da ti gips plato zalima na steno. V jagru maš technogips za 2.99eur za 2m2 in technofix 4.99 po zaklju. Žakelj maš za 5-6m2. Zalimat plate cez cigel na vaservago res ni težko. Zdaj če imaš dnar boš plačal 50eur/2m2 po minimalni ceni, če znaš sam, pa 4eur in se verjetno bo boljše, ker ne boš sparal na lepilu. Za druga dela je isto. Zakaj bi dal 70eur za kubik betona in se prevoz računaj na kubik odvisno, kolk si stran od betonarne. Tam 2-3eur na kubik po km. Ce ga doma zmešaš na mešalec ob par deci žlahtnega ga maš za 40eur, 30 marko. Sipaš pa s šajtergo.

Bo pa v LJ hecno videt folk za mešalcem in da delate vse sami, ker to ne spada lih v tisto območje. Bi rekli da si nor in pol plačaš rajš hruško in delavce, da ne izpadeš bedak:)

Stavbno zemljišče 170m2 – območje razprsene poselitve, gozdno zemljišče 210m2, pašnik 90m2, kmetijsko zemljišče 340m2. Skupno lep kos zemlje za 700eur. V Ljubljani brezveze sploh razmisljat. Po novem tak ni nadomestne gradnje in rušenje ne spada več pod gd. Po prispevkih, ce bi zidal sam s pomočjo kolegov in dela ne računajo drugače kot z par litri vina zakaj ne.
Če nimas sam, moreš poznat nekoga ki ima se kopaca in traktor s kip prikolico. Na kmetih je malo drugače kot v mestu, ker je za kolege zmer cajt, v mestu ga ni…bajta je 100 jurjev takoj, če ti recimo knaufar računa 25-30eur na m2, da ti gips plato zalima na steno. V jagru maš technogips za 2.99eur za 2m2 in technofix 4.99 po zaklju. Žakelj maš za 5-6m2. Zalimat plate cez cigel na vaservago res ni težko. Zdaj če imaš dnar boš plačal 50eur/2m2 po minimalni ceni, če znaš sam, pa 4eur in se verjetno bo boljše, ker ne boš sparal na lepilu. Za druga dela je isto. Zakaj bi dal 70eur za kubik betona in se prevoz računaj na kubik odvisno, kolk si stran od betonarne. Tam 2-3eur na kubik po km. Ce ga doma zmešaš na mešalec ob par deci žlahtnega ga maš za 40eur, 30 marko. Sipaš pa s šajtergo.
[/quote]

V ptujski občini je minimalna velikost parcele za gradnjo 500 kvadratnih metrov. Daj pojdi nakladat kam drugam.
To, da kdo gradi sam ali najema delavce, pa nima zveze s krajem bivanja. Tudi Ljubljančani znajo fizično delat in se jim to ne zdi sramota. Se vidi, da nisi nosa pomolil dlje od Ptujske gore iz podedovane hiše svojih staršev.

V ptujski občini je minimalna velikost parcele za gradnjo 500 kvadratnih metrov. Daj pojdi nakladat kam drugam.
To, da kdo gradi sam ali najema delavce, pa nima zveze s krajem bivanja. Tudi Ljubljančani znajo fizično delat in se jim to ne zdi sramota. Se vidi, da nisi nosa pomolil dlje od Ptujske gore iz podedovane hiše svojih staršev.
[/quote]

Glej, je lahko tud 70m2 in gradiš če gre za območje razpršene poselitve. To kar ti govoriš je mogoče za zazidljivo parcelo v MOP in naseljih. To ni naselje in malo preveri kaj pišeš.

Po tej logiki bi podrli vse zidanice v Halozah in sploh ne bi izdajali gd, ker nobena ne stoji na 500 kvadratnih stavbnega zemljišča. Nobena.

3-krat več? To je ogromno. Na katerem območju pa?

zidanice so bile včasih pomožni gospodarski objekti, ki so jih potem začeli ljudje spreminjati v vikendice in na koncu v hiše. Me prav zanima koliko tega je sploh legalnega.

Po gursu vse skup raste. Cene na oglasnikih so v povprečju vsa leta iste. Imaš par cvetk izven okvirja navzdol in navzgor. Sploh razne agencije dvignejo ceno za več tisočakov in potem znižajo da misliš, da si kupil izpod cene. Tako je bilo z našo hišo, prodajali privat za 15 čukov nižje, kot prek agencije. Na koncu je kupil nekdo preko agencije, ker so mu znižali za 8 tisočakov. Torej 7 čukov so dobili čistega profita. Važno je oglaševanje, ne tolk cena.

zidanice so bile včasih pomožni gospodarski objekti, ki so jih potem začeli ljudje spreminjati v vikendice in na koncu v hiše. Me prav zanima koliko tega je sploh legalnega.
[/quote]

Zidanica je objekt ki je zidan. Kaj govoriš je namembnost in večina objektov je še danes zidanih, opeka, kamen, betonski zidaki, ytong oz.siporeks po domače…
Tisto kar je bilo zidano pred 1967 je legalno po defaultu in raba vseh je stanovanjska po defaultu. Na teh mestih stojijo novogradnje, samo težko bodo dokazali, da je grajeno zdaj, ker bo vsak rekel da je naredil samo novo fasado. Se je delalo en čas, razne menjave zidov, zamenjave balkonov ko še ni bilo tolk opredeljeno kaj točno to pomeni. Maš bajturine 300m2+ z bazeni, grajeno pa itak 1967 in prej, vmes par sanacij s fasado in kak maš papir v roki, da je grajeno pred tem letom ti živ bog ne more nič. Poznam štalo ki je zrastla v apartma in to čist legalno 🙂

Zidanica je objekt ki je zidan. Kaj govoriš je namembnost in večina objektov je še danes zidanih, opeka, kamen, betonski zidaki, ytong oz.siporeks po domače…
Tisto kar je bilo zidano pred 1967 je legalno po defaultu in raba vseh je stanovanjska po defaultu. Na teh mestih stojijo novogradnje, samo težko bodo dokazali, da je grajeno zdaj, ker bo vsak rekel da je naredil samo novo fasado. Se je delalo en čas, razne menjave zidov, zamenjave balkonov ko še ni bilo tolk opredeljeno kaj točno to pomeni. Maš bajturine 300m2+ z bazeni, grajeno pa itak 1967 in prej, vmes par sanacij s fasado in kak maš papir v roki, da je grajeno pred tem letom ti živ bog ne more nič. Poznam štalo ki je zrastla v apartma in to čist legalno 🙂
[/quote]

jaz pa poznam sušilnico sadja na Primorskem……

[/quote]

In se not sušijo brisače obmorskih obiskovalcev… 🙂

Glede na opis parcele, ceno GD in same gradnje je dejansko postavljeno nekaj pod pretvezo pomožnega gospodarskega objekta, ne pa stanovanjska hiša. Torej nelegalna gradnja.
Malo realnosti, sploh če si nadeneš tak nik, ne škodi.

Pa kaj ti sploh bereš al kaj nekaj po svoje pišeš? Na parceli stoji zidan vikend s hišno številko. Raba je počitniški objekt. Skladno z gradbenim dovoljenjem. Ne živim tam. Lahk pa našo bajto prodamo in se selimo na vikend. Ker ima hišno številko lahko prijavim stalno prebivališče in bi jaz ali pa kar vsa familija živela komot na vikendu.
Se zakon da boš lažje spal/a.

Za prijavo stalnega prebivališča v hišo, ki je opredeljena kot vikend, ni zadržkov, če tam tudi dejansko prebivate in ima objekt določeno hišno številko. Zakon o prijavi prebivališča (Uradni list RS, št. 59/06, 111/07), ki ureja prijavo stalnega prebivališča, določa, da pristojni organ preveri pravilnost naslova, na katerega se posameznik prijavlja, v registru prostorskih enot.

[/quote]

Sušilnico sadja…ki je črna gradnja brez gradbenega dovoljenja na kmetijskem zemljišču…skorumpirana inšpekcija, skorumpiran sodni sistem…vse to omogočata drzavljanom za katere zakoni ne veljajo. Oni so nad zakonom.

Zakon prostega trga: “Ko imajo nori denar, pametni tržijo”.
[/quote]

Ja, ravno en prispevek pred tem jamraš, kako nihče nima denarja oz. ga noče nihče dat toliko, kot si predstavljate.

Ravno zdajle sem brala članek, da bo delo od doma povzročilo preseljevanje na periferijo, da mesta ne bodo več tako zanimiva? Mislite, da bo tega res toliko?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close